Goedkoop parkeren in Salzburg: 3 onmisbare weetjes

Redactie - 9 augustus 2017

Goedkoop parkeren in Salzburg: 3 onmisbare weetjes

Redactie - 9 augustus 2017

‘Salzburg is de ideale tussenstop tijdens een autovakantie’, schrijft reviewer Frank. Wij zijn het daar helemaal met eens. Want waarom voor een sfeerloze Rastplatz gaan als de romantische straatjes en historische bouwwerken van deze Oostenrijkse stad op je liggen te wachten?! Alleen nog even een plekje vinden… Goedkoop parkeren in Salzburg? Hierbij drie onmisbare weetjes.

Goedkoop parkeren in Salzburg - panorama1. Binnenstad Salzburg = maximaal 3 uur parkeren

Parkeren in Salzburg hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je rijdt het centrum binnen, selecteert een mooi historisch straatje en je parkeert je vakantiebak fluitend en zonder problemen in (…toch?). Doe je dat op zaterdagen tussen 9 uur en 16 uur, dan betaal je er ook nog eens helemaal niets voor!

Maarre.. er is één probleem. Want terwijl jij rondstruint in de weelderige tuinen van Kasteel Hellbrunn – één van de onbetwiste hoogtepunten van de stad, begint de tijd te dringen. Verreweg de meeste parkeerplekken in de binnenstad van Salzburg zijn short-term parkeerplaatsen en je mag er niet langer dan drie uur staan. Voldoende voor een bliksembezoek, maar een beetje zonde als je deze bijzondere stad echt goed wilt bekijken.

Goedkoop parkeren in Salzburg - kasteel2. Parkeren in Salzburg met korting? Ga uit eten!

Wil je alle tijd nemen voor je tussenstop in Salzburg en je tegelijkertijd niet helemaal scheel betalen aan parkeerkosten? Kies dan één van de garages aan de rand van de stad. Zoals in de Mönchsberg-Garage (8 uur parkeren voor zo’n €6). De overdekte parkeergarage ligt vlakbij het imposante Hohensalzburg Kasteel, waar je volgens jullie een fantastisch uitzicht hebt over de stad.

Goedkoop parkeren in Salzburg doe je zo overigens wel op één voorwaarde: een drankje of diner in de oude stad! Zoek een restaurant uit met een oranje parkeersticker in het raam, ga voor een lekker maaltje en vraag het personeel om je parkeerkaart te valideren. Oh, en vergeet niet om het droomachtige Salzburger Nockerl toetje te bestellen!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/in-beeld-zomervakantie-in-oostenrijk/”]

Goedkoop parkeren in Salzburg - gezinsvakantie3. P+R in Salzburg = Doen!

Salzburg staat bekend om de bijzondere trolleybussen die je naar alle uithoeken van de stad brengen. Wel zin om de achterbank voor een dagje in te wisselen voor een supermoderne bus? Er zijn vier P+R’s in de stad en voor zo’n €15 heb je zowel een parkeerkaart als een dagkaart voor het openbaar vervoer.

Wil je jouw tussenstop in het Oostenrijkse Salzburg wat langer maken? Volgens jullie is Hotel Gerl een prima optie wanneer je op doorreis bent tijdens een autovakantie. Ga je liever meteen voor een chalet midden in de natuur? Chalet Sonnentanz in Piesendorf ligt op een uurtje rijden van Salzburg en krijgt van jullie een dikke 9.

Ervaring met goedkoop parkeren in Salzburg? Deel je tips in de comments!