Goedkoop parkeren in Brugge doe je zo

Redactie - 16 augustus 2017

Goedkoop parkeren in Brugge doe je zo

Redactie - 16 augustus 2017

Het Belgische Brugge is een echte wandel- en winkelstad. Auto’s worden dan ook zoveel mogelijk uit het centrum geweerd. Kom je toch met de auto naar Brugge? Dan is het wel zo handig om te weten waar je gemakkelijk en goedkoop kunt parkeren.

Brugge Shoppen in België

Kort parkeren in en rondom het centrum van Brugge

Wil je de auto dichtbij hebben en dus parkeren in hartje centrum? Dat kan, maar dan wel voor maar twee uurtjes. En op het grote plein de Burg mag je maar een uurtje staan. Hiervoor betaal je het eerste uur zo’n €1,80 en het tweede uur ongeveer €2,40. Rondom het centrum, aan de stadsrand, vind je blauwe zones, waar je met een parkeerschijf vier uur en zonder kosten mag parkeren tussen 9 uur en 18 uur. Vanaf hier kun je prima wandelen naar het centrum.

Lang parkeren in het centrum en rondom van Brugge

Wil je een hele dag doorbrengen in het historische centrum? We geven je groot gelijk! Parkeer je auto veilig in één van de vijf parkeergarages in de binnenstad van Brugge. De ondergrondse parkeergarages zijn: Katelijne, Biekorf, Centrum, Zilverpand en Pandreitje. Ze zijn elke dag geopend van 7 uur tot middernacht en in het weekend vaak dag en nacht. Maximaal betaal je €8,70 per dag en zo’n €1,40 per uur.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/goedkoop-parkeren-londen-5-tips/”]

Romantische stedentrip Brugge

Goedkoop parkeren bij het station

Vind je het niet erg om iets verder van het centrum af te parkeren? Zet je auto dan neer bij de parkeerplaats van het station van Brugge. Je betaalt hiervoor maar €2,50 per dag en de parkeerplaats is 24/7 open. Je wordt vervolgens gratis met de bus (rijdt elke twee minuten!) naar de stad gebracht. Lopen kan ook, door het mooie Koning Albertpark.

Gratis parkeren in Brugge

Parkeer je auto gratis op één van parkeerterreinen rondom het centrum van Brugge. Kies voor een randparking als je verder wilt wandelen naar het stadscentrum. Vind je het geen probleem om een stukje met de bus (meestal gratis) naar de stad te gaan? Dan kun je de auto ook neerzetten op een P+R, iets verder van de binnenstad.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/goedkoop-parkeren-rome-tips/”]

hotel-adornes

Goedkoop parkeren bij je hotel

Wil je de auto graag dichtbij je hebben en niet letterlijk lopen zoeken naar je hotel? Kies dan voor een hotel met parkeergarage, zoals hotel Maraboe. Angelique: ‘Maraboe ligt aan de rand van het centrum, met een kleine 10 minuten sta je op het grote plein. Het hotel zelf beschikt over alles wat je nodig hebt voor een weekend. Het bed was goed en wij hadden een ruime badkamer.’

‘Alleen het parkeren moet je vooraf reserveren, dit wisten wij niet. Echt doen! Anders heb je geen parkeerplek en moet je van de reguliere parkeerplekken in het centrum gebruik maken!

Wel even van tevoren aangeven dat je de auto graag wilt parkeren dus! Je betaalt hiervoor €10 extra per nacht.

Hotel Adornes biedt parkeerplaatsen aan voor €20 per nacht. Het centrum is hartstikke dichtbij, op zo’n tien minuten loopafstand. Dit hotel biedt trouwens ook gratis fietsen en zelfs steppen aan om Brugge te verkennen.

Wat zijn jouw tips voor Brugge? Deel ze in een review.

BewarenBewaren