Gelderland in de spotlight

Redactie - 13 december 2021

Gelderland in de spotlight

Redactie - 13 december 2021

Nederland is zo mooi en zit vol met verrassingen. Maar waar ga je heen? Dat hangt helemaal af van jouw wensen en je hebt wel 12 provincies om uit te kiezen! Het liefst ga je voor een goede combinatie. Veel natuur, genoeg leuke steden met interessante musea, beetje geschiedenis en misschien ook wel leuke activiteiten in de buurt om je kinderen te vermaken. Voor ons is het wel duidelijk en raden je aan om dan een weekend of midweek te boeken naar Gelderland. Dé ideale provincie waar iedereen het naar zijn of haar zin zal hebben. In dit blogartikel ‘Gelderland in de spotlight’ geeft Zoover je graag inspiratie en zet de leukste activiteiten voor je op een rij. Veel leesplezier!

Dagje naar de stad

Iets wat benoemd moet worden in dit blogartikel ‘Gelderland in de spotlight’ zijn de steden die zeker een bezoekje waard zijn. De hoofdstad van Gelderland, Arnhem, bijvoorbeeld. Buiten dat je hier heel goed kunt shoppen heeft Arnhem ook een hele leuke dierentuin. Je zult hem vast wel kennen: Burgers’ Zoo. Een ideaal uitstapje met de kinderen! Ook heeft Arnhem genoeg musea. Van moderne kunst tot geschiedenis, je vindt hier alles. De echte cultuurliefhebber kan daarom goed zijn ei kwijt in deze stad.

Gelderland in de spotlight

Kronenburgerpark – Nijmegen

Een andere bekende stad in Gelderland is Nijmegen. Nijmegen is een prachtige oude stad die je zeker moet zien als je naar Gelderland gaat. Deze stad staat vol met leuke oude pleintjes met terrasjes en leuke restaurantjes. Ook kan je hier lekker  ronddwalen en een wandeling maken langs de waal waar ook weer leuke horecagelegenheden zijn. Of neem eens een kijkje in het Kronenburgerpark, dit park ligt midden in Nijmegen. Er is hier zoveel te zien, denk aan de Kronenburgertoren van maar liefst 30 meter hoogte en er staat nog een deel van een middeleeuwse muur. Loop dus zeker even door dit park als je een bezoek brengt aan Nijmegen.

Wissel af tussen natuur en kunst

Gelderland heeft een prachtige natuur. De bekendste is natuurlijk Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dit is zeker een van de redenen waarom Gelderland in de spotlight staat. Hier kun je heerlijke lange wandelingen maken, waar je geniet van de omgeving en de frisse lucht. Of geniet eens op de fiets, dit is ook een leuke en andere manier om dit gebied te ontdekken. De Hoge Veluwe is leuk voor het hele gezin. Je kunt er wandelen, maar ook de kinderen kunnen zich lekker uitleven in de natuur, spelen met de blaadjes of klimmen in de bomen. Voor iedereen gegarandeerd een leuke dag!

Gelderland in de spotlight

In Nationaal Park de Hoge Veluwe ligt ook het Kröller-Müller museum. In dit museum staan veel prachtige kunstwerken van onder andere Vincent van Gogh, maar neem ook eens een kijkje in de beeldentuin. Hier kun je rondlopen terwijl je geniet van de kunst. Zeker een leuke afwisseling tijdens jouw wandeling in de Hoge Veluwe.

Bezoek een van de vele musea

Een provincie vol met musea, dat is Gelderland! Voor elke interesse is er wel iets. Leer bijvoorbeeld meer over de geschiedenis, de oorlog en de bevrijding in het Arnhemse oorlogsmuseum of het Vrijheidsmuseum. Beide erg leerzaam en een goede manier om de geschiedenis in leven te houden. Ook zijn er hele leuke musea voor kinderen. Zo is er het het Nederlands Watermuseum, hier kunnen kinderen heel interactief leren over alles wat met water te maken heeft. Van de dammen tot drinkwater, alles kan je hier leren.

Gelderland in de spotlight

Nederlands Openluchtmuseum – Arnhem

Een ander kindvriendelijk museum die genoemd moet worden in dit blogartikel ‘Gelderland in de spotlight’ is het Nederlands Openluchtmuseum. Dit museum is echt voor iedereen, van jong tot oud. Zoals de naam al aangeeft is het een openluchtmuseum, dus in de buitenlucht, maar het fijne is dat er ook een binnen museum is. In de winter kun je hier bijzondere winterverhalen van vroeger horen en een rondje schaatsen op de schaatsbaan. Dit museum is zeker een bezoekje waard want, het museum is maar liefst 44 hectare groot en staat vol met allerlei authentieke en bijzondere gebouwen. Ieder gebouw heeft zijn eigen boeiende geschiedenis en interessante verhaal. Zeker een kijkje nemen dus!

Vakantiepark EuroParcs De Wije Werelt

Een park omringd met bos, een heerlijke plek om te vertoeven na een goede wandeling!

Lees meer
Vakantiepark Landal Miggelenberg
Vakantiepark Landal Miggelenberg

Een vakantiepark gelegen in het bos waar je even helemaal tot rust kunt komen... Je hoort de vogels al fluiten.

Lees meer
Vakantiepark De Twee Bruggen

Op dit park vervelen de kinderen zich geen seconde! Een druk programma voor als de kinderen nog extra energie hebben. En natuurlijk een heerlijke plek om bij te komen met het hele gezin.

Lees meer
Vakantiepark Eiland van Maurik
Vakantiepark Eiland van Maurik

Een park dat goed wordt onderhouden en waar het hele gezin zich uit kan leven. Met een heerlijk binnenbad om lekker in te plonsen!

Lees meer
Vakantiepark Molecaten Park De Leemkule
Vakantiepark Molecaten Park De Leemkule

Een winters plaatje om van te genieten. Een top park die goed te bezoeken is in zowel de winter als andere jaargetijden. Misschien een leuk uitje voor in de kerstvakantie?

Lees meer
Nog meer inspiratie

Meer inspiratie nodig voor een fijn verblijf? Bekijk hier dan het totale aanbod.

Bekijk hier