Fly-drive Azoren: met de auto de mooiste eilanden ontdekken

Redactie - 15 augustus 2017

Fly-drive Azoren: met de auto de mooiste eilanden ontdekken

Redactie - 15 augustus 2017

De Azoren zijn nog niet zo’n bekende reisbestemming, maar dat gaat snel veranderen. Want deze Portugese eilandengroep is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en fanatieke wandelaars. Je verkent de eilanden het beste met een huurauto. Een fly-drive naar de Azoren is dus ideaal!

Fly drive Azoren

Voordelen fly-drive Azoren

De Azoren bestaan uit negen eilanden, het ene nog mooier dan het andere. Je kunt hier dan ook geweldig eilandhoppen en zo de mooiste plekken van de verschillende eilanden ontdekken. Je kunt natuurlijk zelf losse vluchten, hotels en auto’s boeken, maar een compleet verzorgde fly-drive Azoren reserveren is nog makkelijker. Dan zijn je vluchten en accommodaties geregeld en pik je op elk eiland snel en makkelijk je huurauto op. Het grootste voordeel van je eigen vervoer is dat je de tijd helemaal aan jezelf hebt. Je bepaalt elke ochtend zelf wat je gaat doen en waar je onderweg wilt stoppen. Ideaal voor een relaxte vakantie!

Fly drive Azoren

Tips zelf rijden op de Azoren

  • Zelf auto rijden op de Azoren is prima te doen. De wegen zijn in goede staat, het is niet druk en de verkeersregels zijn hetzelfde als in Nederland.
  • Natuurlijk moet je wel extra goed opletten, want de wegen zijn vaak smal en steil en de locals op de Azoren hebben een wat nonchalantere rijstijl.
  • Sluit bij je huurauto een goede autoverzekering af. Mocht je onverhoopt schade rijden, dan blijft je eigen risico beperkt.
  • Zorg dat Google Maps op je telefoon staat. Zo kun je niet verdwalen en is het makkelijk om je routes (met mooie stops!) te plannen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/18-11-2015-bestemming-van-de-maand-de-azoren/”]

Sao Miguel Azoren

Fly-drive Azoren: wat zeker zien?

Alle negen eilanden van de Azoren zijn de moeite waard, maar tijdens één reis kun je ze niet allemaal bekijken. Heb je twee weken de tijd, dan is een route langs het grote eiland São Miguel, het mooie Terceira, het kleine Pico en het bijzondere Faial een aanrader. Op elk eiland kun je drie nachten blijven, zodat je genoeg tijd hebt om al het moois te bewonderen. Op Terceira moet je zeker de sfeervolle hoofdstad Angra do Heroísme bekijken, net als de lavagrot Algar do Carvao.

Pico Azoren

Wijn proeven op Pico

Op Pico heb je twee doelen: de hoge berg Pico beklimmen én wijn proeven bij de UNESCO-wijngaarden van het eiland. Op Faial is de berg Cabeço Gordo Caldera een hoogtepunt, dankzij het uitzicht op de diepe krater. Wil je jezelf verwennen met een relaxed hotel op Faial? Boek dan een kamer in Hotel Do Canal. ‘Het hotel was in alle opzichten fijn’, aldus reviewer Loes.

Sao-Miguel-Azores

Auto huren op São Miguel

Voor hoofdeiland São Miguel kun je rustig meer dan drie dagen uittrekken. Zeker als je dol bent op wandelen! Het binnenland is ideaal voor hikers. Loop naar het kratermeer Lagoa do Fogo, verken de meren van Sete Cidades en ontdek de mooie hoofdstad Ponta Delgada. Wil je deze stad als uitvalsbasis gebruiken om het eiland rond te rijden? Hotel Sao Miguel Park krijgt van jullie een 8,5. Het was een goed verblijf. Klasse hotel met alles erop en eraan!’, aldus reviewer Hans Verduyckt.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/droomvakantie-portugal-10-fantastische-bezienswaardigheden-algarve/”]

Heb jij leuke tips voor een fly-drive op de Azoren? Laat het ons weten via de comments of via Facebook!