Eilandhoppen in Italië: hier moet je naartoe!

Redactie - 21 februari 2018

Eilandhoppen in Italië: hier moet je naartoe!

Redactie - 21 februari 2018

Wil je komende zomer graag gaan eilandhoppen, maar zie je Griekenland of Thailand niet zo zitten? Geen probleem! Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar je kunt ook geweldig eilandhoppen in Italië.

Sicilie Italie

Zeg je Italiaanse eilanden, dan zeg je Sicilië. Dit grote eiland is dan ook een prima start van je eilandhopavontuur door Italië. Je kunt makkelijk een auto huren en zo de mooiste plekken van het eiland bekijken. Sla zeker de historische hoofdstad Palermo en de vulkaan Etna niet over. Op zoek naar een goed hotel op Sicilië? Hotel Casa Turchetti ligt aan de oostkust van het eiland en krijgt van jullie maar liefst een 9,8.

Levanzo Italie

Eilandhoppen Italië: de Egadische Eilanden

Dan is het tijd om écht te gaan eilandhoppen. Neem vanuit Trapani de boot naar de Egadische Eilanden, drie eilandjes ten westen van Sicilië. Het eiland Marettimo heeft maar één dorp en geen wegen, dus hier ga je naartoe om te wandelen en van de natuur te genieten. Levanzo is het kleinste eiland van de drie en heeft een gezellige kleine haven. Je stapt even terug in de tijd: hier vind je rust en maar heel weinig overnachtingsplekken. Ook het hoofdeiland Favignana is de moeite waard. Prachtige baaien, stranden en snorkelplekken: een perfecte stop tijdens een eilandhoptrip door Italië.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/italie-ken-5-geheime-steden-al/”]

Stromboli Italie

Ontdek de vulkaaneilanden van Italië

Wil je nog meer eilanden bezoeken, reis dan terug naar Sicilië. Ten noorden van het eiland ligt namelijk nog een eilandengroep die de moeite waard is: de Eolische Eilanden, ook wel de Liparische Eilanden genoemd. Zij zijn een droom voor natuurliefhebbers. Lipari is het grootste eiland en heeft twaalf inactieve vulkaantoppen, inclusief relaxte warmwaterbronnen. Wil je wel eens een actieve vulkaan zien? Maak dan een trip naar het vulkaaneiland Stromboli, met vulkaanhellingen die recht de zee in storten. Je kunt zelfs ’s nachts op de vulkaan overnachten. Met een beetje geluk hoor je hem onder je bulderen. Krijg je geen genoeg van vulkanen? De eilanden Alicudi en Vulcano zijn ook prachtig.

Elba Italie

Genieten in de baaien van Elba

Ben je even klaar met al die vulkanen, dan heeft Italië nog veel meer te bieden op eilandhopgebied. Neem bijvoorbeeld Isola d’Elba, gelegen voor de kust van Toscane. Napoleon zat op Elba in ballingschap zat en rond het eiland liggen nog zes kleinere eilanden om te ontdekken, waaronder Capraia, Giglio en Pianosa. Elba heeft prachtige baaien, stranden en sfeervolle dorpjes, dus je hoeft je hier niet te vervelen. Liever een wat groter eiland verkennen? Dan is Sardinië ideaal. Prachtige landschappen en sfeervolle plaatsen: hier breng je met gemak je hele vakantie door.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips-van-een-local/tips-van-een-local-onontdekte-plekjes-in-italie-volgens-felicia/”]

Procida Napels

Eilandhoppen bij Napels

Meer naar het zuiden van Italië vind je de stad Napels. Voor de kust van Napels kun je ook je hart ophalen als het om eilandhoppen gaat. Hier liggen het beroemde Capri en de kleine eilanden Ischia en Procida. Zeker Procida is een enorme aanrader en met de ferry ben je er zo. Hier vind je geen massatoerisme en enorme drukte, maar een schattig haventje met gekleurde huisjes en authentieke dorpjes. Een heerlijke uitvalsbasis op Procida is het prachtig gelegen Appartment La Vigna. Hier wil je nooit meer weg.

Is het eilandhoppen in Italië je goed bevallen en zoek je nog een bijzondere eilandhopbestemming? Ga dan eilandhoppen in Scandinavië. Perfect als je van rust en natuur houdt.

Heb jij nog tips voor eilandhoppen in Italië? Laat het ons weten via de comments of via Facebook!