Een uniek stukje Nederland vind je in Zuid-Limburg!

Redactie - 31 mei 2018

Een uniek stukje Nederland vind je in Zuid-Limburg!

Redactie - 31 mei 2018

Op vakantie in eigen land, maar je toch in het buitenland wanen? Daarvoor moet je in Zuid-Limburg zijn! Een prachtig groen heuvellandschap, avontuurlijke grotten en sfeervolle steden zoals Valkenburg en Maastricht. Dus waar wacht je nog op? Op naar Los Limbos!

Tussen de groene heuvels

Het valt meteen op zodra je het meest zuidelijke puntje van Nederland nadert: je begeeft je te midden van een prachtig groen heuvellandschap. Van bovenaf kijk je uit over schitterende natuurgebieden en lieflijke dorpjes. Niet alleen zijn plaatsjes zoals Vijlen, Epen en Noordweek erg leuk om te ontdekken, ze vormen ook een ideale uitvalsbasis voor je vakantie in Zuid-Limburg. Want zeg nu zelf: van De Heerlijkheid Vijlen kun je toch alleen maar heel blij worden?

Wandelen in de natuur

Limburg wordt ook wel de mooiste wandelprovincie van Nederland genoemd met een ruime keuze aan wandelroutes voor alle niveaus. Al wandelend passeer je de mooiste uitgestrekte landschappen waarbij de schapen je nieuwsgierig aankijken. Strijk in een van de bergdorpjes neer voor een stevige lunch of bestel een drankje op het terras. Bij voorkeur natuurlijk met het weidse uitzicht waar de streek bekend om staat!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/on-hollands-wandelen-limburg/”]

Avontuurlijke grotten

Een ander hoogtepunt van Zuid-Limburg zijn natuurlijk de iconische grotten van Valkenburg. Een bezoek aan de Fluweelengrot en kasteelruïne is leuk voor alle leeftijden. Of zoals reviewer Edgar het samenvat: ’Fijn om eens te bezoeken en een prima gids met alle uitleg die nuttig is. De lichtshow aan het einde is ook zeker de moeite waard.’ In Valkenburg verblijven? Vanuit Parkhotel Valkenburg sta je in no-time in het centrum.

Schitterende steden

Tussen al dat groen zou je bijna vergeten dat Zuid-Limburg ook nog eens beschikt over een aantal van de gezelligste steden van Nederland! Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje shoppen in Maastricht met aansluitend een drankje op het Vrijthof? Of al abseilend de grotten van Valkenburg ontdekken? Maastricht, Valkenburg of Vaals: het zijn steden waar je moeiteloos één of meerdere dagen door kunt brengen. Welke stad wil jij bezoeken?

Actief in Zuid-Limburg

Hou je van actie tijdens je vakantie of weekendje weg? Ook dan zit je goed in Limburg! Waaghalzen kunnen bijvoorbeeld tokkelen van de bijna zeventig meter hoge Wilhelminatoren in Valkenburg, terwijl snelheidsduivels hun hart kunnen ophalen bij de outdoor kartbaan in Vaals. Verder kun je er bergbeklimmen, raften of de iconische Cauberg beklimmen. Mag het voor jou wel iets langzamer? Dan staat een ballonvaart garant voor een onvergetelijke ervaring.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/de-mooiste-fietsroutes-in-limburg/”]

Voor de kleintjes: de Valkenier

Zuid-Limburg als bestemming voor een gezinsvakantie? Als de kinderen eens een dag goed willen uitrazen is een bezoek aan pretpark De Valkenier een aanrader. Veel attracties zijn overdekt waardoor het een ideale activiteit is, ook voor een regenachtige dag. Van wildwaterbaan tot draaimolen: alles is aanwezig voor een heerlijk dagje uit.

Ben jij al eens in Zuid-Limburg geweest? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Deel jouw tips met ons in de comments of laat een review achter.