Duitsland treinland!

Redactie - 12 oktober 2018

Duitsland treinland!

Redactie - 12 oktober 2018

Bij onze oosterburen ben je zo, en met de trein al helemaal! Ook in Duitsland zelf kun je waanzinnige treinreizen maken. Wij zochten de allermooiste voor je uit.

Treinreis Duitsland

Reizen met de trein in Duitsland

Duitsland heeft een uitgebreid spoorwegnetwerk met maar liefst 5500 treinstations. Tussen verschillende steden reis je gemakkelijk met de ICE (InterCity Express). Zo rijd je bijvoorbeeld in 4,5 uur van Berlijn naar Keulen. En de treinen zijn super comfortabel en niet duur. Daarnaast kent Duitsland nog verschillende regionale treinen, waarmee je in alle uithoeken van het land kunt komen.

Kaartjes koop je op het treinstation. Boek je liever vooraf? Kijk dan op www.bahn.de, ook in het Nederlands!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/het-mooiste-van-duitsland-volgens-duitsers-zelf/”]

Duitsland trein zwarte woud

Met de trein door het Duitse Zwarte Woud

Een van de mooiste spoorlijnen loopt dwars door het Scharzwald (Zwarte Woud). Deze Scharzwaldbahn is 150 kilometer lang en voert door een prachtig landschap. Kijk tijdens de trip je ogen uit langs prachtige dennenbossen, oude kastelen en adembenemende rotswanden.

De tour start in Karlsruhe. Slaap in Hotel Acora Karlsruhe en stap de volgende ochtend in de trein richting Konstanz. Onderweg maak je een klim van maar liefst 650 meter aan de oever van het Bodenmeer.

Leuke stop onderweg: stap uit in Triberg voor een wandeling naar de Triberger Wasserfalle. Of neem even de tijd voor een stop in Donaueschingen, waar de wereldberoemde Donau ontspringt.

Een enkele reis door het Zwarte Woud kost maar €22 per persoon.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/5-spectaculaire-kastelen-in-duitsland/”]

Trein Duitsland Linke Rheinstrecke

Met de trein langs de Rijn

Tussen Keulen en Mainz loopt de prachtige Linke Rheinstrecke. Deze spoorlijn gaat bijna volledig langs de westelijke oever van de Rijn. Prachtige uitzichten gegarandeerd! Een groot deel van de oevers is zelfs opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.  

Stap op de trein in Mainz. Ben je wat eerder in deze stad? Breng dan zeker een bezoek aan de historische Dom in het oude centrum. Of ontdek de Duitse geschiedenis in het Gutenberg Museum.

Tijdens je reis rijd je langs glooiende heuvels en wijngaarden. In Koblenz zie je vanuit het raam hoe de Rijn en de Moezel elkaar ontmoeten. Aangekomen in Keulen? Slaap dan bijvoorbeeld in Hotel Maternushaus (Zoover score: 9,3). 

Je koopt al een treinkaartje voor de Linke Rheinstrecke vanaf €20 per persoon.

Trein Duitsland Harz

De ouderwetse stoomtrein door de Harz

Misschien wel de meest bijzondere treinroutes in Duitsland: hoog in de Harz. De Brockenbahn brengt je naar de hoogste top van de berg. Het allerleukste van de rit is dat je rijdt in een ouderwetse stoomtrein. Heel langzaam kruip je omhoog op een smal spoor. Niet te missen voor de echte treinliefhebbers!

Het meest bekende punt om op te stappen ligt in Weningrode. Maar je kunt ook halverwege het traject instappen. Voor de wandelaars: tussen de Drei Annen Hohne en de top van de berg ligt nog een piepklein station. Loop het eerste stuk naar boven en ga met de trein naar het hoogste punt.

Ken jij nog een bijzondere treinroute in Duitsland? Deel je tips in de reacties!