Duitsland: dit mag je niet missen in Beieren

Redactie - 9 maart 2018

Duitsland: dit mag je niet missen in Beieren

Redactie - 9 maart 2018

Van plan om dit jaar op zomerzonvakantie naar Duitsland te gaan? Beieren barst van de bijzondere plekken. Van waanzinnige natuur tot de leukste pretparken, wij tippen vijf keer de top bezienswaardigheden in de Duitse deelstaat.

Munchen Beieren Duitsland

Magnifiek München

München is de hoofdstad van Beieren en een grote bezienswaardigheid op zich. Dit mag je in ieder geval niet overslaan in deze bruisende stad:

  • Königlicher Hirschgarten: de grootste biertuin van Beieren waar maar liefst achtduizend bierdrinkers tegelijk van een drankje kunnen genieten.
  • Marienplatz: het levendige stadshart van München vol cafés, restaurants en gezellige terrassen.
  • St. Michaelskirche. Volgens Jan-Nelwendels ‘een prachtige kerk van binnen! Let op de beelden aan de wanden, de preekstoel, het hoogaltaar en het doopvont.

Overnachten in München? Verdat tipt Hotel King’s Center: ‘Een uitstekend hotel met een bijna perfecte ligging. Het centraal station is vijf minuten lopen, vanwaar je gemakkelijk de trein richting de Flughafen kunt nemen. Het bevindt zich ook in het centrum en uitgaansgelegenheden liggen op loopafstand!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/meivakantie-erop-duitsland/”]

Slot Neuschwanstein Beieren Duitsland

Slot Neuschwanstein

Dol op sprookjes? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan Slot Neuschwanstein. Dit kasteel is een van de meest populaire bezienswaardigheden van Duitsland, en dat heeft alles te maken met de bijzondere ligging. Het balanceert op een steile rots en lijkt zo weggelopen uit een Disneyfilm. Echt waar, want het kasteel was de inspiratie voor de film Doornroosje!

Lcm_de_jongh schrijft in haar review: ‘Mooi kasteel, binnenin veel pracht en praal. Buitenkant is te bezichtigen zonder kaartje, je kan er bijna helemaal omheen met mooie uitzichtpunten. Je kunt makkelijk omhoog lopen, is zeer goed te doen en scheelt in de kosten. Van tevoren reserveren is een tip, zodat je niet in de rij hoeft te staan!

Je tickets voor het kasteel thuis al kopen kan hier.

Met de kids naar Legoland

Ook voor de kleine liefhebbers van Duitsland is er genoeg te beleven in Beieren. Ga bijvoorbeeld met het hele gezin naar Legoland! Het pretpark is opgedeeld in verschillende themagebieden, zoals Knight’s Kingdom, Adventure Land en LEGO City. Het barst er van de spannende attracties en natuurlijk veel, heel veel, Lego!

Overnachtingstip in de buurt van het attractiepark: Appartement Legoland Village (Zoover score: 7,8). Wist je trouwens dat het in Beieren ook barst van de campings? Bekijk hier ons handige overzicht! 

Harm Kiewit had een topdag in het park: ‘Legoland Deutschland is een leuk pretpark voor gezinnen. Er is zowel voor jonge kinderen als pubers genoeg te doen. Neem wel zwemspullen mee, want de waterattracties zijn super! Vooral de scheepjes en “donjons” met waterkanonnen, waarmee je elkaar nat kunt spuiten, zijn favoriet bij jong en oud!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/5x-allermooiste-natuur-van-duitsland/”]

Breitachklamm Duitsland Beieren

Wandelen door de Breitachklamm

Voor liefhebbers van bijzondere natuur is de Breitachklamm de place to be in Beieren. Deze bijzondere kloof is ongeveer achtduizend jaar geleden ontstaan. De rivier de Breitach sleepte zich door het zachte gesteente, waardoor er nu een waanzinnige rotskloof loopt. Er zijn speciale wandelpaden aangelegd, die verschillen in moeilijkheidsgraad. Dus geschikt voor het hele gezin!

De onderste ingang vind je bij het dorpje Tiefenbach. Volg vanaf hier gewoon de bordjes naar het parkeerterrein. Koop een toegangsticket en je loopt zo de kloof in. Tip: trek stevige wandelschoenen aan, je moet namelijk flink wat traptreden beklimmen!

Museum Beieren Duitsland

Beeld: www.gnm.de

Cultuur snuiven in het Germanisches Nationalmuseum

Wil je meer te weten komen over de uitgebreide historie van Duitsland? Dan zit je helemaal goed in het Germanisches Nationalmuseum in Neurenberg, het grootste cultuurhistorisch museum van Duitsland. De buitenkant is een echt architectonisch hoogstandje. En binnen vind je een uitgebreide collectie van voorwerpen uit het gehele Duitse taalgebied. Helemaal van de prehistorie tot de moderne tijd.

De familie van Soest vindt dit museum een echte aanrader: ‘Het heeft een van de fraaiste collecties ter wereld. De Duitse cultuur wordt uitgelegd en tal van praktische gebruiksvoorwerpen worden getoond!

Ken jij nog een top bezienswaardigheid in Beieren? Deel je tips in de reacties en inspireer andere vakantiegangers!