4x vakantie vieren bij de Bodensee

Redactie - 27 maart 2018

4x vakantie vieren bij de Bodensee

Redactie - 27 maart 2018

Mooie fietspaden, leuke accommodaties, bijzondere stadjes: rondom de Bodensee vind je het allemaal. Het maakt dit gigantische meer tot een verrassende toplocatie voor een zomervakantie in Duitsland. Waar je precies met zijn? Check deze vier heerlijke Duitse bestemmingen rond de Bodensee.

Duitse bestemmingen rond de Bodensee - Lindau1. Lindau am Bodensee

Ga jij het liefst voor een mix van shoppen, wandelen en strandhangen tijdens je zomervakantie in Duitsland? Dan wordt het eiland Lindau am Bodensee ongetwijfeld een van jouw favoriete Duitse bestemmingen rond de Bodensee. Het oude stadscentrum zit vol verrassende winkels en je stapt er gemakkelijk op de boot voor een dagje Oostenrijk of Zwitserland. Ook voor mooie picknickplekjes en leuke fietsroutes zit je hier helemaal goed.

Duitse bestemmingen rond de Bodensee - Friedrichshafen2. Friedrichshafen

De grootste Duitse stad rond de Bodensee is een handige uitvalsbasis. Je hoeft je nooit zorgen te maken waar je jouw frühstück of bratwurst scoort en je hebt minstens zoveel keuze uit goed gewaardeerde accommodaties. De haven, de boulevard langs het water, de marktkraampjes bij het park: Friedrichshafen zit vol gezellige plekjes.

Mocht je na een paar biertjes trouwens het idee hebben dat er een Zeppelin boven je hoofd hangt, dan kan dat kloppen. Friedrichshafen is dé plek langs de Bodensee waar dit gigantische luchtschip nog de lucht in gaat. Het was namelijk hier dat de enige echte Graaf Zeppelin zijn eerste testrondje begon. Meer weten? Breng een bezoekje aan het lokale Zeppelin Museum.

Duitse bestemmingen rond de Bodensee - Konstanz3. Konstanz

‘Glanspunt aan de Bodensee’, ‘chique vakantieplaats’, ‘geheimtip voor jong en oud.’ Konstanz is volgens jullie absoluut een van de leukste Duitse bestemmingen rond de Bodensee. Samen scoren de Middeleeuwse Altstadt, de kleurrijke huizen en de omliggende natuur een 8,5. ‘Wat een cultuur, wat een gebouwen, wat een historie… in één woord: geweldig‘, schrijft een van jullie, ‘Mijn advies? Ga zelf kijken!’

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/duitsland-dit-zijn-de-vijf-beste-campings/”]

Duitse bestemmingen rond de Bodensee - Meersburg4. Meersburg am Bodensee

Picture perfect Meersburg am Bodensee is een dankbare plek voor het schieten van jaloersmakende vakantiefoto’s. De vakwerkhuizen, het stadhuis, het gezellige haventje: op elke straathoek vind je de mooiste gebouwen en vergezichten. Klim ook de trappen op naar de burcht van Meersburg, nergens vind je zo’n mooi uitzicht over de Bodensee. Kortom: wij zijn nu al benieuwd naar jullie mooiste vakantiefoto’s vanuit Meersburg am Bodensee!

Duitse bestemmingen rond de Bodensee - BodenseeOvernachten in een van de Duitse bestemmingen rond de Bodensee

Nieuwsgierig geworden naar al die knusse stadjes en Middeleeuwse gebouwen rond de Bodensee? Neem een van de volgende accommodaties als uitvalsbasis en je zomervakantie in Duitsland kan beginnen.

Heb je een van de bovenstaande Duitse bestemmingen rond de Bodensee bezocht? Voeg nu ook jouw foto’s en reviews toe.