Dit drinken stewardessen nooit… Jij voortaan ook niet!

Redactie - 7 augustus 2018

Dit drinken stewardessen nooit… Jij voortaan ook niet!

Redactie - 7 augustus 2018

Snak je naar een kop sterke koffie tijdens die vroege vlucht naar Portugal? Of drink je graag een lekker theetje voordat je gaat slapen op die lange vlucht naar Bali? Think again. Deze drankjes zullen stewardessen namelijk nooit drinken. En niet zonder reden!

Stewardessen koffie

Beeld: John Schnobrich via Unsplash

De meest vieze plek in het vliegtuig en bijzondere vliegtuiggeheimen kennen we inmiddels. Maar wist je dat er een héle goede reden is waarom stewardessen geen koffie en thee drinken tijdens een vlucht? Vast niet! De Amerikaanse site Business Insider deed onlangs uit de doeken dat het cabinepersoneel geen drankjes drinkt waar warm water voor gebruikt wordt. Dit warme water komt uit een speciale tank en die blijkt helaas niet zo hygiënisch.

Bacteriën in het water

Luchtvaartmaatschappijen mogen zelf bepalen wanneer die wateropslag wordt schoongemaakt. Daardoor is het totaal niet duidelijk wanneer en hoe vaak dit precies gebeurt. En wat blijkt uit onderzoeken? Dat de tanks echt niet grondig genoeg worden schoongemaakt.. Zo ontdekte het Environment Protection Agency dat het water bij één op de acht vliegtuigen niet voldoet aan de hygiënische norm. Zo zijn er bacteriën gevonden als salmonella en zelfs insecten eitjes. Ook de Amerikaanse nieuwszender NBC ontdekte vuiligheid in het water. Niet alleen de tanks zijn niet goed schoon, ook de slangen waarmee de tanks worden gevuld, blijken vies. Daarbij moeten vliegtuigen ook vaak hun watertank bijvullen in landen waar de waternormen veel minder streng zijn.

En als je denkt dat deze bacteriën gedood worden tijdens het verwarmen van jouw lekkere drankje.. dan heb je het mis. Het water voor koffie en thee wordt niet heet genoeg, waardoor deze bacteriën overleven.

stewardessen, vliegtuig

Beeld: Gerrie van der Walt via Unsplash

 

Handen wassen niet zo zinvol?

Ook het water in het toilet is vuil. Leuk dus dat jij je handen goed wast na een toiletbezoek, alleen jammer dat dat in een vliegtuig dus niet zo heel veel zin heeft. En zo zijn er nog wel wat vieze items in het vliegtuig. Naast de meest vieze plek – nee, niet de wc-bril of deurkruk -, zijn de kussens en dekens ook niet echt fris en fruitig. Ze worden meestal gewoon opgevouwen en weer op hun plaats gelegd..

Gelukkig brengt het vliegtuig je wel op een veilige en snelle manier naar die heerlijke bestemming. Dus kun je na de vlucht in dit fijne hotel in Portugal alles van je af wassen in de spa faciliteiten en nip je van een goede -hygiënische- cappuccino bij die geweldige camping in Italië. Goede reis!

Drink jij voortaan nog koffie en thee in het vliegtuig? Laat het ons weten in een reactie.