Oud & nieuw over de grens: 5 tips

Redactie - 15 december 2016

Oud & nieuw over de grens: 5 tips

Redactie - 15 december 2016

Met de voorbereidingen voor oudejaarsavond kun je niet vroeg genoeg beginnen. Vier jij oud en nieuw dit jaar in een buitenlandse stad? Met deze tips ben je verzekerd van een spetterende jaarwisseling!

Oud en nieuw Londen

Oud en nieuw in Londen

Tip 1: Boek een lazy check out

Vuurwerk kijken bij het London Eye, bratwurst eten bij de Brandenburger Tor of genieten van de lichtshow bij de Eiffeltoren. Een ding is zeker: oud en nieuw vieren in een Europese stad is een ervaring om nooit meer te vergeten.

Een hotel middenin het centrum klinkt leuk, maar is vaak ook prijzig. En net buiten de stad geniet je rondom alle feesten meer van rust en privacy. Je bent tenslotte wel op vakantie! Reserveer ook zeker een hotel met een lazy check out. Na een avond feestvieren is wil je natuurlijk wel lekker uitslapen.

Wat is jouw favoriete accommodatie in Europa met oud en nieuw? Laat een review achter op Zoover.nl!

Oud en nieuw Europa

Tip 2: Feest als een local

Ieder land kent zijn eigen gebruiken rond oud en nieuw. En daar wil je natuurlijk aan meedoen! Dus draag rood ondergoed in Italië, eet een druif om 00:00 uur in Spanje en neem je eigen champagne mee de straat op in Frankrijk.

Je kunt thuis al je hele plan voor oudejaarsavond uitstippelen. Maar het is eigenlijk veel leuker om af te gaan op tips van lokale inwoners. Laat je wel goed informeren. In Berlijn loop je gemakkelijk een gezellig café naar binnen. Maar in Londen is vooraf een kaartje kopen voor alle cafés een must.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/toplijstje/oud-en-nieuw-in-de-zon/”]

Openbaar vervoer oud en nieuw

Tip 3: Reis met het openbaar vervoer

Heb je de perfecte accommodatie gevonden net buiten de stad? En weet je naar welk evenement je wilt gaan? In de meeste grote steden reis je met gemak de hele nacht door met de metro of bus. Taxi’s zijn op oudejaarsavond vaak wat lastig te krijgen. En zeker niet de meest goedkope optie. Bovendien is niets leuker dan je avond afsluiten tussen de feestende locals.

Vraag in je hotel wat de beste verbinding is en koop alvast een kaartje vooraf. Dat scheelt een hoop gedoe bij de ticketautomaat. Soms is dit niet eens nodig: in Londen check je in en uit met je credit card. En in Parijs is het OV zelfs gratis op 31 december en 1 januari.

Vuurwerkshow Brandenburger Tor Berlijn

Vuurwerkshow Brandenburger Tor Berlijn

Tip 4: Ga naar een vuurwerkshow

Anders dan in Nederland, is zelf vuurwerk afsteken in het buitenland vaak een no go. Maar dit betekent zeker niet dat de jaarwisseling minder knallend is.

Berlijn staat bijvoorbeeld bekend om een spectaculair schouwspel bij de Brandenburger Tor. En in Antwerpen licht de hemel rondom de Grote Markt prachtig op om 0:00uur. De vuurwerkshow bij het London Eye in de Britse hoofdstad mag je zeker niet missen. Kijk voor je gaat wel even of je tickets nodig hebt.

[article href=”http://weblog.zoover.nl/dagje-uit/een-vuurwerkvrije-jaarwisseling-op-texel/”]

simkaart buitenland

Tip 5: Koop een lokale simkaart

Je bent dan wel in het buitenland, maar je wilt vast je geliefden in Nederland een gelukkig nieuwjaar wensen. En dan het liefst zonder een hoge telefoonrekening achteraf. Koop daarom als je aankomt direct even een lokale simkaart bij een supermarkt of belwinkel.

In Italië heb je al bijvoorbeeld voor €10,00 een prepaid simkaart. Zo kun je om 00:00 uur toch een appje sturen aan je moeder of bellen met je schoonouders.

Wil je thuis al een buitenlandse kaart regelen? Op internationalsim.nl kun je voor een groot aantal landen een simkaart bestellen.

Goed nieuws! Binnenkort worden de kosten voor bellen en internetten in Europa waarschijnlijk overal gelijk.

Wat zijn jouw tips voor een spetterende jaarwisseling in het buitenland? Laat het ons weten in de reacties en inspireer andere vakantiegangers!