6x doen tijdens je vakantie in Georgië

Redactie - 12 maart 2018

6x doen tijdens je vakantie in Georgië

Redactie - 12 maart 2018

Zin in een ongerepte vakantiebestemming met nog weinig Europees toerisme? Wat dacht je van een vakantie in Georgië. Een land met een smeltkroes van culturen waar het barst van het natuurschoon. Denk: eeuwenoude ruïnes, wijngaarden, wilde beren, zee en héél veel bergen.

Wijnregio Kakheti

Wijnregio Kakheti                                                                                                                                                                                     

Wijnproeven

Ooit aan een wijntje uit Georgië genipt? Het land beweert de geboorteplaats te zijn van de wijn. Al meer dan 6000 jaar wordt er op de vruchtbare grond wijn verbouwd. Kakheti ligt in het oosten en staat bekend als dé wijnregio van Georgië. De meeste Georgische wijnen komen hier vandaan en er wordt ook veel wijn bij de Georgiërs thuis gemaakt. Je kunt bij veel wijnhuizen een overnachting boeken, inclusief rondleiding.

Davit Gareja klooster

Davit Gareja klooster

Route langs Ruïnes en kloosters

Maar wijn en de groene omgeving zijn niet de enige redenen waarom je naar deze regio zou moeten gaan. Er liggen bijzondere kloosters, waaronder het Davit Gareja klooster complex. Geörgie barst overigens van de kloosters en imposante ruïnes.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/vakantie-naar-georgie-tips-beginners/”]

doen tijdens je vakantie in Georgië - Batumi

Batumi

Zonnen aan de Zwarte Zee

Ook voor een strandvakantie kun je in Georgië terecht. Batumi is de meest populaire badplaats van het land en een vakantieoord voor Georgiërs. Dit relaxte stadje ligt in een subtropische streek en je vindt er dan ook wuivende palmen, citrusbomen en lange lege kiezelstranden met (nog) weinig voorzieningen.

Badhuis in Tbilisi

Badhuis in Tbilisi

Toeren door Tbilisi

Tbilisi is de hoofdstad van Georgië en de stad heeft een rijke historie en veel bezienswaardigheden. Zo is er het Narikala fort dat over de stad uitkijkt, de in de avond verlichte Sioni Kathedraal en de eyecatcher Metekhi kerk. De Botanische Tuinen van Tbilisi behoren tot de mooiste ter wereld. In het oude gedeelte van de stad Abanotubani tref je een rij badhuizen die zwavelhoudend water uit natuurlijke bronnen gebruiken. Ook fijn: je vindt in de stad genoeg comfortabele hotels.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/top-10-mooiste-parken-ter-wereld/”]

Tbilisi by night

Tbilisi by night

Uitbundig uitgaan

Hou je van een stad met een alternatief randje en een feestje op z’n tijd? Ook dan ben je in Tbilisi aan het juiste adres. De stad kent namelijk een uitbundige underground party-scene. Neonlichten, illegale feestjes en sinds een paar jaar ook clubs, restaurants en bars met een westers tintje.

doen tijdens je vakantie in Georgië

Kaukasus

Klim naar de top van de Kaukasus

Op weg naar Kasbegi, het plaatsje aan het begin van de Kaukasus, kom je skigebieden, skiresorts en oude gebouwen met een Sovjet-tintje tegen. De natuur is er schitterend. Groene vlaktes, steile bergtoppen en blauwgroene stuwmeren. Anders dan in veel andere landen zijn de paden in Georgië nog ongerept. Eenmaal aan de top kun je uitpuffen met een welverdiend Georgisch biertje en een Kachapuri (een soort kaaspizza).

Ben jij ooit op vakantie in Georgië geweest? Deel je ervaringen in een reactie of een review!