Doen in de herfst: wandelen in de Oostenrijkse bergen

Redactie - 17 september 2018

Doen in de herfst: wandelen in de Oostenrijkse bergen

Redactie - 17 september 2018

Dat Oostenrijk een topbestemming is in de zomer en winter, dat hadden we al ontdekt. Maar wist je dat dit land ook prachtig is in de herfst? Vooral voor bergwandelaars is dit hét seizoen!

Bergwandelen Oostenrijk

Oostenrijk in de herfst

Helder weer, een lekker zonnetje en prachtige kleuren. In de herfst in Oostenrijk heb je het allemaal! Nog een groot voordeel: in het najaar is het een stuk koeler dan in de zomer, maar zeker nog niet koud. Dus perfect wandelweer! En dan is het ook nog eens een stuk rustiger dan in het hoogseizoen.

Een paar tips voor herfstwandelaars:

  • De dagen zijn kort, het is licht van 7 tot 19 uur. Dus plan je wandeltocht goed!
  • Er kan al sneeuw liggen in Oostenrijk in oktober. Door de zon smelt deze snel, het kan daarom best glad zijn.
  • Na de zomer worden afrasteringen en hulpmiddelen voor wandelaars soms verwijderd. Pas op voor afstapjes!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/herfstvakantie-boeken-tips-en-inspiratie/”]

Oostenrijk Hohe Tauern Bergwandelen

Wandelen door Hohe Tauern

Hohe Tauern is een van de drukst bezochte berggebieden van Oostenrijk. Je vindt hier ook de allerhoogste toppen van het land: de Groβglockner en de Groβvenediger.

Wandelroutes zijn er meer dan genoeg in dit prachtige gebied. Maak bijvoorbeeld een tocht naar de Krimml watervallen, de hoogste watervallen van Midden-Europa. Ben je een ervaren wandelaar? Maak dan de tocht over de Wasserfallweg. Een prachtige route van ongeveer anderhalf uur langs de rivier die uitkomt op de watervallen.

Een andere waanzinnige wandeling om te maken, loopt over het pad Glockenspur. Bewonder de grootse Groβglockner, start bij het Lucknerhaus (1900 meter hoogte) en wandel naar de Lucknerhütte op 2241 meter. Wil je nog verder door? Klim dan naar Stüdlhütte op ruim 2800 meter hoogte.

Ook reviewer Bob is fan van Hohe Tauern: ‘Rustige wandelbestemming, ook ideaal als je met je huisdier op vakantie gaat!

Steiermark Oostenrijk wandelen herfst

Lopen in Steiermark

Steiermark is het prachtige groene hart van Oostenrijk. Meer dan zestig procent van het gebied bestaat uit bossen. En in de rest zie je vooral uitgestrekte weides en boom- en wijngaarden.

Het noorden van Steiermark is bergachtig en heeft een gematigd klimaat. Hierdoor is het weer in de herfst zacht en droog. Het zuiden is vlakker en heuvelachtig, ideaal voor de minder ervaren wandelaars.

Je kunt natuurlijk gaan kamperen in de herfst in Oostenrijk, maar de nachten kunnen flink koud zijn. Liever in een warm bed slapen? Ga dan bijvoorbeeld naar:

  • Hotel Alpenhotel Waldfrieden. Richard W.: ‘Fantastisch hotel op een schitterende plek net buiten Rohrmoos op zo’n 1.100 meter hoogte. Het personeel, de eigenaren, het eten, de kamer alles was gewoon top! Veel en leuke dingen te doen in de omgeving. Een aanrader dit hotel!
  • Gasthof Da Capo. Ron Boskamp: ‘Accommodatie goed, wandelmogelijkheden aanwezig. Uittochtjes voldoende in de buurt.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/last-minute-herfstvakantie/”]

Spectaculair uitzicht op de Hoher Frassen

Als je echt op zoek bent naar een adembenemend panorama, mag je de Hoher Frassen niet overslaan. Deze berg bij Bludenz wordt niet voor niets de ‘uitzichtberg’ genoemd! Klim vanuit Raggal ongeveer duizend meter omhoog en geniet van waanzinnige vergezichten over maar liefst vijf bergdalen.

Toe aan een rustdag tijdens je wandelvakantie? Dan pak je gewoon de kabelbaan het eerste stuk omhoog!

Ben jij wel eens in de herfst in Oostenrijk geweest? Deel je tips in de reacties!