Dit zijn de mooiste stranden op La Palma

Redactie - 8 november 2020

Dit zijn de mooiste stranden op La Palma

Redactie - 8 november 2020

Ga jij binnenkort op vakantie naar La Palma? Dit eiland is een echte aanrader voor wie prachtige natuur wil combineren met rust. La Palma wordt niet voor niets ‘La Isla Bonita’ genoemd, wat ‘prachtig eiland’ betekent. Dit komt door de prachtige regenwouden en vulkaanlandschappen. Verder heeft La Palma prachtige zwarte lavastranden, doordat het een vulkanisch eiland is. De hoge kliffen met dennenbomen en het wilde helderblauwe water maken de stranden van La Palma uniek! Bekijk hieronder onze top 5 mooiste stranden op La Palma!

1. Playa de Tazacorte

Playa de Tazacorte ligt aan de westkust van La Palma bij de plaats Tazacorte. Deze plaats is een lust voor het oog dankzij de vrolijk gekleurde huisjes, maar ook door het indrukwekkend zwarte zandstrand. Playa de Tazacorte behoort tot de mooiste stranden op La Palma doordat het in een schitterende omgeving ligt. Het ligt namelijk aan het einde van een kloof in een rotsachtige omgeving. Ondanks de natuurlijke ligging is het strand van alle gemakken voorzien. Er zijn verschillende strandtentjes aan de boulevard, parkeerplaatsen en  een hangmattenverhuur. Daarnaast is het een goede keuze voor gezinnen. Door de golfbreker is het zeewater namelijk vrij rustig.

Playa de Tazacorte - Mooiste stranden La Palma

 

2. Playa de la Zamora

In het zuiden van La Palma ligt Playa de la Zamora. Dit is een zwart zandstrand waar je heel wat uurtjes doorbrengt in de zon. Het is een klein strand, waar je in alle rust van je vakantie geniet. Verwacht dus geen uitgebreide voorzieningen. Wel is er een eetcafé waar je eenvoudig kan eten. Er wordt voornamelijk verse vis geserveerd. Bij Playa de la Zamora kan je goed snorkelen, er zitten namelijk veel vissen. Handig om te weten: je bereikt het strand via een trap. Dit maakt het minder geschikt voor vakantiegangers met beperkte mobiliteit en jonge kinderen.

 

3. Playa de Naos

Verder mag het strand Playa de Naos niet ontbreken tussen de mooiste stranden op La Palma. Het is een breed zandstrand met een zwarte kleur. De palmbomen die wuiven in de wind zorgen voor een optimaal vakantiegevoel. Het zeewater is in het echt nét zo blauw als op de foto’s online! Verder is Playa de Naos van alle gemakken voorzien. Er is een boulevard met verschillende strandtentjes. Verder is er een toiletgebouw, een strandwacht en ligstoelenverhuur. Wat wil je nog meer?

Playa de Naos - mooiste stranden op la palma

4. Playa de Echentive

Actievelingen opgelet! Playa de Echentive is niet alleen een van de mooiste stranden op La Palma, je kan er ook ideaal verschillende watersporten beoefenen! Dit strand ligt aan de zuidkust van La Palma en maakt onderdeel uit van een beschermd natuurgebied. De omgeving is prachtig, ruig en vulkaanachtig! Op dagen met sterkere stroming is het beter om uit het zeewater te blijven, zeker voor gezinnen met kinderen. Gelukkig liggen er in de omgeving meerdere meertjes waar weinig stroming staat. Een echte aanrader!

 

5. Playa de los Cancajos

Een andere aanrader is Playa de Los Cancajos. Dit strand ligt aan de oostkust van La Palma bij de badplaats Los Cancajos. Jong en oud genieten hier ongestoord op het strand en in de zee. Het strand ligt namelijk in een baai met een golfbreker. Hierdoor is het water veel kalmer en veiliger dan bij veel andere stranden op La Palma. Door de vele vissen is het de ideale plek om te snorkelen. Verder zijn er verschillende restaurants, toiletten en douches. Op het strand worden ligstoelen en parasols verhuurd.

 

Playa de Los Cancajos

 

Kortom, er zijn talloze mooie stranden te vinden op La Palma. Op veel plekken is de zee ruig, maar er zijn ook veel stranden waar het zeewater kalm en veilig is. Ben jij na het lezen van dit artikel helemaal enthousiast geworden? Bekijk dan hier de leukste vakanties naar La Palma.