Deze winterse wandelingen wil je maken dit seizoen

Redactie - 19 december 2017

Deze winterse wandelingen wil je maken dit seizoen

Redactie - 19 december 2017

Wij geven gehoor aan je voornemens om de kerstkilo’s eraf te sporten én om je meer in de natuur te begeven, door je een paar mooie winterwandelingen voor te schotelen. Zet je sneeuw-boots of warme winterschoenen maar klaar, want deze winterse wandelingen wil je maken dit seizoen.

Kribkeswandeling in Zuid-Limburg

Rond de kerstperiode zijn er in het Limburgse Heuvelland en de Belgische Voerstreek korte en lange wandelroutes uitgezet. De Kribkeswandelingen – ook wel kerstalletjeswandeling – die vanuit verschillende dorpen vertrekken, voeren langs kerststallen, wegkruizen en kapelletjes. Eten en blijven slapen kan langs de gehele route, zoals in Hotel Klein Zwitserland in Slenaken.

Info: van 3 december 2017 t/m 6 januari 2018. Download de route gratis op www.kribkes.nl.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/wandelen-in-drenthe-bijzondere-routes/”]

Kribkeswandeling - winterse wandelingen

Kribkeswandeling

Vijlense culinaire wandeling

We blijven nog even in het zuiden des lands, want voor degenen die naast wandelen net zo veel van lekker eten houden is er de Vijlense culinaire wandeling. Vijf Vijlense restaurants hebben de route samengesteld, die langs de mooiste plekjes van bergdorpje Vijlen voert. De route kan het hele jaar door worden gelopen.

Info: de vier uur durende route á €19,50 is verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV en vertrekpunt hotel-restaurant Vijlerhof. Wellicht meteen een goede overnachtingsplek!

Vijlense culinaire wandeling - winterse wandelingen

Vijlense culinaire wandeling | Bergdorpje.nl

Winters wandelen in Kennemerduinen

Picture this: stappen door een besneeuwd duingebied waar bos, struweel en duingras elkaar afwisselen met uitzicht op de Hollandse kust. Het is een stevige wandeling zo door het – misschien wel bevroren – zand en de wapperende zeewind, maar halverwege kun je de handen warmen in strandtent Parnassia aan Zee in Overveen, mét open haard.

Info: NS-wandeling Kennemerduinen, start: Santpoort-Noord, ongeveer 15 kilometer.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/wandelen-in-friesland/”]

Kennemerduinen

Kennemerduinen

Kerstbos Beerschoten

Tijdens de kerstdagen krijgt bos Beerschoten in de Bilt een winters tintje. Zo is er de levende kerststal, een speurtocht en de mogelijkheid een ritje met de koets te maken. Er wordt glühwein en chocolademelk geschonken bij de brandende vuurkorven. Op beide dagen start om 14 uur een wandelexcursie. Ook na de kerstdagen is de route te bewandelen. Brunchen in de buurt? Je wandelt vanuit het bos zo Van Der Valk Hotel De Biltsche Hoek binnen.

Info: kijk voor meer informatie over de wandelroute (12 kilometer) op utrechtslandschap.nl.

Bos Beerschoten

Bos Beerschoten

Ken jij nog winterse wandelingen die het lopen waard zijn? Tip ze in de comments!