De beste (apart)hotels van skigebied Salzburger Sportwelt (Ski Amadé)

Redactie - 7 december 2017

De beste (apart)hotels van skigebied Salzburger Sportwelt (Ski Amadé)

Redactie - 7 december 2017

[zcontent href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Hoewel het vaak onderdeel is van de vakantievoorpret, kan het perfecte hotel voor jouw wintersportvakantie vinden een flinke klus zijn. Gelukkig zijn daar de vakantiefans die al eerder in Salzburger Sportwelt zijn geweest en je graag een handje helpen met de keuze. We verzamelden de best beoordeelde aparthotels en hotels in onder meer St. Johann im Pongau, Flachau en Zauchensee.

Beste hotels Salzburger Sportwelt

1. Hotel Lerch in St. Johann im Pongau

Typisch Oostenrijks. Dat is Hotel Lerch in St. Johann im Pongau. En dat wil je toch tijdens een wintersportvakantie? Lekker knus en gemütlich, en dat met vier sterren! Er stopt een bus om de hoek en binnen vijf minuten sta je aan de rand van de piste. Dikke prima. En kijk dat winterwonderland-uitzicht uit de hotelkamer hierboven nou!

Beste hotels Salzburger Sportwelt

2. Aparthotel Central tussen Flachau en Reitdorf in

Wil je het beste van beide werelden? Een fijn appartement maar de service van een hotel? Bingo! Dat is precies wat een aparthotel zoals Central (bij Flachau) biedt. Vakantiefan Suzan somt de voordelen van dit hotel even voor je op: ‘Veel voorzieningen voor kinderen. Speelkamers, binnenzwembad, buitenzwembad. En voor ouders heerlijke relaxruimte. Vriendelijke mensen aan de receptie. Supermarkt naast de deur. Skibus paar meter van appartement. Inpandig restaurant.’ En zoals je ziet, hoef je ook voor skiverhuur maar één stap buiten de deur te zetten.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/met-je-auto-op-wintersport-zo-maak-je-m-wintersportproof/”]

Beste hotels Salzburger Sportwelt

3. Hotel Robinson Club Amade in Kleinarl

Een tien min. Dat scoort Hotel Robinson Club Amade in Kleinarl. Een 9,9 zien we zelden, dus dit is een hotel om in te lijsten. Zowel in de zomer als de winter blijkt uit jullie reviews. Familie De Jong schrijft: ‘Vanaf het moment dat je binnen loopt totdat je naar huis gaat: pure verwennerij. Mooie locatie, zeer rustig gelegen, zeer goed eten, veel (sport)faciliteiten en alles kan, maar niets moet!’

4. Magic Mountains Zauchenseehof in Zauchensee

In het geliefde Zauchensee ligt viersterrenhotel Magic Mountains Zauchenseehof dat een dikke 9,6 scoort. Een familie uit Delft gaf aan nooit reviews achter te laten, maar voor dit hotel maakten ze een uitzondering. Gewoon, omdat ze er twee fantastische weken hebben beleefd en het hotel graag wilden bedanken voor de topvakantie. ‘Onze zonen van 7 en 2 hebben genoten. En, het is een cliché, maar als de kinderen het naar hun zin hebben….. Het hotel was keurig, je kamer wordt elke dag schoongemaakt. Het keuzemenu is afwisselend en was elke dagen lekker. Helemaal goed.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/tips-korte-skivakantie-shortski/”]

Beste hotels Salzburger Sportwelt

5. Hotel Die Seitenalm in Radstadt

Nog zo’n hotel dat bíjna de tien aantikt: Die Seitenalm in Radstadt. Een paradijs op aarde voor kinderen als we de reviews mogen geloven. Maar ook voor papa’s en mama’s is het hier dik vet genieten in dit familiehotel met vier sterren boven de deur. Het is echt een hotel waar de gasten nog in de watten worden gelegd. Tenminste, dat horen we van menig vakantiefan. Koffers pakken en richting Salzburger Sportwelt dan maar? Radstadt is the place to be voor gezinnen.

Heb jij nog accommodatietips voor dit topskigebied? Laat ze achter in een reactie of schrijf een review.