Cultureel verantwoord Curaçao

Redactie - 16 april 2017

Cultureel verantwoord Curaçao

Redactie - 16 april 2017

Als je Curaçao zegt, zeg je natuurlijk zon, zee, strand en misschien cocktails. Het woord cultuur komt daar vermoedelijk niet direct achteraan. Toch heeft het tropische eiland echt wel wat te bieden op dat vlak! Check onze vijf tips.

Beeld: Curacao.com

Leer over oude stammen in het Savonet Museum

Het nieuwste museum van Curaçao ligt middenin het Christoffelpark, het grootste natuurreservaat op het eiland. Het bijzondere  Savonet Museum geeft je een inkijkje in het leven van de vroegere bewoners van het gebied. Vanaf het moment dat de Arowak Indianen bijna 4000 jaar geleden voet aan Curaçaose wal zetten, tot de huidige moderne tijd. Je vindt er audiovisuele concepten, historische voorwerpen en gezichten van de afstammelingen van de voormalige slaven. Hier hoor je een levensecht verhaal over de inwoners van het eiland.

Hoteltip: dichtbij de rust van het park, maar óók aan de fijne Curaçaose kust overnachten? Bekijk het Lagun Blou Resort (Zooverscore: 8,6) 

Beeld: Curacao.com

Het slaavse leven in landhuis Jan Kok

Eén van de oudste landhuizen van Curaçao is Jan Kok. De slavenklok van weleer tikt er nog altijd de hete uren weg. Het landhuis is vernoemd naar de slavenmeester Jan Kok, die bekend stond om zijn wreedheid. Het verhaal gaat dat zijn kwade geest regelmatig terugkeert naar het huis. Krijg tijdens je bezoek een kijkje in het leven van de slaven. Vanaf het terras kijk je uit over de zoutpannen van de Santa Marie baai: flamingo-kolonies kleuren daar tegenwoordig het landschap. Bezoekers zijn welkom op dinsdag, donderdag en zaterdag van 9 tot 16 uur.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/snorkelen-op-curacao-19-fotos-mooiste-plekken/”]

Maak je eigen Chichi!

Je hebt ze vast wel eens gezien: de kleurrijke, handgemaakte Chichi’s. Tijdens een bezoekje aan de fabriek waar de vrolijke beeldjes gemaakt worden kun je jouw eigen Chichi beschilderen! Een bezoek aan Serena’s Art Factory is gratis. Je ervaart hoe de beroemde en kleurrijke Chichi sculpturen door Serena en haar artistieke team worden gemaakt. De beelden worden met de hand beschilderd door meer dan zestig lokale vrouwen. Met de hulp en leiding van Serena, krijgen deze vrouwen het voor elkaar om de meest spectaculaire sculpturen te maken.

Hoteltip: Om de hoek van de factory vind je een heerlijke villa. Een ruime tuin en heerlijk zwembad inbegrepen! Bekijk Casa Luca (Zooverscore: 8,7)

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/?p=71266″]

Kruiden ruiken in Den Paradera

In de bijzondere kruidentuin Den Paradera van Dinah Veeris kijk je je ogen uit. Dinah studeerde aan de California School for Herbal Studies en richtte in 1991 haar tuin plant voor plant in. Samen met haar acht medewerkers geeft de oude, vrolijke Dinah dagelijks rondleidingen. Er wordt door de tuin gezongen en gedanst. Maar Dinah vertelt ook over zieke plantjes die zachtjes toegezongen  moeten worden terwijl ze in een lekker hangmatje schommelen. Met kennis en liefde worden hier wereldberoemde geneeskrachtige producten gemaakt. Die producten zijn te koop in het winkeltje en er is een massageruimte waar je verschillende ontspannende massages kunt krijgen.

Hoteltip: Wil je flink verwend worden? Dan slaap je na je bezoek aan Dinah bij B&B Sombré di Kabana. Bekijk Sombré di Kabana (Zooverscore: 9,6)

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/?p=70680″]

Beeld: Curacao.com

Lekker lachen in Teatro Luna Blou

Wil je iets meekrijgen van de huidige cultuur op Curaçao? Breng dan een bezoekje aan Teatro Luna Blu in Otrobanda! Hier kijk je naar toneelstukken, cabaretiers, Art-films en swing je mee tijdens concerten van lokale groepen. Ook worden er met enige regelmaat Film- en theaterfestivals gehouden. Let wel even op als je een kaartje koopt: een hele voorstelling in het Papiaments, de lokale taal, is misschien wat veel van het goede.

Ben jij op Dushi Curaçao geweest? Deel je ervaring met mensen die nog gaan!