Checklist voor een zorgeloze zonvakantie

Redactie - 6 februari 2020

Checklist voor een zorgeloze zonvakantie

Redactie - 6 februari 2020

Ga jij binnenkort genieten van een fijne zonvakantie, maar draait je hoofd nu al overuren omdat je niet weet wat je allemaal nog moet regelen? No worries! Met deze handige checklist hoef jij alleen nog maar vinkjes te zetten en kun je straks uitgerust gaan genieten van de zon. Check!

De eerste voorbereiding

✔ Lees reviews en bepaal de bestemming

Keuzes, keuzes, keuzes. Waar ga je naartoe? Wordt het gezellig kamperen met het hele gezin in het binnenland van Frankrijk? Of gaan jullie wat verder weg en kiezen jullie voor een weekje chillen op de Canarische Eilanden? Of ga je met je vriend(in) stedentrippen in Sevilla en slapen jullie in dit hotel op een kwartiertje lopen van het centrum van deze bruisende Spaanse stad?

✔ Boeken én pakken maar!

Als je een keuze hebt gemaakt, kan de echte voorpret beginnen en is het pakken geblazen. Vergeet in elk geval je slippers, een stapel tijdschriften en je zonnebrand niet! Olé!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/10x-leukste-kinderapps/”]

Voor vertrek: weet de regels

✔ Met de auto? Weet de regels!

Als je met de auto op vakantie gaat, is het natuurlijk belangrijk dat je ervoor zorgt dat je voiture in prima conditie is. Banden op spanning, olie op peil en de ruiten schoon. Maar zorg ook dat de verzekering dekkend is en sluit eventueel een ANWB-lidmaatschap af. Zeker als je een eind gaat rijden, zoals naar Kroatië, is dit aan te raden. Ook een aanrader: de stad Trogir bezoeken. Deze stad ligt zo’n 25 kilometer ten noorden van Split en kent een rijke geschiedenis. En als je hier toch bent, is slapen in Appartement Jana echt een toevoeging aan de vakantie!

✔ Zeker niet onbelangrijk: check je reisverzekering

Ben je verzekerd voor het land waar je naartoe gaat? En heb je een goede buitenlandse dekking voor medische kosten? Bekijk ook meteen even hoe het zit met de verzekering voor je kinderen.

✔ Paspoort, visum en andere documenten

Het is soms lastig te bepalen voor welke landen je welke documenten nodig hebt. Als je twijfelt, kun je hier kijken wat je nodig hebt per zonbestemming. Handig! Ga je bijvoorbeeld naar het mondaine Dubai? Dan hoef je van tevoren geen visum aan te vragen, maar moet je paspoort wel een half jaar na binnenkomst in het land geldig zijn. Slapen kun je hier als een sjeik, bijvoorbeeld in Hotel Madinat Jumeirah Dar Al Masyaf. Reviewer Valentijn had hier een zeer fijn verblijf:

Prachtig hotel! Zodra je binnenstapt, waan je je in het sprookje van duizend-en-een-nacht. De verschillende delen van het hotel zijn – op Venetiaanse wijze – verbonden met een heel stelsel van kanalen. Met behulp van gondels kun je je verplaatsen door het hotel. De vele zwembaden en het strand zijn prachtig! Ook is de Souq Madinat (op het complex gelegen) echt een aanrader: een winkelcentrum dat op traditionele wijze gebouwd is, maar dan mét airco!’

✔ Laat weten waar je bent

Thuisblijvers vinden het altijd fijn om te weten waar je bent. Een idee is om met bijvoorbeeld je (schoon)ouders een vaste tijd in de week af te spreken waarop jullie bellen. Dan hoef je niet de hele dag op je telefoon te letten, maar is er wel geregeld contact.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/voorbereiding/grote-zomervakantie-checklist/”]

Final check

✔ Relax!

Als je alle bovenstaande punten hebt afgevinkt, zit er nog maar één ding voor je op: genieten! Met je gezin, partner of in je uppie: nu is het tijd om echt te gaan relaxen. Ben je toch nog bang dat je wat vergeten bent? Bekijk dan snel nog even deze checklist. Fijne vakantie!

Heb je alles van de checklist kunnen strepen, maar nog geen accommodatie? Check ook deze op Zoover!