Checklist voor je wintersport; afvinken maar!

Redactie - 16 januari 2018

Checklist voor je wintersport; afvinken maar!

Redactie - 16 januari 2018

Zeker nu er bergen sneeuw is gevallen in de wintersportgebieden, is het zaak dat je goed voorbereid richting de pistes vertrekt. Niet alleen je auto, ook de innerlijke mens heeft brandstof en warmte nodig! Check onderstaande punten, dan zit jij geramd deze skivakantie!

Beeld: wintersport.nl

Check: de auto

✔ Winterbanden

Los van het feit dat het lekker veilig is om je auto te voorzien van meer grip in de vorm van winterbanden, is het in sommige wintersportlanden verplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor Oostenrijk, Duitsland en Luxemburg. Soms moet je ook sneeuwkettingen bij je hebben. Heb je die niet en ga je niet vaak op wintersport? Dan is het huren van sneeuwkettingen misschien ook een optie voor je.

✔ Plakplaatjes voor de voorruit

Jullie belanden niet zomaar in Oostenrijk of Zwitserland. Om door deze landen te rijden, heb je een geldig vignet nodig. Die kun je online bestellen of halen bij een ANWB-winkel. Want straks heb jij geen stickertje op je voorruit en loop je bijvoorbeeld een fijn hotel als Hamilton Lodge in het dorpje Belalp mis! Jacinta sliep hier en gaf het hotel een 10, en dat is niet zo gek als je haar review leest:

‘De locatie is prachtig, met een uniek uitzicht liggend aan de pistes. Het personeel is aardig, enthousiast en klantgericht. Waarbij de maaltijden ook van hoog niveau zijn en er een ruime keuze is aan gerechten. De kamers zijn mooi en sfeervol ingericht. Je hebt ook gelegenheid om ’s avonds nog even lekker bij de open haard een boek te lezen of een drankje te drinken. Het skigebied is erg mooi, angel brede pistes en niet te druk. Kortom een heerlijk hotel waar we zeker weten volgend seizoen weer zullen verblijven!’

[article href=https://www.zoover.nl/blog/tips/ga-auto-op-wintersport-en-neem-mee/”]

Check: roadsnacks voor de innerlijke mens

✔ Proviand voor onderweg

Een (lange) autorit, bijvoorbeeld naar de Italiaanse Dolomieten, wordt stúkken aangenamer met een warme chocolademelk en lekkere koekjes in het vooruitzicht danwel achterhoofd. Natúúrlijk kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Erwtensoep schijnt ook heerlijk te zijn in de auto, bekijk dan wel meteen even ons volgende punt – want droge doekjes zijn dan wel handig om bij je te hebben. Eenmaal veilig aangekomen in Italië, dan slapen jullie als koningen in Hotel Angelo.

✔ Doekjes, boekjes en (droge) broekjes

Zeker als jullie met het kroost op de achterbank vertrekken, is het raadzaam wat schoon schoeisel en doekjes mee te nemen. Ben je dit ondanks deze handige checklist toch vergeten? Dan zeggen wij: lang leven de pompstations onderweg!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/sneeuwkettingen-omdoen/”]

Les Trois Vallees. Beeld: pgl.co.uk

Check: ontdek leuke gebieden

✔ Om te skiën

Wordt het een gigantisch skigebied zoals Ski Amade in Oostenrijk? Dan is het dorp Flachau wel wat voor jou misschien. Of ben jij meer gecharmeerd van Les Trois Vallees in Frankrijk? In Val Thorens is altijd wat te beleven. En slapen kun je hier als de beste, bijvoorbeeld in Appartement Trois Vallees.

✔ Om te logeren

Waar je ook voor kiest, zorg in ieder geval dat je een knus onderkomen hebt om na zo’n lange dag in de sneeuw heerlijk bij te komen. Knisperend haardvuurtje, sauna, een lekker bed of een zwembad: er is in elk skigebied voor iedereen wel wat fijns te vinden.

Final check: de sneeuw in!

✔ Installeren op de accommodatie

Trek al die handschoenen, skisokken, wollen mutsen en ander fijn warm spul maar uit de koffer en kleed je dik aan. Want het is bijna tijd om… (zie volgende punt)

✔ De sneeuw in te gaan!

Het laatste vinkje op zo’n checklist is stiekem het allerleukste. Want eindelijk is het zover: hoogste tijd om de latten of je board onder te binden en gaan met die banaan. Wil je eens wat anders? Ga dan lekker met z’n allen rodelen, zoals het gezin op deze foto. Lol gegarandeerd!  Veel plezier en wees voorzichtig!

[article href=https://www.zoover.nl/blog/tips/mega-wintersport-checklist/”]

Zin gekregen in zo’n weekje sneeuw? Kijk op Zoover voor meer goede spots!