Checklist kamperen: zo vertrek je goed voorbereid naar de camping

Redactie - 6 januari 2020

Checklist kamperen: zo vertrek je goed voorbereid naar de camping

Redactie - 6 januari 2020

Kamperen is een heerlijke manier van vakantie vieren. Lekker in de buitenlucht, een relaxte sfeer, alles mag, niets moet: wat wil je nog meer? Maar een geslaagde kampeervakantie staat of valt met een goede voorbereiding, want er komt stiekem toch best wat bij kijken. Met deze checklist vertrek je goed voorbereid naar de camping.

glamping

Checklist kamperen: kies een camping die bij je past

Dit eerste punt op de checklist lijkt logisch, maar is het toch niet helemaal. De juiste camping kiezen betekent namelijk dat je goed naar jezelf en je gezin moet kijken. Ben je stiekem een luxepaardje, maar denk je dat je een basic vakantie in je eigen tentje ‘ook best leuk’ zou vinden? Wees dan eerlijk tegen jezelf en kies een wat luxere camping uit, zoals Glamping Les Sablons in Frankrijk. Bekijk hier nog meer campings in Frankrijk!

Vinden je kinderen het geweldig om op vakantie vriendjes te maken? Ga dan vooral voor een kindvriendelijke camping. Zoals Camping Park Albatros in Toscane die jullie maar liefst een 8,2 voor kindvriendelijkheid geven. Check hier nog meer campings voor het hele gezin in Italië.

kamperen

Check: zorg dat je auto én caravan er klaar voor zijn

Of je nu met je eigen caravan gaat kamperen of lekker luxe in een safaritent op de glamping verblijft, de kans is groot dat je eerst een stuk moet rijden om daar te komen. Zorg daarom dat je auto tiptop in orde is voordat je de weg op gaat. Veel garages bieden een speciale vakantiecheck aan, tegen een gunstig tarief. Handig, maar je kunt natuurlijk ook zelf je bandenspanning controleren, de ruitenwisservloeistof en de olie bijvullen. Ook belangrijk: check je trekhaakaansluiting als je met je caravan of vouwwagen op vakantie gaat.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/kamperen/10-kampeertips-voor-een-geslaagde-vakantie/”]

kamperen kinderen

Check: zorg dat je kampeeruitrusting compleet is

Sta je eindelijk op je kampeerplek, ben je helemaal klaar om je tent op te zetten, blijkt dat je tentstokken krom zijn. Dat wil je natuurlijk niet meemaken. Een tent opzetten is met alle juiste materialen al lastig genoeg! Controleer daarom thuis of je hele kampeeruitrusting nog in goede staat en compleet is. Dat voorkomt ter plekke een hoop gedoe.

Tip: download via internet een kampeerpaklijst, waarop al je kampeerbenodigheden netjes onder elkaar staan vermeld. Afstrepen maar, die checklist!

Check: zorg dat je al je documenten in orde zijn

Paspoorten, kentekenbewijzen, verzekeringsbewijzen, reisverzekering, creditcards, pinpassen: je hebt op vakantie heel wat belangrijke documenten nodig en daarom is een goede check van tevoren belangrijk. Mail de belangrijkste documenten ook naar jezelf toe. Mocht je ze onderweg onverhoopt kwijtraken, dan heb je de kopieën in elk geval in je mail zitten.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/5-beste-campings-in-italie/”]

kamperen

Check: bereid je route en de verkeersregels voor

Je kunt natuurlijk blind op je navigatiesysteem rijden, maar het is handiger om van tevoren je route naar de camping goed voor te bereiden. Breng in kaart waar je drukte verwacht, zodat je daar omheen kunt, of dat je je vertrektijd aan kunt passen. Lees je ook in in de verkeersregels en wettelijke regelgeving per land. Wat zijn de maximumsnelheden, hoeveel veiligheidshesjes moet je bij je hebben, wat kosten de tolwegen, waar heb je een vignet nodig? Dat laatste is bijvoorbeeld het geval in Slovenië. Zo begin je goed voorbereid en dus lekker relaxed aan je welverdiende kampeervakantie!