Buiten de gebaande paden: wandelen op Fuerteventura

Redactie - 30 juni 2017

Buiten de gebaande paden: wandelen op Fuerteventura

Redactie - 30 juni 2017

De zon, zee en het strand van Fuerteventura ken je vast wel. Maar wist je dat je er ook fantastisch kunt wandelen? Pak je stevige schoenen maar in en ontdek de mooiste wandelroutes van het Spaanse eiland. Wij tippen er drie!

Wandelen Fuerteventura

1. Van Tefia naar Montana Bermeja

Fuerteventura barst van de uitgestippelde wandelroutes. Door de gemarkeerde bordjes langs de paden kun je haast niet verdwalen. Een leuke tocht voor de wat minder ervaren wandelaar loopt van Tefia naar Montana Bermeja. De wandelroute start bij een pittoresk kerkje. Vanaf hier loop je langs allerlei typische Canarische huizen en werkplaatsen. Let vooral even op de mooie oude windmolen. Richting Montana wordt het landschap steeds weidser en heb je prachtige uitzichten. Na een laatste klimmetje over de heuvel ben je alweer bij het beginpunt. In totaal wandel je ongeveer tien kilometer.

Alleen met je lief op vakantie? Dan snappen wij best dat je even geen zin hebt in kinderen om je heen. Boek een kamer bij Hotel Barcelo Corralejo Bay-Adults, adults only! Volgens reviewer Lijda van der Waal een fantastisch hotel: ‘Personeel zeer vriendelijk, het is superschoon en het eten is heerlijk. Tachtig meter van het strand en maar paar honderd meter van het oude centrum.’

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/interview/de-review-van-willem-ik-was-de-enige-kakkerlak-in-het-hotel/”]

Wandelvakantie Fuerteventura

2. Beklim de Bayuyo Vulkaan op Fuerteventura

Vanaf het plaatsje Corralejo ben je zo op de plek waar een groot deel van Fuerteventura is ontstaan: de Bayuyo Vulkaan. Meer dan 10.000 jaar barstte de vulkaan uit en door de gestolde lava groeide het eiland met wel honderd vierkante kilometer.

De berg is maar 217 meter hoog en daarom prima te beklimmen. Ook goed te doen voor de kids! Vanaf de bovenrand heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Maar je kunt ook in de krater wandelen. Een makkelijke wandeling, maar pas wel op voor losse stenen.

Nog op zoek naar een accommodatie voor het hele gezin? Hotel Iberostar Playa Gaviotas heeft heerlijk eten, een prachtig uitzicht en je zit zo op het strand. Ook aan de Nederlandse kleintjes is gedacht. ‘De animatie deed het erg leuk met alle shows. Zeker Raymon en Kevin, de twee Hollanders van dit animatieteam!’, schrijft reviewer Jolanda.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/zomer/met-kinderen-2/glamping-in-spanje-2/”]

3. Ontdek de lavagrotten en rotsbogen op Fuerteventura

Vinden de kids wandelen saai? Neem ze dan zeker mee op deze avontuurlijke wandeling. Tijdens de route van zo’n 8,5 kilometer ontdek je een wel heel bijzondere kant van Fuerteventura. Start je tocht vanaf het strand van Ajuy (Playa de los Muertos). Aan de rechterkant kun je omhoog klimmen voor een adembenemend uitzichtpunt. Via trappen kun je afdalen naar de lavagrotten van het eiland. Vergeet je zaklamp niet! Er is zelfs een ondergronds museum.

Weer boven loop je verder langs bijzondere rotsen en zie je een natuurlijke rotsboog voor Barranco de la Pena. Als je de weg volgt, kom je vanzelf weer terug bij Playa de los Muertos.

Ken jij nog een gave wandelroute op Fuerteventura? Deel je ervaringen in de comments en inspireer medevakantiegangers!