Bretagne: top 7 must-sees!

Redactie - 1 juni 2017

Bretagne: top 7 must-sees!

Redactie - 1 juni 2017

In negen uur zoef je deze zomervakantie naar Bretagne, het meest westelijke punt van Frankrijk. De noordkust omzoomd door glanzende roze rotsen en in het zuiden de smaragdgroene oceaan: Bretagne is ruig en zoet tegelijk. We geven je zeven tips in de regio!

1. Geniet van de roze granietrotsen in Bretagne 

De noordkant van Bretagne wordt omzoomd door prachtige  granieten rotsformaties. Echt de moeite waard is de Côte de Granit Rose: glanzende roze granietrotsen lijken je bijna tegemoet te schijnen als je aan komt rijden. Ze vormen een schitterend samenspel met de lichte zandstranden. Laat je verbazen door de soms bizarre vormen die de rotsen hebben aangenomen door duizenden jaren slijtage van wind en zeewater.

bretagne

2. Te voet naar eiland Mont Saint-Michel

Vroeger kon je het eiland alleen (te voet) bereiken als het eb was. Over de bodem van de zee hoef je tegenwoordig niet meer te lopen want er is een verhoogde weg vanaf het vasteland met het autoloze schiereiland verbonden. Dat er geen auto’s rijden past goed bij de statige abdij die bovenop de berg van het eiland staat. Met een kleine vier miljoen bezoekers per jaar behoort de abdij Mont Saint-Michel tot één van de beroemdste bouwwerken van Frankrijk.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zomer/franse-kust/”]

3. Tropisch Île de Bréhat

Een nogal onverwachte klimaatverrassing: het eiland Bréhat ligt voor de noordkust van Bretagne, maar wordt voor een deel bedekt door subtropische planten! Wandelaars en fietsliefhebbers opgelet: op Île de Bréhat word je getrakteerd op de zoetste landschappen. Niet voor niets dat veel kunstenaars hier hun inspiratie opdoen.

4. Balanceer tussen de kliffen in Fort La Latte

Kasteel Fort La Latte lijkt door twee poortwachters van enorme kliffen te worden beschermd tegen de ruige zee. Uitkijkend over de kustlijn van Bretagne en gelegen op de top van een klif, lijk je terug te gaan naar de middeleeuwen als je hier rondloopt. De ophaalbruggen, torens en kerkers, ze lijken bijna nog in gebruik te zijn, zo goed onderhouden. Niet voor niets heeft menig ridder hier rondgelopen op filmsets van vele Franse films. Staar over de oceaan vanaf de ophaalbrug of geniet van het landschap vanuit een torenkamer. Reviewer E. Brouwer vindt het een heerlijke plek en geeft het kasteel dan ook een 9: ‘Mooi oud fort met enorme toren en tuin. Zeker een bezoek waard, is het niet om het fort, dan toch om de uitzichten!’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/10-mooiste-stranden-van-frankrijk/”]

5. De Menhirs van Astérix en Obelix

In Bretagne kom je veel grote stenen tegen die op een bepaalde manier zijn opgestapeld. Deze ‘menhirs’ zie je vaak terug in de stripverhalen van Asterix en Obelix, waarin menhirhouwer Obelix de reuzenstenen vreemd genoeg dolgraag op z’n rug draagt.

6. Sjiek de friemel in Château de Kerjaen

In de voormalige residentie van Lodewijk XIII waan je je een koning. Naast een inkijkje in één van de mooiste gebouwen van Bretagne kun je er ook het meubilair uit de zeventiende en achttiende eeuw spotten in het museum.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/frankrijk-top-10/”]

7.  Stunning views vanaf Kaap Fréhel en Kaap d’Erguy

Kaap Fréhel en Kaap d’Erquy liggen aan de noordkant van Bretagne. Ga er wandelen en ervaar hoe je adem er bijna wordt afgesneden door de overweldigende uitzichten. Van het imposante kasteel Fort La Latte tot aan de vissershaven van Erquy, wordt de kust in dit deel van Bretagne versierd met gaspeldoorn en heide. Vooral in de lente liggen de kapen er weelderig bij. Tel daar de smaragdgroene zee bij op en je weet dat je het hier wel even volhoudt.

Zoek je een fijne camping in Bretagne aan de kust? Wij geven drie tips:

Heb jij een leuke vakantie gehad in Bretagne? Deel je ervaring dan hier met anderen!