Dít zijn de beste zitplaatsen in het vliegtuig

Redactie - 20 juni 2022

Dít zijn de beste zitplaatsen in het vliegtuig

Redactie - 20 juni 2022

Het kiezen van de beste stoel in het vliegtuig: het is elke keer weer hetzelfde probleem. Welke stoel is nu de beste keuze? Moet je voorin of is achterin toch een betere keuze? Zit je beter bij het raam, in het midden of aan het gangpad? Geen zorgen! Na het lezen van dit blogartikel weet jij precies wat de beste zitplaatsen in het vliegtuig zijn voor de beste prijs. Zo kan jouw voordelige vakantie écht beginnen!

De koning onder de zitplaatsen

Als eerste kunnen kiezen uit het eten en drinken, extra beenruimte én ongestoord kunnen genieten van het uitzicht, omdat er geen vliegtuigvleugel in de weg zit? In de vliegtuigmodellen Airbus A320 en Boeing 737, die door Easyjet en KLM gebruikt worden voor korte vluchten naar bestemmingen zoals Griekenland en Spanje, is dit mogelijk! Al deze voordelen vind je namelijk als je stoel 1A hebt geboekt, de echte koning onder de zitplaatsen. Wel is het handig om een lekker dikke trui of een extra vestje mee te nemen, want stoel 1A is een van de koudere plekken in het vliegtuig. Je kunt natuurlijk niet alles hebben, maar dat heb je wel over voor een topplaats toch? Dit is echt een van de beste zitplaatsen in het vliegtuig!

Vliegtuig

Speciale wensen? Dat kan!

Hoef je niet het totaalpakket te hebben, maar heb je speciale wensen? Denk aan alleen extra beenruimte of snel het vliegtuig uitkunnen. Dít zijn de beste zitplaatsen in het vliegtuig voor als je speciale wensen hebt, we zetten ze voor jou even op een rijtje…

Voor de lange vakantiegangers

Iedereen met lange benen heeft het vast wel eens meegemaakt: nog nét niet helemaal opgevouwen zitten in het vliegtuig. Yoga is leuk hoor, maar 3 uur lang in dezelfde krampachtige positie is het ook niet helemaal. Een stoel bij het gangpad is een goede oplossing. Je kunt je benen af en toe even lekker strekken. Let wel op de trolleys, anders begin je de vakantie gelijk met een blauwe plek. Een ander voordeel van een stoel aan het gangpad is dat je niet over mensen heen hoeft te klimmen voor een toiletbezoek. Bereid om extra te betalen? De plekken bij de nooduitgang hebben vaak ook lekker veel beenruimte. Al moet je hier in geval van evacuatie natuurlijk wel helpen bij het openen van de nooduitgang. Ook is het hier iets tochtiger, maar dan zit je wel op een van de beste zitplaatsen in het vliegtuig onderweg naar Turkije of een andere bestemming!

Voor een snelle overstap

Het kan gebeuren: je hebt maar kort de tijd om je overstap te halen. Elke keer weer stress! Is dit het geval? Dan zijn de stoelen voorin de beste zitplaatsen in het vliegtuig. Zo ben je er als een van de eersten uit en kan je enigszins rustig door naar je volgende vlucht. Ook is dit fijn als je geen transfer hebt en je bijvoorbeeld een taxi moet nemen. Nu ben je de grote menigte misschien voor en heb jij als eerste een taxi en ben je nog sneller op jouw bestemming.

Zitplaatsen in het vliegtuig

Voor de snackliefhebbers

Maakt dat beenruimte je niet zoveel uit, maar heb je liever de eerste keuze van de snacks? Ga dan zo ver mogelijk voorin zitten. De stewardessen beginnen vaak vooraan en werken zo hun weg naar achteren. Achterin heb je mogelijk beperkte keuze en voorin is de keuze reuze. Als je dus nog uit alles wil kiezen, ga dan vooral voorin zitten! Sommige luchtvaartmaatschappijen beginnen vooraan én achteraan met de trolleys. In dit geval zijn de stoelen vooraan en achteraan dus de beste zitplaatsen in het vliegtuig. In het midden kan de keuze beperkter zijn.

Alles voor het uitzicht

Om te genieten van het prachtige uitzicht is het natuurlijk logisch dat je een plek kiest aan het raam. Nu is het vliegtuig heel groot en zijn er heel veel opties om bij het raam te zitten. Waar kan je dan het best plaatsnemen? Kijk goed naar waar de vleugel zich bevindt en ga hier zo ver mogelijk vanaf zitten. Dus helemaal naar achteren, zodat de vleugel niet voor je neus zit, of ga vóór de vleugel zitten zodat ook hier je zicht niet belemmert wordt.

Uitzicht uit het vliegtuig

De voordeligste vakanties met de beste zitplaatsen

Heb je gelijk helemaal die vakantiekriebels gekregen en kan je niet wachten om te boeken? Bekijk hieronder deze drie toppers uit ons aanbod en wie weet vlieg jij binnenkort in de beste zitplaats naar jouw volgende vakantiebestemming!

Pine Bay Holiday Resort
Pine Bay Holiday Resort

Heerlijk eten en super gastvrij personeel! Een hotel met een prachtige ligging dat zorgt voor een fantastisch uitzicht. Vele mensen gingen u voor en met een gemiddelde score van een 7,9 is dit een heerlijk resort om jouw volgende vakantie door te brengen!

Bekijk hier
Aqua Silhouette & Spa - Zoover deal voor iedereen
AQUA Silhouette & Spa - Adults Only

Een top hotel met een echte wow-factor, dat is wel te zien op de foto. AQUA Silhouette & Spa is een adults only hotel en daardoor ideaal voor een romantische vakantie naar Spanje voor twee! Het viersterrenhotel heeft een luxe, moderne uitstraling en een mooi zwembad. Wat wil je nog meer?

Bekijk hier
Hotel Gaia Village
Hotel Gaia Village

Dit hotel aan een heerlijk zandstrand is echt genieten! Super vriendelijk personeel en heel schoon. Met een gemiddelde score van een 8,2 zie je jezelf toch al helemaal liggen in het zonnetje?

Bekijk hier