De beste tips voor winterse bestemmingen van…de Kerstman!

Redactie - 10 december 2017

De beste tips voor winterse bestemmingen van…de Kerstman!

Redactie - 10 december 2017

[zcontent href=”https://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Kerst staat voor de deur en dat betekent: vakantie! Maar wat zijn nu de leukste winterse bestemmingen om deze periode naartoe te gaan? Wij vroegen het aan een echte pro die jaarlijks langs alle bestemmingen komt. Check deze 5 tips van niemand minder dan: de Kerstman!

5. De Canarische Eilanden

We beginnen met de zon. Op slechts een paar uur vliegen met de arrenslee of het vliegtuig tref je namelijk de beste winterzonbestemming van Europa: de Canarische Eilanden. Met een temperatuur boven de twintig graden vier je Kerst in je T-shirt en neem je en duik in het buitenzwembad. Klink goed, toch? Gran Canaria, Tenerife, La Palma of Lanzarote: boek een comfortabel accommodatie zoals Princesa Yaiza Hotel en geniet van een onbezorgde vakantie!

4. Noorwegen & Zweden

Deze twee winterse bestemmingen staan voor de kerstman op gelijke hoogte. Zijn rendieren maken enthousiaste geluiden zodra ze deze bestemmingen naderen. Hun dikke vacht houdt ze natuurlijk lekker warm. Scandinavië heeft met kerst helemaal iets bijzonders: Zweden en Noorwegen staan dan bol van de tradities en gezelligheid. Maak een ritje met een hondenslee of bindt je ski’s onder. En probeer natuurlijk het noorderlicht te bewonderen. Een stuk indrukwekkender dan die lichtjes in de kerstboom! Tot slot nog een tip voor jullie: In Zweden ligt vlakbij Abisko een heus ijshotel. Dat is pas chillen!

3. De Oostenrijkse Alpen

Als wintersporter kun je bijna niet om Oostenrijk heen. Ook de Kerstman mag in zijn vrije tijd graag met zijn arrenslee van een berg af zoeven. Zo moet hij altijd glimlachen wanneer hij de gezelligheid van Gerlos en Mayrhofen ziet. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Westendorf en tal van andere plaatsen in Tirol. Zelf houdt hij meer van traditionele kerstliedjes, maar hij begrijpt wel waarom het Après-ski zo populair is. Waar de Kerstman zelf geen genoeg van kan krijgen zijn heerlijke gerechten als Apfelstrudel, Tiroler Gröstl en een rijk gevulde goulashsoep. Dat zie je ook aan zijn buikomvang!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/5-x-smullen-op-oostenrijkse-piste/”]

2. (Fins) Lapland

Wanneer de Kerstman niet aan het werk is, verruilt hij zijn trouwe rendieren tijdelijk voor van die leuke husky’s om het witte landschap te verkennen. En wist je dat je ook in Lapland het noorderlicht kunt spotten? Dit land is echt ideaal om de feestdagen door te brengen. Je verblijft in een bijzondere accommodatie midden in de natuur en trekt erop uit met je ski’s of snelle sneeuwscooter! Het dikke thermo-kerstpak is natuurlijk gemaakt voor deze winterse omstandigheden. Mocht hij het toch te koud krijgen, dan is een bezoekje aan een sauna de perfecte oplossing! Deze kom je overal tegen in Lapland, wat garant staat voor een onvergetelijke kerstvakantie.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/mooiste-lapland-reizen/”]

1. De Noordpool

Tja, natuurlijk is de nummer één zijn eigen ho-ho-hometown: de Noordpool! Hier werkt de Kerstman in de middle of nowhere toe naar de drukke decembermaand samen met zijn team van elfjes. Ook dit jaar lopen ze weer goed op schema. In de zak met cadeautjes zitten ook heel wat vakantieartikelen zoals reisgidsen, zonnebrand en lekker warme jassen en handschoenen. Als alle kerstdrukte weer voorbij is maakt hij plannen voor zijn eigen vakanties. Uiteraard niet zonder daarbij eerst de reviews op Zoover te raadplegen. De accommodaties moeten immers rendier-proof zijn!

Welke winterse bestemming heb jij in het vooruitzicht? Laat het ons weten in de comments!