Redactie - 10 maart 2018
Belle-Île-en-Mer is waarschijnlijk een plek waar je nauwelijks van hebt gehoord. Dit pittoreske eilandje is onderdeel van het kanton Belle-Île en ligt in de provincie Bretagne. Een bekende plek in de Belle-Île streek is Le Palais, de havenstad van de streek.
Bretagne is met z’n 3000 kilometer aan kustlijn, bezienswaardigheden als La Pointe du Raz en de charmante badplaats Penéstin een streek die jaarlijks veel mensen trekt. Voor de kust van Bretagne liggen zo’n 300 eilandjes, waaronder het lieflijke Belle-Île-en-Mer. Dit eiland biedt je een compleet scala aan uitzichten en heel verschillende landschappen, want het ligt verscholen tussen kliffen, havens, strandjes en veel groen. Op veertien kilometer afstand vind je het schiereiland Quiberon, een bruisende plaats op een schiereiland in het zuiden van Bretagne. Langs de boulevard zijn tal van uitstekende (vis)restaurants: eet hier dus zeker een lokaal visje voor je naar Belle-Île gaat. Hoe leuk is het, om ook nog je tent op te zetten in deze plek? Op camping Le Conguel weten ze wel raad met kampeerders!
Het eiland is maar zeventien kilometer lang en negen kilometer breed, maar er zijn zat leuke dingen te doen en te zien. Bijvoorbeeld alle leuke haventjes (al bij aankomst per boot!) en zoals het een goed eiland betaamt (helemaal met zo’n naam) zijn er ook veel mooie stranden. Gaan jullie met het kroost? Dan zijn de strandjes Bordardoué of Grands Sables het fijnst. Zoals je op de foto kunt zien, is er geen gebrek aan zeilboten op dit eiland: dus ook dat gegeven is iets om naar uit te kijken!
[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/belle-naturelle-5-x-mooiste-natuur-frankrijk/”]
Op dit eiland is alom flora en fauna te bewonderen. Woeste kliffen, kleine kreekjes en rotsformaties: aan fotogenieke plekjes geen gebrek! Ga er eens goed voor zitten en doe een mooie fotoshoot bij de haven van Sauzon. Hier vind je namelijk de kleurrijke Goulphar vuurtoren – gebouwd in het begin van de negentiende eeuw. Picture this: ondergaande zon en vuurtoren incluis kabbelende (of woeste) golven op de achtergrond: dan kijk je heel gelukkig op de foto! Zéker als je lief met een rieten picknickmand klaar staat terwijl jij even je selfie maakt.
[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/bretagne-top-7-moet-ziens/”]
Het zijn er niet veel, maar er zijn een paar hotels en campings waar je kunt slapen op dit eiland. Bijvoorbeeld camping L’Ocean – waar ze ook stacaravans hebben. Onze favoriete plek om te overnachten is echter Les Chambres d’Hôtes de Bordustard. Reviewer Marc sliep hier ook en vond dit een fenomenale plek, zo zegt hij:
‘Wij verbleven in de Bed & Breakfast Les Chambres d’Hôtes de Bordustard. We kregen na aankomst een eenvoudige, maar toch zeer hartelijke ontvangst. Onze fietsen werden ter plekke afgeleverd – zonder meerprijs. Ons ontbijtje werd op de kamer geserveerd en was meer dan voldoende en lekker gevarieerd. Belle Ile is een heel mooi eiland. Het heeft heel mooie natuur en zeer mooie fietspaden. Een dag of twee, drie is genoeg om het eiland te verkennen.’
Heb jij nog tips voor een trip naar Belle-Île-en-Mer? We zijn benieuwd! Laat het ons weten in een reactie.