België met de hond? 5 diervriendelijke accommodaties

Redactie - 28 juli 2017

België met de hond? 5 diervriendelijke accommodaties

Redactie - 28 juli 2017

Neem jij je hond het liefst mee op zomervakantie? Dan is België waar je zijn moet. Dichtbij, hondvriendelijk, fijne wandelstranden, lekkere struinbossen én geschikte accommodaties voor baas en dier. Wij tippen je de leukste hotels, campings en vakantiehuizen in België waar de hond gewoon mee naartoe kan.

Vakantiehuis Belgie

Accommodaties in België: honden welkom

1. Van der Valk Hotel Antwerpen

Dit Van der Valk Hotel ligt aan de rand van Antwerpen. Het centrum is met de auto en het openbaar vervoer goed bereikbaar; binnen tien minuten sta je in het hart van de stad. Dogs allowed. Fijn hotel voor een kort verblijf of als tussenstop!

2. Bed and Breakfast Le Gite Ardennais

Een schitterende B&B in de Ardennen waar ook je hond welkom is! Wij zochten een Bed and Breakfast in de Ardennen en aangezien wij een hond hebben, ging onze voorkeur uit naar een accommodatie vlakbij een bos. Eigenaren Anita en Johan runnen met enorm veel passie deze B&B. Ontzettend attente en gastvrije mensen die het je zeer naar je zin maken.’ (Reviewer Marije).

3. Camping Familial

Karlijn verbleef twee weken in een chalet op camping Familial in Luik: ‘Dankzij de gastvrijheid van de eigenaren voelden wij ons gelijk thuis. Altijd tijd om te helpen en een praatje te maken. Prachtige omgeving! Onze honden waren mee en we hebben in de buurt van de camping lekker kunnen wandelen.’

4. Vakantiepark Sunparks De Haan aan zee

‘Prima park en handig dat de hond mee kan!’, vindt Susan op Zoover. Vakantiepark de Haan – gelegen in de gelijknamige plaats – ligt vlakbij zee. Dat betekent lekker lange strandwandelingen maken dus!

5. Camping Bertrix

Reviewer Mariëlle: ‘Leuke mooie camping voor jong en oud. Zelfs de honden zijn er erg welkom! Veel te doen voor de kinderen. Van animatie tot mooi zwembad. Super vakantie gehad!’ Luuk vult aan: ‘We hebben het er heerlijk gehad. Onze pup van vijf maanden kon gezellig mee en de jongens hebben zich prima vermaakt in de bosrijke omgeving.’

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/voorbereiding/hond-op-vakantie-nederland-hier/”]

Vakantie Belgie met hond

Op vakantie naar België met de hond: wat moet je weten?

• Stranden
    Het grootste gedeelte van het jaar is het geen probleem om met je hond het strand op te gaan in Belgie, maar in de zomermaanden gelden vaak andere regels. Zo zijn de meeste drukke stranden overdag verboden voor honden, maar een ochtend- of avondwandeling is geen probleem. Vraag het na bij de plaatselijke VVV.
  • Paspoort
    Iedere hond die de grens overgaat heeft een Europees paspoort nodig.
  • Chip
    In België is identificatie van je huisdier door middel van een chip verplicht.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/huisdieren-welkom-europa-accommodatie/”]

• Inentingen
    Zorg dat je hond een geldige rabiësinenting heeft, voordat je hem meeneemt op vakantie naar België. Pups die jonger zijn dan drie maanden mogen het land niet in, omdat ze nog niet ingeënt kunnen worden.
  • Openbare plekken
    België is een hondvriendelijk land. Je hond is in veel restaurants, parken en andere openbare gelegenheden meer dan welkom. Ook in het openbaar vervoer is het meenemen van je hond vrij gemakkelijk. In de trein geldt dat hij gratis mee mag, zolang hij in een tas of mand vervoerd kan worden óf op schoot kan.

Strand met hond in Belgie

Heb jij nog een tip voor een diervriendelijke accommodatie? Laat je reactie achter in de comments!