België aan zee: tips voor een lang weekend weg

Redactie - 5 maart 2018

België aan zee: tips voor een lang weekend weg

Redactie - 5 maart 2018

Kun je wel een lang weekendje uitwaaien gebruiken? Of het nu winter of zomer is, de Belgische kust is altijd een fijne vakantiebestemming om tot rust te komen en te genieten. Zowel met het gezin als met vrienden. Van Knokke-Heist tot De Panne – je vermaakt je hier ongetwijfeld. Dit zijn onze tips voor drie dagen aan de Belgische kust.

Waarom België aan zee altijd een goed idee is

Of je nu een weekendje weg boekt omdat je wilt watersporten, lange strandwandelingen wilt maken, je buikje rond wilt eten met lokale lekkernijen of je handdoekje wilt uitleggen op het strand: kan allemaal in België aan zee. Goed om te weten, welke kustbestemming je ook kiest, je kunt altijd makkelijk van de ene naar de andere kustplaats met de lokale tram. Als je uitgekeken bent in de ene plaats, spring je gewoon op de tram naar het volgende leuke kustplaatsje.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/dagje-buitenland-5-verrassende-belgische-tripjes/”]

Vrijdag in De Panne

Neem de vrijdag lekker vrij zodat je er een lang weekend van kunt maken. Overnachten kan bijvoorbeeld op een van de vele campings in België!

Rijd in alle vroegte naar De Panne zodat je op tijd met je voetjes in het zand staat. Leuk om eens te doen in deze kustplaats: huur een ‘zandjacht’ of blokart om mee over het strand te sjezen. Zie je het besturen van zo’n gevaarte niet zitten? Dan kan je ook gewoon een fiets huren om de omgeving te verkennen.

Vergeet niet om wat tijd in te plannen om te watersporten, even bij te bruinen op het strand of een drankje te bestellen in een strandclub. Als je nog wat energie over hebt, is een paardrijtocht langs de kust ook iets om niet snel te vergeten. Ze hebben hier meer dan zeventig kilometer aan paden.

Zaterdag in Knokke

Adrenalinejunkies en watersportfans worden blij van kustparadijs Knokke. Test je waterskitalent of laat zien wat een held je bent op een wakeboard. Adrenaline gegarandeerd! Hoeft het allemaal niet zo spannend? Gebruik deze dag dan voor de mooie De Haan Erfgoed Wandelroute. Deze route start bij het historische tramstation en loopt dwars door pittoreske wijken. Nog niet uitgewandeld? De Duinbergen Erfgoed Wandelroute is minstens zo mooi.

Neem een pauze aan het Albert-strand en breng een bezoekje aan vakantieoord Heist. En als je tijdens deze driedaagse getaway in de buurt bent van Blankenberge: ook zeker even stoppen! Nog lang niet moe? Zoek dan een van de clubs of pubs aan de kust op. Ze weten aan de Belgische zee als geen ander hoe ze een feestje moeten vieren.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/belgie-kinderen-leukste-pretparken-land/”]

Zondag aan de Belgische kust

Er is nog zoveel te doen aan de Vlaamse kust, dat drie dagen eigenlijk niet genoeg is. Op zondag kun je bijvoorbeeld met een boot de zee op gaan, je hengel uitgooien of weer op de fiets stappen om een deel van de meer dan 500 kilometer aan fietspaden te ontdekken. Natuurlijk kun je ook lekker over de promenade slenteren en ergens een fijn terras uitzoeken om te genieten van wafels, zeevruchten, oesters en Belgische frieten. Oh, en welke kustplaats je ook kiest: Brugge en Oostende zijn ook om de hoek. Meer een natuurliefhebber? Dan mag je natuurreservaat ‘Het Zwin’ niet overslaan.

Kortom: genoeg te doen naast het relaxen. Boek een paar nachtjes bij Hotel Binnenhof in Knokke of Hotel Villa Select in De Panne en de vakantiepret kan beginnen!

Wat is jouw favoriet aan de Belgische kust? Laat het ons weten in een review!