België: 3x overheerlijke bierroutes

Redactie - 23 maart 2018

België: 3x overheerlijke bierroutes

Redactie - 23 maart 2018

Een weekend bij onze zuiderburen gecombineerd met heerlijke en authentieke drankjes… Klinkt dit als een ideale trip? Maak dan een van deze drie overheerlijke bierroutes door België.

bierroute Belgie Ardennen

Beeld: www.ardennes-etape.be

Bierroute door de Belgische Ardennen

Maak van je weekendje weg in de Ardennen een grote bierproeverij! Deze route in België leidt je langs acht verschillende brouwerijen en abdijen, onder andere:

Halte 1: Abdij van Val-Dieu: Deze abdij ligt in Aubel in een heuvelachtig landschap. Proef het Val-Dieu Bruin bier, deze drank heeft een aroma van mout koffie en een alcoholpercentage van acht procent.

Halte 5: Brouwerij van Rochefort. In deze abdij wonen nog de originele trappisten die het bier brouwen van water uit de Tridaine-bron op het terrein. Houd je wel van een stevig drankje? Probeer dan Rochefort 10, een sterke trappist met een fruitig aroma en alcoholpercentage van maar liefst elf procent.

Halte 8: Brouwerij van Chimay. De laatste stop ligt in het zuiden van de provincie Henegouwen. Hier kun je niet alleen het smakelijke bier proeven, maar ook genieten van de authentieke kaas van Chimay. De abdij is geopend voor bezoekers. Doe zeker mee aan een rondleiding en leer alles over het bier, de kaas en de bijzondere geschiedenis van de kloosterorde.

Met een biertje op zó je bed inrollen? Check hier ons handige overzicht van campings in België.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/weekendje-belgie-bed-and-breakfasts/”]

bierroute fietsen Westmalle Belgie

Westmalle bierroute op de fiets

Met een drankje op stap je natuurlijk liever niet in de auto. Bij deze fietsroute door Westmalle kun je veilig van je biertje genieten. De tocht start bij de bekende abdij van de trappisten in Westmalle. De Malse trappist is een van de zeven unieke trappistenbieren in de wereld, dus die wil je zeker proberen! De Westmalle Dubbel en Tripel, die beide gebrouwen worden binnen de muren van de abdij, vormen de rode draad van de fietsroute.

Totale afstand: 49 kilometer. Download hier de volledige route.

Deze fietsroute kun je perfect combineren met een stedentrip naar Antwerpen. Dit zijn jullie overnachtingstips!

Appartement Aplace. Paul Lugtenborg schrijft in zijn review: ‘Prima verzorgd, gezellig en trendy ingericht appartement waar je je gelijk thuis voelt!

Hotel Lindner & City Lounge Antwerpen. Deze accommodatie ligt midden in het centrum. ‘Het hotel ligt naast het station. Als je daar doorheen loopt, loop je zo de stad in. Mooie kamer, heerlijk bed en een nette badkamer!’, volgens reviewer SK.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/eten-drinken/7-x-bijzonder-uit-eten/“]

Brussel bier Belgie

Wandelend bier proeven in Brussel

Heb je wat korter de tijd of loop je liever een bierroute in België? Dan is deze wandelroute door Brussel perfect! Rondom de stad barst het van de grote brouwers en kleine ambachtslieden die hun bier in het centrum aanbieden.

De wandelroute start op de Grote Markt, een bierparadijs op zich! Breng zeker een bezoek aan de bekende cafés  ‘De Cruywagen’, ‘de Witte Roos’ en ‘De Gulden Sloep’. De tocht gaat verder naar voet van de Sint Niklaaskerk, waar je onder andere de oudste pub van Brussel kunt bezoeken: A l’Imaige Nostre-Dame. Schuin tegenover Manneke Pis vind je de laatste halte van de bierroute, de Poechenellekelder. Op de bierkaart van dit café staat een bijzondere selectie van Geuzes en oude streekbieren.

Download hier de volledige wandelroute.

Na het laatste biertje snel je bed in? Overnacht in Hotel NH Collection Brussels Centre (Zoover score 8,1) of Hotel Thon Brussels City Centre (Zoover score: 7,7). 

Ken jij nog een leuke bierroute in België? Deel je tips in de reacties!