5x de minst bezochte eilanden van de Azoren

Redactie - 27 augustus 2017

5x de minst bezochte eilanden van de Azoren

Redactie - 27 augustus 2017

Ga je eilandhoppen op de Azoren? Dan wacht je een geweldige vakantie, want deze eilandengroep is ongelofelijk mooi. Wil je niet alleen de bekendste eilanden zien, maar ook van de gebaande paden af gaan? Dit zijn de vijf minst bezochte eilanden van de Azoren. Allemaal een bezoek meer dan waard.

Sao Miguel Azoren

De Azoren bestaat uit negen eilanden, die horen bij Portugal. Ga je eilandhoppen op de Azoren, dan bezoek je waarschijnlijk het grootste eiland São Miguel. Terecht, want hier vind je prachtige natuur, mooie wandelroutes én relaxte stranden. Begin je je reis hier, dan is een verblijf in Hotel Marina Atlantico een prima keuze. Dit hotel heeft een centrale ligging in hoofdstad Ponta Delgada en krijgt van jullie een 8,1. Vanaf São Miguel kun je makkelijk doorvliegen naar de minder bezochte eilanden van de Azoren.

Sao Jorge Azoren

1. São Jorge: eiland voor wandelaars

Wil je vooral op het strand liggen, dan kun je São Jorge beter overslaan. Maar ben je dol op vulkanische landschappen, hoge kliffen en ruige kusten, dan is São Jorge jouw eiland. Je kunt op dit eiland fantastische wandelingen maken, bijzondere vogels spotten en watervallen bewonderen. Besluit je de berg Faja de Caldeira wandelend af te dalen, dan kom je onderweg verschillende mooie exemplaren tegen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/18-11-2015-bestemming-van-de-maand-de-azoren/”]

2. Santa Maria: eiland voor strandliefhebbers

Vind je relaxen juist wel heel belangrijk tijdens je vakantie? Dan hebben de Azoren ook genoeg te bieden. Kies bijvoorbeeld voor een paar dagen op Santa Maria, het meest zuidelijke (en zonnige!) eiland van de hele groep. Santa Maria heeft de mooiste stranden van de Azoren. De kust is bezaaid met baaien, waar je volop witte stranden vindt. Het mooiste strand is Praia Formosa, in de Baia da Praia. Op Santa Maria kun je ook geweldig surfen en zeilen.

watervallen Flores Azoren

3. Flores: eiland met ruige natuur

Als echte natuurliefhebber mag je Flores niet missen. Flores ligt in het westen van de Azoren en heeft een wisselvallig klimaat. Dat is niet altijd even fijn, maar het zorgt er wel voor dat de natuur hier spectaculair is. Denk aan groene valleien, bergen en kliffen, kratermeren en schitterende watervallen. Flores geeft je het gevoel dat je op Hawaii bent beland en het is dan ook een enorme aanrader. Zoek je een fijn hotel op Flores? Hotel das Flores krijgt van jullie een 8,2.

Graciosa Azoren

4. Graciosa: eiland voor duikers

Graciosa wordt ook wel het witte eiland genoemd, onder andere vanwege de witgeschilderde huisjes die je overal ziet. Het eiland wordt nog maar weinig bezocht door toeristen en is alleen daarom al de moeite waard. Wandel door de gezellige hoofdstad Santa Cruz en bewonder de indrukwekkende krater Caldeira. Op Graciosa vind je ook volop warmwaterbronnen en verschillende stranden, onder andere bij Carapacho. Ben je dol op duiken, dan kun je op Graciosa je hart ophalen, want dit is één van de mooiste duiklocaties van Europa.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/droomvakantie-portugal-10-fantastische-bezienswaardigheden-algarve/”]

Corvo Azoren

5. Corvo: eiland voor rustzoekers

Corvo is het kleinste eiland van de Azoren en hier wonen nog geen vijfhonderd mensen. Het eiland is dan ook maar zes bij vier kilometer groot. Het is geen plek om nachten te blijven, maar het is wel een mooie dagtrip vanuit Flores, want met de boot ben je er zo. Ideaal als je een dagje rust en stilte zoekt! Het is in elk geval leuk om met een jeep de diepe vulkaankrater Caldeirão te bezoeken, met een doorsnede van maar liefst 2,4 kilometer. Een aanrader: het plaatsje Vila Nova do Corvo, waar alle bewoners van Corvo wonen.

Ben jij wel eens op de Azoren geweest? Deel je ervaringen via de comments of via Facebook!