Al klaar voor de piste? Check de ultieme wintersport work-out

Redactie - 5 december 2017

Al klaar voor de piste? Check de ultieme wintersport work-out

Redactie - 5 december 2017

Na al die maanden overwinteren voor je computerscherm kan zo’n wintersportvakantie er aardig inhakken. Sterker nog, veel van je spieren hebben geen idee wat ze overkomt daar op de piste! Gelukkig spraken wij health coach Joshua van Snowworld. Hij gaf ons een spoedcursusje pre-wintersport work-out. Met deze vijf wintersport oefeningen ga je ongetwijfeld goed voorbereid op pad. Kortom: DO try this at home!

5x wintersport oefeningen

Een paar strakke squat- en lunges voor je bovenbenen, een kwartiertje planken en wall-sitten om aan je core te werken: met deze onmisbare wintersport oefeningen ga je als een speer op de piste. En die Russian twist? Die is niet alleen handig als je scherpe bochten wilt nemen op je snowboard of ski’s. Ook voor een strand-proof buik komt deze training van je schuine buikspieren ongetwijfeld goed van pas. Handig, vooral als je zo’n fijne wintersport accommodatie met verwarmd zwembad hebt! Een paar goed gewaardeerde opties:

• Hotel Angelo Engel in het Tiroler Ortisei heeft behalve een ‘fantastisch zwembad‘ ook een goede service en fijne kamers. Review score: 9,7(!)
  • Ook Hotel Riederalm in het oostenrijkse Saalbach scoort een dikke 9. Het zwembad komt hier met een wellness centre en een bizar mooi uitzicht.

Wintersport oefeningen - sneeuwGoed voorbereid op wintersport: alvast een dagje skiën

Heb je na de wintersport work-out de smaak te pakken? Je kunt natuurlijk altijd alvast een dagje skiën. Ja, ook in Nederland! Snowworld Zoetermeer is volgens jullie een aanrader en bij Snowworld Landgraaf kun je er gelijk een romantische overnachting aan vast plakken. Hotel Snowworld Landgraaf is volgens jullie ‘sfeervol‘, ‘schoon‘ en heeft een ‘welkom thuis gevoel‘. ‘Bij binnenkomst waande ik mij in een Zwitsers skioord‘, schrijft reviewer Anouk.

Liever de echte piste opzoeken voor een dagje wintersport oefeningen? Pak de auto naar het Duitse Winterberg en je staat in no-time op een echte (en sneeuwzekere!) piste. Kun je gelijk alvast even wat bockworsten en Potthuckes uittesten. Meer weten? Check ons artikelen over Smullen in Winterberg!

Doe jij een wintersport work-out voordat je op wintersport gaat? Laat het ons weten in de comments.