9x tips voor een georganiseerde auto

Redactie - 24 november 2017

9x tips voor een georganiseerde auto

Redactie - 24 november 2017

Ski’s, skistokken, snowboots, dikke truien en glühwein: er gaat een hele hoop mee in de auto voor een fijne wintersport. De vraag is alleen: hoe krijg je dat allemaal in de auto? Hier zijn vijf tips om je auto zo efficiënt en veilig mogelijk in te pakken. Goede reis!

1. De vouwkrat biedt uitkomst

Heb je er ooit over nagedacht om je spullen in kratten te stoppen in plaats van een koffer of een tas? Boodschappen bijvoorbeeld zijn super handig om in een krat mee te nemen naar die ideale wintersportbestemming. Op vakantie kun je dat kratje ook gebruiken om spullen op te bergen. Het voordeel van een krat is dat de spullen er netjes in gelegd kunnen worden en kratten kun je makkelijk op elkaar stapelen. Vooral als je een huis huurt voor je wintersportvakantie komt dit goed van pas!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/met-je-auto-op-wintersport-zo-maak-je-m-wintersportproof/”]

2. Gebruik vacuümzakken

Een eigen dekbed en kussen is heel fijn om mee te nemen op vakantie, maar die nemen heel veel plek in. De oplossing: gebruik een vacuümzak! Doe je spullen erin, de stofzuiger erop en het pakketje is vier keer zo klein. Super handig en scheelt heel veel ruimte in je auto.

3. Zwaarste bagage als eerste

Laad de zwaarste bagage als eerste in en bouw de kleinere spullen daaromheen. Dit is goed voor de veiligheid van je auto en zo maak je ook het beste gebruik van de ruimte van de auto. Plaats de zwaarste spullen zo dicht mogelijk bij de achterbankrugleuning, dat is het meest veilig!

4. Vermijd (zware) spullen op de hoedenplank

Bouwen jullie de hoedenplank altijd helemaal vol? Niet doen! Het beste is om er helemaal geen spullen neer te liggen. Moet je toch echt iets kwijt op de hoedenplank? Gebruik dan een bagagenet of een traliewerk. Als je een noodstop moet maken vliegen niet alle spullen naar voren.

5. Gebruik zachte tassen

Koffers nemen veel ruimte in beslag waardoor je niet alle plekken in de auto optimaal kunt benutten. Om loze ruimtes te vullen kun je zachte (weekend)tassen gebruiken voor je kleding, handdoeken, schoenen etc.

6. Maak een prullenbak in je auto

Om je auto georganiseerd en netjes te houden is een bakje voor alle rommel wel zo handig. Voor een selfmade prullenbak gebruik je een plastic opbergsysteem voor bijvoorbeeld suiker of cornflaks, te koop bij winkels als de Action of Blokker. Stop in deze plastic bak een plastic zak en voilà je hebt een mini prullenbak!

7. Een organiser bij je zonnescherm

Even snel je zonnebril op? Je bankpas bij de hand voor als je moet pinnen bij een parkeerautomaat? Snel een pen pakken? Door een organiser heb je alle essentials georganiseerd en kun je ze makkelijk pakken. Het is een kwestie van de organiser op je zonnescherm hangen en je bent klaar om te rijden!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/acties/wintersportweken/”]

8. Opberg vak

Naast je stoel is een kleine loze ruimte en precies daartussen past een plastic opbergvak. Je kunt hier kleine dingen in opbergen zoals je mobiel, pennen, oortjes, kleingeld, snacks en een zonnebril. Ideaal!

9. Haakjes voor je tassen

Het enige wat je nodig hebt bij deze hack is een karabijnhaak. Dit zegt je misschien niet meteen heel veel als je niks met bergbeklimmen doet. Maar je kunt deze haak ook goed gebruiken in de auto. De haken maak je vast aan de hoofdleuning van de stoelen en zo kun je er allerlei spullen aanhangen. Denk aan paraplu’s, portemonnees en tassen.

Nog geen winsterportvakantie geboekt? No stress! Je kan ook last minute je vakantie boeken. Wat dacht je van Winterberg? Daar zijn nog vele accommodaties die je kan boeken, denk aan Hotel Der Brabander, Hotel Winterberg Resort of Appartement Hapimag Hochsauerland Wellness.

Hoe zorg jij ervoor dat je auto georganiseerd blijft als je op vakantie gaat?