8x bijzonder origineel overnachten in Turkije

Redactie - 6 januari 2018

8x bijzonder origineel overnachten in Turkije

Redactie - 6 januari 2018

Hoe prachtig en fijn all inclusive-hotels ook zijn, als Turkijeliefhebber wil je ook weleens wat anders. Gelukkig heeft het zonnige vakantieland genoeg spannends te bieden qua accommodaties. Een originele en bijzondere (zon)vakantie begint bij een van deze acht verrassende accommodaties in Turkije.

Beeld: Les Ottomans.

1. Les Ottomans – Bosphorus

Treed in de voetsporen van celebs als Kylie Minogue, Ricky Martin en zelfs president Trump en boek een nachtje in het ‘over the top hotel’ Les Ottomans. Een superstylish en luxe hotel aan de kust van Bosphorus. Je moet er wel een flinke stapel Lira’s voor neerleggen, maar dan heb je ook de mooiste kamers die je misschien wel ooit gezien hebt. En een spa, wellness en Pilates binnen handbereik en massages als je één keer met je vingers knipt. Decadentie op zijn best.

Beeld: Cappadocia Cave Suites.

2. Cappadocia Cave Suites – Göreme

Middenin het prachtige landschap van Cappadocië liggen de indrukwekkende hotelkamers van Cappadocia Cave Suites. Grote kans dat je niet kunt stoppen met staren naar de bijzondere kleuren en vormen van wat moeder natuur hier gecreëerd heeft, maar je hotelkamer in een grot mag er ook wezen… Tip: maak ’s ochtends bij zonsopkomst een ballonvlucht. Ga je nooit meer vergeten!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/ontdekken/5x-buiten-gebaande-paden-turkije/”]

Titanic Beach Resort

Beeld: Titanic Beach Resort.

3. Hotel Titanic Beach Resort – Antalya

Droom jij iedere keer als je de Titanic kijkt weer van een tochtje met deze iconische boot? Hoewel het origineel op de bodem van de zee ligt, kun je in Antalya nog gewoon aan boord slapen van een replica. Het Hotel Titanic Beach Resort is volledig in Titanic-stijl gebouwd. De voordelen van een luxe cruiseschip, maar dan gewoon aan de Turkse kust. Ine Bijnen-Mielekamp vond haar vakantie hier in ieder geval een succes! ‘We hebben 200% genoten.’

Beeld: Kadir’s Boomhutten.

4. Kadir’s Boomhutten – Olympos

Kun je een lekkere backpackersvibe wel waarderen? Slaap dan een nachtje in een van Kadir’s boomhutten. Een dorp volledig gebouwd van en rondom bomen. Je kunt voor de suite gaan, maar hoe leuk is het om nieuwe vakantievrienden te maken door je boomhut te delen? Een soort hostelidee dus.

Turn Hill Lounge

Beeld: Turan Hill Lounge.

5. Turan Hill Lounge – Faralya

Tijdens je vakantie in Turkije back to nature? Dat doe je bij Turan Hill Lounge. Kies voor een lodge/boomhut of tent op de heuvel met een geweldig uitzicht over de Kabak-vallei en middellandse zee. Plof neer op een loungebank met een verse smoothie in je hand of volg een yogales in het yogapaviljoen: ultiem relaxen!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/laat-verrassen-bodrum-9x/”]

Beeld: Faik Pasha Hotels.

6. Faik Pasha Hotels – Istanbul

Stap terug in de tijd naar het Ottomaanse tijdperk tijdens je verblijf bij Faik Pasha Hotels in Istanbul. Wát een geweldige inrichting. Het gebouw is in de achttiende eeuw gebouwd voor de Italiaanse en Griekse eigenaren. De art nouveau-schilderijen uit deze periode, antieke meubels en handgemaakte tapijten maken het net alsof je terug in de geschiedenis stapt. Er hangen wel 478 originele schilderijen in het hotel!

Beeld: Inan Kardesler Hotel.

7. Inan Kardesler Hotel – Uzungol

Twee broers zijn helemaal losgegaan op een hotel volledig van hout. Tot in de details! Het bed, asbakken, spiegellijsten, de deuren, de muren: alles is van hout. Buiten staat zelfs een handgemaakte houten auto. Natuurlijk leven to the max mag dan nu populair zijn, deze broers begrepen het al als geen ander!

8. Overnachten op een Gulet-boot

De Turkse gulet-boten worden veel te weinig genoemd als originele overnachtingstip. Ik mocht vorige zomer op zo’n boot – van alle gemakken voorzien – meevaren en het was fantastisch! Lees hier meer over mijn ervaring met een Blue Voyage-tocht langs de Turkse kust.

Heb jij nog een originele overnachtingstip voor Turkije? Laat het ons weten in een reactie of schrijf een review.