8x life hacks die je auto vakantieproof maken

Redactie - 26 juli 2017

8x life hacks die je auto vakantieproof maken

Redactie - 26 juli 2017

Ga je deze zomer met de auto op vakantie? Check dan deze acht slimme life hacks die de rit naar je favo bestemming zo comfortabel mogelijk gaan maken.

1. Schoenenopberger voor losse ‘troepjes’

Schaf een schoenenopberger aan, je weet wel: zo’n zak met vakken die je aan je deur kunt hangen. In plaats daarvan hang je ‘m aan de voorste stoel(en). Helemaal handig met kids achterin: je bergt er gemakkelijk een flesje drinken in op, wat snacks, een zonnebril, boekjes en ander speelgoed.

2. Een iPad en een ziploc zakje als autobioscoop

Ook weer een hack voor als je kinderen op de achterbank hebt zitten, maar dit is wel een echte life saver voor onderweg. Download wat films op je iPad, stop deze in een (doorschijnend, vrij logisch wel) ziploc zakje en hang die aan de hoofdsteun van de voorste stoel. Frozen aan en je hebt geen kind aan je kind! Plug oordopjes in als je meerdere autobioscopen wilt ophangen.

3. Tupperware bakje en luierzakjes als prullenbak

Je kent ze vast nog wel van vroeger: die Tupperware bakken met zo’n klepje voor je muesli? Maak daar een prullenbakje van dat je in de auto zet. Hang er een zakje in, doe de deksel erop en gebruik het klepje om je DIY-prullenbak open en dicht te doen. Een kleine tip: wil je onaangename geurtjes voorkomen? Gebruik dan geurende luierzakjes als afvalzakje.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/59978/”]

4. Organizer voor belangrijke papieren

Verzamel alle belangrijke papieren voor onderweg, zoals de autopapieren, verzekeringspapieren en boekingspapieren voor de camping en orden ze in zo’n map met meerdere vakken. Schrijf op de tabjes wat er in welk vak zit en zo heb je altijd alles bij de hand. Easy does it.

5. Karabijnhaak als kapstok

Een karabijnhaak is zo’n soort haak die klimmers bij zich dragen: heel stevig dus en altijd handig om bij je te hebben in de auto. Je bevestigt ‘m gemakkelijk aan de stang van een hoofdsteun en hangt er je handtas of plu aan.

6. Leeg kauwgompotje voor kleingeld

Bewaar zo’n leeg kauwgompotje en spaar een paar weken voordat je op vakantie gaat kleingeld op. Bewaar dit in het lege kauwgompotje in je dashboardkastje. Kan altijd van pas komen bij het tankstation, een wegrestaurant, de tolweg of voor een ijsje als je aankomt op de camping.

Nog geen camping uitgezocht? Volgens de familie Altena is camping Yelloh! Village le Brasilia in Frankrijk een echte topper: ‘Le Brasilia is tot in de puntjes verzorgd. Prima voorzieningen, schoon sanitair, een prachtig (verwarmd) zwembad, met groen afgebakende staanplaatsen, eigen strand, vriendelijk en gastvrij personeel en een zeer enthousiast animatie team.‘ Zij waren hier in de meivakantie van dit jaar.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/how-to-10-zoover-tips-om-koffer-efficient-pakken/”]

7. Douchebakjes voor speelgoed

Zolang je kinderen in de auto lekker kunnen spelen, zullen ze hartstikke zoet zijn. Geef ze daarom ieder zo’n douchebakje met zuignappen dat je aan het raam kunt plakken. Laat ze hier zelf leuke spelletjes en speelgoed in stoppen waar ze zich onderweg mee kunnen vermaken. Denk ook aan leuke extraatjes, zoals een paar kleine cadeautjes die ze open mogen maken, bijvoorbeeld na elke stop.

8. Transparante etuis als survival bags

Vul etuis waar je doorheen kunt kijken met alle spullen die je onderweg nodig denkt te hebben en voor het grijpen wilt hebben liggen. Zoals een eerste-hulp-etui met onder andere pleisters en paracetamol, een snack-etui, eventueel een baby-etui (luiers, speen, extra romper), een spelletjes-etui en een altijd-handig-etui met zakdoekjes, vochtige doekjes, antibacteriële zeep en zonnebrandcrème.

Weet jij nog een slimme life hack voor in de auto onderweg naar je favo vakantiebestemming? Laat het ons weten in de comments!