Dit zijn ze: de 8 mooiste picknickplekken in Nederland

Redactie - 3 mei 2020

Dit zijn ze: de 8 mooiste picknickplekken in Nederland

Redactie - 3 mei 2020

Het zonnetje schijnt, de vakantie is in aantocht, tijd dus voor gezellige dagjes weg. Dat hoeft echt niet altijd zo duur te zijn! Gooi een mand vol met lekkers, pak een leuk kleed en ga gezellig picknicken. Wij tippen de acht mooiste picknickplekken van Nederland. Enjoy!

Mooiste picknickplekken in Nederland

1. Picknicken in een plukbos

Een mand vol met lekkere broodjes, smeersels en bubbels? Ga genieten in het plukbos bij Kardinge in Groningen. Je kunt de bakjes fruit wel thuis laten, want wat smaakt beter dan vers geplukt fruit bij de limonade en de bubbels? In het bos en de aangelegde akkerranden heb je de keuze uit heerlijk fruit dat je zelf kunt plukken! Net als een boeket veldbloemen om de picknick op te leuken of natuurlijk om mee naar huis te nemen.

Mooiste picknickplekken in Nederland

Beeld: nederlandschoon.nl

2. Reserveer een picknickmand in de stad

Wil je midden in de stad op een kleedje genieten van het zonnetje en wat lekkers? Dan stal je jouw picknickmand uit in het mooie Wilhelminapark in Utrecht. Geen zin om alles van huis mee te slepen? Dan reserveer je gewoon een goedgevulde mand bij Yoghurtbarn Neude of een mand met lekkers én champagne bij Parkcafé Buiten. Genieten maar!

3. Picknickfestival

Als echte picknickfanaat kun je het Picknickfestival in Leiden natuurlijk niet overslaan! Deze maand is het elke zondag van 12 tot 19 uur feest in het Van Der WerffPark. Neem je kleedje mee, stal hem op het feestterrein en geniet van muziek, foodtrucks, een picknick markt en theater. Ook voor de kids is er van alles te doen: van yoga tot een graffiti workshop.

Mooiste picknickplekken in Nederland

Beeld: vvv.nl

4. Picknick in de Paleistuin

Chique picknicken? Dat doe je in de Paleistuin in Den Haag. Ja je leest het goed! Veel mensen weten het niet, maar het park dat verscholen ligt tussen Paleis Noordeinde, de Koninklijke Stallen en het Koninklijk Archief is open voor publiek. Dus geniet van de rust met een geweldig uitzicht, loop een rondje langs de grote vijvers en stokoude bomen. In het Hofkwartier kun je eventueel bij verschillende horecagelegenheden een gevulde picknickmand halen. Slapen met uitzicht op de tuin? Dat doe je bij het Parkhotel in Den Haag.

Mooiste picknickplekken in Nederland

5. Lunchen, crossen en ravotten

Lekker lunchen in de open lucht is natuurlijk geweldig op een mooie dag. Maar je maakt een gezellige picknick helemaal compleet als er naast eten van alles te doen is. Ga daarom smullen in de buurt van Openluchttheater Hoessenbosch in Berghem. Je combineert een lunch met een wandeling of fietstocht door een prachtig natuurgebied De Maashorst. Er is een crossveldje in de buurt voor kinderen en ook bij de natuurspeeltuin hebben zij de tijd van hun leven. In de omgeving is van alles te beleven, dus het beste kun je er een paar dagen aan vast plakken. Slapen doe je in het fijne Hotel Berghem.

6. Lunch bij een oud scheepsbaken

Op zoek naar een heel bijzonder plekje? Probeer het in de buurt van het Baken van Kobbeduinen in Schiermonnikoog. Je komt bij dit oude houten scheepsbaken via een weg langs uitgestrekte velden vol bloemen en vogels. Bij het baken heb je mooi uitzicht over de kwelder. Na de mooie wandeling heb je wel trek gekregen. Je kleed leg je neer in één van de vele duinpannetjes waar je in de zon en uit de wind kunt zitten. Geen zin om daarna naar huis te gaan? In Hotel Duinzicht is het heerlijk toeven.

Mooiste picknickplekken in Nederland

7. Picknicken in de natuur

Picknicken middenin de natuur? Ga dan naar Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster. Er is een grasveld met vijf picknicktafels. Voor of na het eten kunnen jullie van alles doen. Zoals een wandeling over het laarzenpad, een speurtocht, een vaartocht waar je vanaf een uitzichtpunt de broedende zwarte sterns kunt zien of gewoon lekker scheppen met een (gehuurd) schepnetje.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/10-leukste-dagjes-nederland/”]

Mooiste picknickplekken in Nederland

8. Het Amsterdamse Bos

Picknicken kan in Amsterdam natuurlijk in het gezellige Vondelpark. Maar heb je geen zin in drukte en fietsers die voorbij zoefen? Dan ga je naar het Amsterdamse Bos.  Met 1000 hectare aan natuur, vind jij daar een heerlijke rustgevende plek. Verse kaas, yoghurt of ijs haal je natuurlijk bij Geitenboerderij Ridammerhoeve. Daar is voor de kids  ook van alles te doen, zoals geiten aaien en een flesje melk geven. Lief!

Weet jij nog een romantisch of gezellig plekje om te picknicken? Laat het ons weten in de comments.