Zo maak je vriendjes op de camping

Redactie - 29 maart 2017

Zo maak je vriendjes op de camping

Redactie - 29 maart 2017

Eindelijk! Jullie hebt de lange autorit overleefd, de beste plek van de camping veroverd en zonder kleerscheuren de voortent opgezet. Oftewel: het vakantie vieren kan beginnen! Tijd voor je kids om de camping te ontdekken en vriendjes te maken. Maar hoe doen ze dat? Alles begint met een goede voorbereiding!

Vriendjes maken op de camping - Tent

  1. Doe de sociale faciliteiten-check

Staat zo’n gezellige en rustgevende boerencamping voor jou misschien gelijk aan het ultieme geluk, voor kinderen kan het een aardige beproeving zijn. Met een knorrige hangbuikzwijn als enige vriendoptie kunnen het wel eens lange weken gaan worden. Oftewel, selecteer je camping op gezellige faciliteiten! Denk hierbij aan animatieprogramma’s, de oude vertrouwde pingpongtafel en een gemeenschappelijk kampvuur- of kookplaats. Kortom, alles wat een perfect excuus geeft om te socializen. Een paar campings die volgens jullie goed zitten qua faciliteiten:

  • Zoover Gold Award Winnaar Camping Cala Gogo in het Spaanse Platja d’Aro. Een actief animatieteam staat hier klaar voor alle leeftijden.
  • De Vijfsterren Camping Les Sablons biedt volop sociale opties, waaronder een zelfgemaakte Kampeerders Show in het camping-theater.

Vriendjes maken op de camping - spelletjes

 

  1. Pak de achterbak zorgvuldig in

Gezelschapsspelletjes, badmintonrackets, voetbal, springtouwen … zorg dat je vriendjes-proof onderweg gaat! Gaan jullie dit jaar richting Frankrijk? Vergeet dan vooral de jeu de boule set (‘pétanque’) niet in te pakken. Vooral in de Provence zijn veel campings uitgerust met een heuze pétanquebaan en worden er pétanquetoernooien georganiseerd. Waar je hiervoor terecht kunt? Onder andere op Camping La Garenne in de Rhône-Alpes en Camping Les Verguettes in de Provence! Beide campings krijgen van jullie een dikke 8.

Vriendjes maken op de camping -outdoor

  1. Investeer vooraf in je outdoor skills

Hoe staat het met jouw kampvuurbouw-skills? Kan jij een eekhoorn van een konijn onderscheiden? Een handige manier om vriendjes te maken op de camping is door te imponeren. Want wie wil nou niet bevriend zijn met de beste huttenbouwer van de hele camping?! Wil je voor vertrek vast een beetje oefenen? Trek eropuit in Nederland! In veel nationale parken kun je in het weekend terecht voor rondleidingen of andere activiteiten. Zoals bijvoorbeeld in Nationaal Park de Hoge Veluwe, waar vanuit het bezoekerscentrum verschillende gezinswandelingen en kinderactiviteiten worden georganiseerd.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/mooiste-nationale-parken-nederland/”]

Vriendjes maken op de camping - onderweg

  1. Leer een paar woordjes over de grens

Vaak heb je al aan een paar woordjes genoeg om vriendjes te maken op de camping. Dit geldt voor alle leeftijden: je maakt eerder vrienden met een luchtig praatje over het weer dan met een analyse over de wereldpolitiek. Kortom, zet die ‘Italiaans/Spaans/Frans voor beginners’ podcast op in de auto, leer ‘hoe heet jij’ in drie talen en je arriveert goed voorbereid op de camping.

Welke camping is volgens jou de gezelligste camping van heel Europa? Wij horen het graag! Schrijf een review en deel je ervaringen!