Video: leukste winkelstraat van Kopenhagen

Redactie - 23 maart 2017

Video: leukste winkelstraat van Kopenhagen

Redactie - 23 maart 2017

Tijdens een weekendje Kopenhagen kan het lastig zijn om je weg te vinden buiten de geijkte winkelstraten. Veel unieke winkeltjes liggen namelijk verdacht goed verborgen. Zoover Blogger Sylvia, die een groot deel van het jaar in Denemarken woont, neemt ons mee naar haar favoriete shoplocatie in Kopenhagen: de Jæggersborggade.

 

Jæggersborggade, Nørrebro: place to be!

Van duister straatje tot ultra-hip winkelparadijs: de Deense Jæggersborggade heeft een ware metamorfose ondergaan. Het ene na het andere originele, verrassende winkeltje opende de afgelopen jaren haar deuren in deze straat in de oude arbeiderswijk Nørrebro. Inmiddels is het een absolute must voor elke shopfanaat. Tijd voor een rondleiding!

Van exclusieve sieraden tot ’s werelds eerste papbar

Voor Zoover blogger Sylvia is het duidelijk: of je nou op zoek bent naar unieke sieraden (ontwerperscollectief Ladyfingers), bijzondere accessoires (Keramiker Inge Vincents), een berg cactussen (Kaktus) of gewoon een nieuwe outfit (o.a. Tricotage en Damernes Magasin): de Jæggersborggade is de leukste winkelstraat van Kopenhagen. Zelfs wanneer je tijdens het winkelen plotseling uitgekeken raakt op je saaie spijkerbroek, ligt er een oplossing op je te wachten: je stapt gewoon ruilwinkel Resecond binnen en wisselt je outfit direct in voor een zomers jurkje!

Shoppen in Kopenhagen- straat

Ook voor een koffiestop of lunchtafeltje zit je trouwens goed in de Jæggersborggade. Behalve knusse koffietentjes en bizar goede broodbakkers, weten ze hier zelfs pap tot een topgerecht te maken: bij Grød, ’s werelds allereerste papbar, bewijzen ze dat pap alles behalve ouderwets is.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/10-tips-shoppen-scandinavie/”]

Overnachten in Kopenhagen?

Ga jij een weekendje shoppen in Kopenhagen? Check wat andere Zoover reviewers zeggen over de hotels in de stad:

Wat is jouw favoriete shoplocatie in Kopenhagen? Hb jij in één van deze hotels overnacht? Deel je ervaring in de comments en schrijf een review!