60 seconden in enerverend Enschede

Redactie - 1 oktober 2018

60 seconden in enerverend Enschede

Redactie - 1 oktober 2018

Wij weten het zeker: Enschede heeft het! Want wat dacht je van de aanwezigheid van tal van bekende winkelketens, gezellige restaurants, fijne accommodaties en een rijk historisch centrum? Ideaal voor een enerverend dagje uit of weekendje weg! Bekijk de video en ontdek waarom ook jij Enschede zou moeten bezoeken.

Oude Markt

Het kloppende hart van Enschede vind je bij de Oude Markt in het centrum van de stad. Rondom dit gezellige horecaplein kun je jezelf al moeiteloos een dag vermaken. Je treft hier niet alleen leuke terrasjes, ook een filmhuis, interessante galerie, verschillende theaters en een heuse bioscoop. Een van de hotspots op de Oude Markt is Concordia. Dit theater en filmhuis vind je op de bovenste verdiepingen van café SamSam. In het mooie theater kan publiek terecht voor spraakmakende (inter-)nationale topfilms en theatervoorstellingen. In 2016 won het zelfs een prijs voor het meest gastvrije theater van Nederland!

Evenementenstad Enschede

Jaarlijks worden er ruim zestig evenementen georganiseerd in Enschede. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijkse Enschede Marathon, de grootste studentenestafette van de wereld: De Batavierenrace, de Grolsch Summer Sounds (muziekavonden in de zomer) of hét culinaire evenement van Enschede: de Proef Eet. In de wintermaanden verandert de binnenstad in een Winter Wonderland. Op de Oude Markt staat dan een ijsbaan met aansluitend schaatscafé, de binnenstad is sfeervol verlicht en men kan een romantische wandeling maken door de Long Lane of Love. En er zijn natuurlijk nog veel meer (kerst)activiteiten. Een mooie gelegenheid voor een romantisch weekendje weg!

Shop ’till you drop!

Enschede is een echte winkelstad. De winkels zijn vanaf oktober 2018 zeven dagen per week geopend en er zijn de afgelopen jaren heel veel bekende winkelketens gevestigd in de stad. Daarnaast barst het van de leuke lokale winkeltjes. De Haverstraatpassage is hier een goed voorbeeld van. Dit is een van de oudste winkelstraten van Nederland en je vindt hier dan ook bijna alleen maar lokale ondernemers. Stap eens binnen in de leukste woonwinkel, Goods4Home, ga struinen bij KLOF en eet een lekker broodje bij De Broodbode. Een ander leuk winkelstraatje is de Zuiderhagen. Hier vind je bijvoorbeeld Het Gouden Randje, dé winkel voor de theeliefhebber.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/leuke-winkelsteden/”]

Overheerlijk Overijssel

Overheerlijk Overijssel! Laat je in Enschede culinair verrassen door duurzame restaurants die koken met lokale producten, zoals Kosie en Lovely Local. Probeer de lekkerste haverpannenkoekjes bij Oloa of trakteer je zelf op een heerlijk verse salade bij ETN saladebar. Onze ultieme tip is de Twentsche Foodhal. Dit nieuwe concept zit sinds november 2017 op loopafstand van het centrum. Met maar liefst negen verschillende keukens is er altijd wel iets van je gading bij. Ook erg geschikt om met een groep te bezoeken! Omdat het aanbod voortdurend verandert, is elk bezoek weer anders. Daarnaast verzorgen ze hier ook workshops en zijn er vaak leuke activiteiten. Voor bierliefhebbers mag een bezoek aan de Grolsch brouwerij natuurlijk niet ontbreken.

Kunst & Cultuur
Enschede is een echte cultuurstad. Met een uitgebreid en gevarieerd programma valt er altijd wel een mooie (muziek)voorstelling te zien op een van de podia. Neem een kijkje in de agenda van het Wilminktheater & Muziekcentrum, Concordia of Poppodium Metropool. Of breng een bezoekje aan het kleinste theater van Enschede, het Vestzaktheater. In het bezit van een museumkaart? Dan is de keuze werkelijk reuze. Zo biedt het Rijksmuseum Twente een mooi inkijkje in de bewogen geschiedenis van Enschede en Overijssel.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips-van-een-local/60-seconden-historische-hoorn-keer-terug-naar-gouden-eeuw/”]

Overnachten in Enschede

Qua activiteiten en bezienswaardigheden is Enschede dus ideaal voor een weekendje weg. Zeker met een comfortabel hotel als uitvalsbasis. Wat dacht je bijvoorbeeld van het vernieuwde Van der Valk Hotel met een zwembad op de hoogste verdieping? Reviewer Frank bezocht recent dit hotel en was erg enthousiast: ‘Dit is niet alleen een prachtig hotel met heel mooie kamers, een leuk terras of leuke bar en prima eten, maar ook de service is geweldig.’ Of het luxueuze en rustig gelegen Hotel Huize Holterhof, ook zeer geschikt voor grote(re) groepen.

Wat vind jij van Enschede? Laat het ons weten in een reactie, we zijn benieuwd!