60 seconden in Breda, de beste binnenstad van Nederland!

Redactie - 4 april 2018

60 seconden in Breda, de beste binnenstad van Nederland!

Redactie - 4 april 2018

Eind 2017 werd Breda voor de tweede keer in tien jaar tijd uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland. Volkomen terecht natuurlijk! Een levendig centrum met gezellige terrassen, karakteristieke singels en een schitterend groen park: Breda heeft het allemaal! Bekijk de gave video die InBreda voor ons maakte en ontdek waarom ook jij deze prachtstad zou moeten bezoeken.

Parel van het Zuiden

Guido Weijers Uit Breda zong het al: Als we gaan, dan gaan we met z’n allen. Op naar Breda, dus! De stad, ook wel de Parel van het Zuiden genoemd, is een échte terrassenstad met een rijke historie. De Grote Kerk, sfeervolle singels, het groene Park Valkenberg, moderne winkelstraten en meerdere festivals: Breda bruist! En vergeet ook het ‘avondje NAC’ niet. Daarnaast beschikt de stad over een ideale ligging. Binnen een half uur sta je vanuit Rotterdam of Antwerpen midden in het centrum. Terrasje dan maar?

Terrassen en stappen

Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien, komen in Breda de terrassen tevoorschijn. Ga op het gezellige geroezemoes van de Grote Markt af, bemachtig een plekje aan het water of bestel een drankje op de levendige Havermarkt. Zin in een tussendoortje? De nacho’s bij Grand Café ’t Hart van Breda zijn een begrip in de stad. Het lekkerste biertje drink je bij café De Beyerd. Niet voor niets stond dit speciaalbierencafé een aantal keer bovenaan in de kroegen top-100. IJsliefhebber? Dan ga je erg gelukkig worden van een bezoek aan De IJsalon van Breda!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/leuke-winkelsteden/”]

Beeld: Bruxelles

Tip: naast alle activiteiten die je overdag kunt ondernemen, is Breda ook een echte uitgaansstad. In het compacte en gezellige centrum loop je zó van kroeg naar kroeg. Verleng je stapavond met een overnachting in een centraal gelegen accommodatie zoals het Hotel Golden Tulip Keyser Centre.

Rustpunt in de stad: Park Valkenberg

Park Valkenberg, gelegen tussen het moderne station en de bruisende binnenstad, vormt het groene rustpunt van Breda. Het is dé plek om heerlijk in de zon te genieten en te luieren op het gras. Vergeet dus niet een picknickkleed mee te nemen. Kinderen leven zich uit in de leuke speeltuin en zandbak en ook kun je er prima wandelen. Daarnaast is het park de locatie voor verschillende evenementen en festivals. Zo stroomt het park in juli en augustus vol met bezoekers van Palm Parkies, waar iedere dinsdagavond live-muziek ten gehore wordt gebracht.

Tip: Heb je geen zin om naar huis te gaan na een avondje pimpelen in het park? Boek dan een overnachting in het hippe Hotel Bliss. Reviewer Jacqueline kan deze accommodatie in ieder geval van harte aanraden: ‘Hotel Bliss was echt geweldig! Wat een mooie kamer en perfecte service! Geweldige ligging in het gezellige Breda!’

Waterplezier bij de haven en singels

Een van de meest bijzondere manieren om Breda te ontdekken is vanaf het water! Tijdens een tocht over de karakteristieke singels kom je langs tal van bezienswaardigheden zoals het Kasteel van Breda, de iconische Koepelgevangenis en het groene Chassé Park. Of nog leuker: pak het groter aan en ga het water op met een heuse barbecueboot! Niets is lekkerder dan dobberen op het water met een ijskoud drankje in je hand. Blijf je liever aan wal? In de haven, die tot de gezelligste van Noord-Brabant behoort, bieden de cafés en restaurants een prima alternatief.

Tip: in de zomer wordt jaarlijks het succesvolle evenement ‘Breda Drijft’ gehouden. Zorg voor een opblaasboot, een hippe zonnebril en genoeg zonnebrandcrème en beleef samen met duizenden anderen een onvergetelijke dag op het water. Ook dít is Breda!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/fantastisch-wandelen-brabant/”]

Must sees in Breda

Een bezoek aan Breda is niet compleet zonder dat je het kloppend hart van de stad hebt gezien: de Grote Markt met als blikvanger de prachtige grote kerk. Je kunt de toren op bepaalde dagen beklimmen, met een prachtig uitzicht over de stad als beloning. De kerk is gratis te bezoeken. Nog meer historie vind je in het Begijnhof, gelegen aan de rand van Park Valkenberg, waar je kunt wandelen tussen de kleine huisjes en hofjes. Reviewer Ria Bos is er erg over te spreken. ‘Mooi om te zien dat er nog zo’n mooi stuk historie bewaard is gebleven.’ Een ander icoon van de stad is de voormalige Koepelgevangenis, waar je deel kunt nemen aan een rondleiding of spannende escape room!

Wat zijn volgens jou dé hoogtepunten van Breda? Laat het ons weten in een reactie of in een review.