Tijd voor een verrassend weekendje weg in Engeland!

Redactie - 11 november 2017

Tijd voor een verrassend weekendje weg in Engeland!

Redactie - 11 november 2017

Het was groot nieuws deze zomer: de meest iconische klok van Londen zal de komende vier jaar muisstil zijn. Pas in 2021 is de renovatie van de Big Ben klaar. Tijd om een paar van die andere heerlijke steden van Engeland te bezoeken, dus! Check deze vijf ideeën voor een weekendje weg in Engeland.

Weekendje weg in Engeland1. Lincoln

Een middeleeuwse ommuurde stad, een gigantische 12de eeuwse kathedraal en meer dan genoeg traditionele pubs om een paar flinke pints te drinken… Een weekendje weg in Lincoln is een perfect alternatief voor een stedentrip naar de hoofdstad! Bezoek ook het imposante kasteel en de Exchequergate, de mooi bewaard gebleven toegangspoort. En vergeet ’s tijdens tea time niet neer te ploffen voor een Lincolnshire plum bread. Inderdaad, pruimenbrood. Vooral geserveerd met een flink stuk gerookte Lincolnshire Cheese is ‘ie heerlijk.

Weekendje weg in Engeland - Birmingham2. Birmingham

Betekent een weekendje weg in Engeland voor jou vooral tassenvol kleding shoppen? Boek dan maar meteen een weekendje Birmingham! De oude industriestad zit vol leuke winkelstraten (sla vooral Broadstreet en Brindley Place niet over!) die ook nog eens gemakkelijk dichtbij elkaar liggen. Onderweg kun je ook nog een paar wonderlijke bouwwerken meepakken: de stad is aan een ware metamorfose bezig.

Weekendje weg in Engeland - Newcastle upon Tyne3. Newcastle Upon Tyne

Een weekendje weg in Engeland? Pak een cruise en vaar regelrecht naar de haven van Newcastle Upon Tyne! Terwijl je tijdens het boottripje alvast kunt genieten van typisch Engelse ontbijtmuffins en hashbrowns, is Newcastle zelf een heerlijke bestemming voor een stedentrip. Vergeet vooral niet om leuke souvenirs te scoren bij de overdekte Grainger Markt en ’s avonds te wandelen langs de prachtig verlichte Quayside brug.

Overnachten in Newcastle Upon Tyne? Check het Express By Holiday Inn Newcastle in het centrum of ga voor het moderne Hotel Jurys Inn Newcastle.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/budget-stedentrips-steden-verrassend-en-betaalbaar/”]

Weekendje weg in Engeland - Chester4. Chester

Chester is een goed bewaard geheim als topstad voor een weekendje weg in Engeland. Tot nu toe hebben slechts 9 van jullie hun ervaringen en vakantiefoto’s gedeeld over deze oude vestingsstad. Stuk voor stuk geven ze Chester een dikke 9. ‘Heerlijk slenteren over de stadswal’, schrijft Angeline. ‘Eén middag was veel te kort!’, vindt reviewer Paterloo. Behalve een karakteristieke binnenstad met zwart-witte gevels, is er een mooie oude winkelpromenade en veel groen.

Weekendje weg in Engeland - Leeds5. Leeds

Een uitstekende bestemming voor een weekendje weg’, schrijft reviewer John. Aan bars, pubs en winkels geen gebrek en ook voor een museumbezoek zit je goed in Leeds. Voor kunstliefhebbers is er de Leeds Art Gallery. Het Industriemuseum in een oude textielfabriek geeft een mooi kijkje in de geschiedenis van deze oude textielstad. Ondertussen barst het er van de moderne bouwwerken en knusse winkelstraten. Kortom: alles wat je nodig hebt voor een knus weekendje weg in Engeland!

Wat is jouw favoriete bestemming voor een weekendje weg in Engeland? Deel je tips, foto’s en ervaringen in een review