5x sneeuwplezier naast de piste tijdens je wintersportvakantie

Redactie - 20 december 2017

5x sneeuwplezier naast de piste tijdens je wintersportvakantie

Redactie - 20 december 2017

Zin in sneeuwpret zonder daarbij de lange latten onder te binden? En dan hebben we het natuurlijk niet over après-skiën! Deze vijf activiteiten maken je wintersportvakantie echt onvergetelijk. Van zweven boven bergen tot manoeuvreren tussen dennenbomen met hoge snelheid. Wat staat er op jouw bucketlist?

1. Volle kracht de berg af: Rodelen

Rodelen is typisch iets Oostenrijks. Geen wonder dat je in de Alpen dan ook de langste rodelbanen ter wereld kunt vinden. Deze spectaculaire rodeltochten duren soms maar liefst tien minuten! Ook in andere Oostenrijkse en Duitse wintersportgebieden is er vaak een rodelbaan te vinden. Sluit je ogen en voel de wind op je gezicht wanneer je met hoge snelheid over de baan zweeft. Gegarandeerd genieten!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/moet-ooit-op-wintersport-nachtrodelen/”]

2. Voor echte snelheidsduivels: huur een sneeuwscooter

Krijg jij ook zo’n kick van hoge snelheden? Dan is een ritje op een sneeuwscooter een ideale activiteit. In veel skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland is dit speelgoed voor volwassenen per uur of per dagdeel te huur. Race door de sneeuw met de wind in je haren en de zon op je gezicht. Wat is dit gaaf! Echt zin in een avontuurlijke route? Overweeg dan een excursie waarbij je op de mooiste plekjes komt. Vergeet ondanks de snelheid ook zeker niet om je heen te kijken! Wat zul je daarna lekker slapen in het Zwitserse Hotel Parkhotel.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/10x-waarom-wintersport-allermooiste-vakantie-is/”]

3. Wandelen met sneeuwschoenen

Wandelen saai en alleen voor ouderen? Mooi niet! Snowshoeing is met afwisselende routes dwars door wintersportgebieden een ervaring en uitdaging voor alle leeftijden. Ga op ontdekkingstocht door de sneeuw en ontdek prachtig nieuwe plekken van je favoriete wintersportgebied. Trek gekregen van al dat lopen? Grote kans dat je onderweg één of meer gezellige hutten of restaurants tegenkomt. Neem gerust een apfelstrudel zonder je schuldig te voelen. Die loop je er toch wel weer af. Bijkomen doe je daarna in Hotel Jagdhof.

4. Zweven tussen de bergen: Paragliden

Ok, technisch gezien heb je bij deze activiteit geen plezier in de sneeuw, maar dat maakt de ervaring zeker niet minder spectaculair! Paragliden is misschien wel de ultieme vorm van vrijheid. Je zweeft letterlijk boven je wintersportbestemming. Hé, is dat niet de piste waar je gisteren vanaf skiede? Vergeet ook niet te zwaaien naar alle wintersporters onder je, want reken maar dat ze naar je kijken! Een populaire plaats om te paragliden is Gerlos. het uitzicht over het uitgestrekte Zillertal is niet minder dan fenomenaal. Wanneer je ’s avonds je ogen sluit tijdens je verblijf bij bijvoorbeeld Hotel Alpenhof zie je het zo weer voor je.

5. Bucketlist material: op avontuur met Husky’s

Je zou er misschien niet meteen aan denken, maar Scandinavië heeft tal van prachtige wintersportgebieden. Bijkomend voordeel: je kunt je skivakantie nog specialer maken door bijvoorbeeld een trektocht te maken met die schattige maar o zo sterke husky’s! En zeg eens eerlijk, staat dit niet ook op jouw bucketlist? Neem plaats op de slee en hou je goed vast. De enthousiaste honden doen vervolgens de rest. Jij hoeft alleen maar te genieten van deze geweldige tocht. De mooiste tochten maak je in Noorwegen of Lapland. Je gaat gegarandeerd met een unieke ervaring naar huis.

Maak jij je wintersportvakantie ook graag zo avontuurlijk mogelijk? Laat jouw tips voor een te gekke activiteit naast de piste achter in een reactie.