5x mooie wandelroutes op Lanzarote

Redactie - 14 november 2017

5x mooie wandelroutes op Lanzarote

Redactie - 14 november 2017

Ten noorden van het populaire Canarische eiland Fuerteventura ligt een andere vulkanische beauty: Lanzarote. Ideaal voor een winterzonvakantie. Dit eiland is niet gezegend met grote bergen zoals haar zussen, maar is daarom superfijn voor relaxte wandelingen. En, het landschap is er niet minder spectaculair om. Wandelen op Lanzarote? Dit zijn 5 toproutes.

Wandelen op Lanzarote - Papagayo

1. Wandelroute van Femés naar Papagayo

Een hike van Femés naar Papagayo is een cadeautje voor het oog. Denk aan prachtige bergpanorama’s, maar ook aan vergezichten op de Atlantische Oceaan en Fuerteventura vanaf de ruige kust. Fémes is trouwens één van Lanzarotes uitvalbasissen voor mooie wandeling, dus je zult hier ongetwijfeld je vakantieavonturen kunnen delen met andere wandelfans. In het dorpje zelf – dat tussen het toeristische Playa Blanca en Puerto del Carmen ligt – wonen maar 200 mensen en er mag niets nieuws gebouwd worden. Als je de lange route door de Los Ajaches neemt, heb je die duik in de zee bij Papagayo zeker verdiend!

Hoe lang ben je onderweg? Ongeveer vier uur.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/zin-avontuur-ga-wandelen-op-madeira/”]

Direct in Papagayo blijven tukken zodat je vanuit je hotel deze wandeling kunt starten? Gelijk heb je! Boek een je verblijf bij Sandos Papagayo Beach Experience Resort of Hotel Papagayo bijvoorbeeld.

Wandelen op Lanzarote - rode berg

2. Wandelen naar de top van Montaña Roja

Parkeer je (huur)auto in Montaña Baja in Playa Blanca en maak je op voor een relaxte, korte wandeling naar de top van Montaña Roja. De rode berg is een vulkanische krater die boven Playa Blanca uittorent. Goed om te weten: onderweg kun je niets te eten of drinken kopen, maar als je terugkomt is dat verkoelende biertje niet ver weg. De wandeling begint in het westen van Playa Blanca. Volg de bordjes Montaña Baja, totdat je het bordje ‘Al volcan/to the volcano’ ziet. Wanneer je hier de auto parkeert, valt je vast al op dat er een overduidelijk pad de vulkaan op loopt aan de rechterkant. Gewoon beklimmen die handel en boven een rondje rondom de krater lopen natuurlijk.

Hoe lang ben je onderweg? Maximaal één uur naar boven (2,5 kilometer).

Wandelen op Lanzarote

3. Te voet Guatiza ontdekken

Tien kilometer ten noorden van Tahiche ligt Guatiza. Het is hier prachtig, vooral de agricultuur. Zeker geen straf om in Guatiza een ovaaltje van zo’n 27 kilometer te wandelen. Je komt tijdens deze populaire wandeling onder meer door Tinguaton en Los Valles. Geniet van de panorama vanaf de Mirador terwijl je richting Haria wandelt. Sta ook zeker even stil bij de schilderachtige hermitages, zoals Ermita de las Nieves.

Hoe lang ben je onderweg? Ongeveer zes uur (27 kilometer).

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/zoover-awards/deze-hotels-in-spanje-maken-kans-op-een-zoover-award/”]

Wandelen op Lanzarote - witte krater

4. Een rondje Caldera Blanca

Grote kans dat je enige metgezellen tijdens deze wandeling geiten en herders zullen zijn. Zij gebruiken de 1,15 kilometer brede vulkaan als hun weiland. ‘De witte krater’ is één van de lagere vulkanen in Parque Nacional de Timanfaya en kun je redelijk op je gemakje beklimmen.

Hoe lang ben je onderweg? Trek er zo’n vier uur voor uit.

Wandelen op Lanzarote - burcht

5. Een wandeling door het mooie dorp Arrecife

Zeker aan te raden, deze wandeling door Arrecife. Al is het plaatsje ook heerlijk om zonder doel doorheen te slenteren. Wandel op eigen tempo van Playa del Reducto (bij het Intercambiador busstation) via het park naar de Castillo de San José. En terug natuurlijk. Tip: stop onderweg bij de San Ginés-kerk, El Charco de San Ginés. Zorg ervoor dat je hier helemaal rondom loopt tijdens je wandeling, wel zo leuk! Ook een superfijne plaats om te stoppen voor lunch onderweg terug.

Hoe lang ben je onderweg? Ongeveer drie uur.

Ben jij een van de gelukkigen die eerder op Lanzarote vakantie heeft mogen vieren? Laat een review achter!