3x kindvriendelijk Oostenrijk

Redactie - 7 maart 2018

3x kindvriendelijk Oostenrijk

Redactie - 7 maart 2018

Oostenrijk heeft waanzinnige meren, de hoogste bergtoppen en adembenemende landschappen. En het land is ook nog eens super kindvriendelijk! Lees verder en ontdek hoe je met het hele gezin een bijzondere zomerzonvakantie beleeft op deze fantastische bestemming.

Wandelen kindvriendelijk Oostenrijk

Kindvriendelijke wandelroutes

Wandelen niet geschikt voor kinderen? Dan ken je deze routes in Oostenrijk nog niet!

In natuurpark Grebenzen is een speciale wandelroute uitgezet voor de hele familie. De sprookjesroute ‘Hans im Glück’ leidt je langs een prachtig bos met de hoogste bomen en waanzinnige open vlaktes. Onderweg kom je allerlei leuke plaatsen tegen voor een pauze (aangegeven met bordjes) die helemaal in het teken staan van sprookjes. Een groot voordeel: deze route is zeer geschikt voor kinderwagens!

In het Brandnertal loopt een dierenbelevenispad waar de kids zich helemaal uit kunnen leven. Zo kunnen ze klimmen in het geitenverblijf en met de kippen op stok in het kippenhok. En er is meer dan genoeg tijd om schapen en konijnen te aaien. Tijdens deze route kom je allerlei leuke stallen, uitkijkpunten en speelplaatsen tegen. Bekijk de volledige route hier.

Voor de echte natuurliefhebbers: in Natuurpark Geschriebenstein-Irottkö kom je op het belevenis-jachtleerpad alles te weten over de dierenwereld van het gebied. Bordjes langs de route staan vol met informatie over de flora en fauna in het bos, het ontstaan van de omgeving en hoe je het beste met de natuur om kunt gaan.

De echte natuurfanaat slaapt natuurlijk middenin het waanzinnige Oostenrijkse landschap. Check hier ons handige overzicht van alle campings in Oostenrijk!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/leukste-activiteiten-brixental-ook-skiers/”]

Attractieparken in Oostenrijk

De meeste kids kun je niet blijer maken dan met een dagje pretpark. En daar hebben ze er in Oostenrijk meer dan genoeg van!

  • Archeologisch Park Carnuntum: dit park ligt op ongeveer vijftig kilometer van Wenen. In dit grote openluchtmuseum vind je twee indrukwekkende amfitheaters en je komt alles te weten over het oude Romeinse leven. Met een beetje geluk pak je een echt Romeins feest mee en je kunt met de kids meedoen aan een rondleiding door het park.
  • Kinderland Schindlbach: een oase van rust voor ouders en talloze activiteiten voor de kleinsten. Denk aan elektrische auto’s en boten, een kartbaan, een bonte trein en een magische sprookjeswereld.
  • Ars Elektronica Center: als jouw zoon of dochter een echte whizzkid is, zit je hier helemaal goed! In dit ‘Museum van de Toekomst’ krijg je een kijkje in de digitale computerwereld en de nieuwste technologieën. Het leuke is dat je hier actief aan de slag gaat en volop kunt experimenteren.
  • Minimundus: dit park in Karinthië is een beetje het Madurodam van Oostenrijk. Maak een wereldreis in het klein langs wel 150 schaalmodellen van bekende gebouwen. Bijvoorbeeld het Operahuis in Sydney, de Eiffeltoren, het Vrijheidsbeeld en nog veel meer!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/ontdek-oostenrijk-met-de-trein/”]

Camping Schluga Hermagor Oostenrijk

Camping Schluga Hermagor

Kindvriendelijke accommodaties in Oostenrijk

Bij een kindvriendelijke vakantie hoort natuurlijk een accommodatie waar het hele gezin plezier heeft! Dit zijn jullie tips:

Camping Schluga Hermagor (Zoover score: 8,2). Willemijn vierde hier een heerlijke vakantie: ‘Deze camping is echt heel luxe. Prachtig sanitair, fijne ruime plekken, toffe speeltuin, heerlijk natuurbad, kinderboerderij, bioscoop (!) en zelfs een hetelucht ruimte waar je al je natte spul kunt ophangen om te drogen. En ze organiseren ook nog eens leuke activiteiten!

Aparthotel Bellevue am See (Zoover score: 8,5). Tom genoot van het eten in deze accommodatie: ‘Het avondeten was heerlijk met keuze uit vis, vlees of vegetarisch. Voor de kinderen is er een apart buffet. Als de kinderen het eten op hebben kunnen ze naar de binnenspeeltuin waar een begeleider beschikbaar is. En wij konden wij rustig dooreten!

Appartement Chalet Sonnentanz (Zoover score: 9,4). Alex en Lyanne hadden hier een topweek met het hele gezin: ‘Onze kids deden het heel goed in de frisse berglucht. Het appartement was netjes,ruim en gezellig. De bedden sliepen heerlijk. Mooie omgeving, leuke speelzaal voor de kids en lieve gastvrije mensen. Aanrader!

Ben jij wel eens met je kinderen in Oostenrijk geweest? Deel je tips in de reacties en vergeet niet om een review achter te laten op Zoover.nl!