5x doen tijdens een vakantie aan de Belgische kust

Redactie - 16 juli 2017

5x doen tijdens een vakantie aan de Belgische kust

Redactie - 16 juli 2017

Zon, zee en een lekker visje op je bord. Voor het ultieme vakantiegevoel hoef je echt niet op het vliegtuig richting de Costa Brava te stappen. Aan de Costa del België is het ook echt heerlijk vertoeven deze zomervakantie. Kun je wel wat vakantie-inspiratie dichtbij huis gebruiken? Zoover zet vijf doetips op een rij voor een vakantie aan de Belgische kust.

1. Garnaalvisserij te paard beleven in Oostduinkerke

Te paard de zee in om garnalen te vissen was vroeger heel normaal langs de Vlaamse Noordzeekust. Na 500 jaar dé manier te zijn geweest, wordt het tegenwoordig haast nergens meer gedaan. Behalve in Oostduinkerke. De ambacht staat inmiddels op de UNESCO-lijst voor immaterieel erfgoed, dus dat is bijzonder om mee te maken! Op de site van de gemeente Koksijde vind je de data en tijden wanneer je dit kunt meemaken.

Overnachtingstip: Bed and Breakfast Het Annekesnest krijgt van jullie een 9,9!

2. Vis eten in Zeebrugge

Volgens de kenners en visliefhebbers komt de lekkerste vis van België uit de vissershaven en vismijn in Zeebrugge. In deze Belgische badplaats draait alles om de haven en vis. Stap op een boot voor een dagje vissen, neem een kitesurfles of trek er met de zeilboot op uit. ’s Avonds kies je een lekker restaurantje en dan is je perfecte vakantiedag als visfan helemaal compleet. Café ’t Werftje – volledig in jaren dertigstijl – is één van de oudste cafés aan de haven en groot favoriet.

Brugge ligt om de hoek, dus Zeebrugge is de ideale vakantiebestemming voor een combi strand en cultuur. Ook leuk om te doen met de kids: de geheimen van de zee ontdekken bij themapark Seafront Zeebrugge.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/last-minute-heerlijk-weekendje-weg/”]

Vakantie Belgische kust

3. Op stap in Oostende

Op vakantie met tieners? Ga naar Oostende. Daar verveelt niemand van de familie zich een moment. Het is de grootste stad aan de Vlaamse kust en eigenlijk een beetje het Renesse van België. Althans, het staat bekend als dé partybadplaats waar jongeren zich verzamelen in de vele discotheken, bars en cafés.

Terwijl de kids hun roes uitslapen, sla jij je handdoek uit op het strand. Of mocht de zon zich niet van haar beste kant laten zien: Fort Napoleon, openluchtmuseum Atlantikwall en het Noordzee Aquarium in de haven zijn ook goed voor een mooie vakantiedag. Ook leuk: waan je een piraat op het Mercator-schip dat tegenwoordig een museum is. En voor de nieuwsgierige – kleine – onderzoekers is spé, mag Explorado ook niet ontbreken op het vakantielijstje.

Vakantie Belgische kust

Beeld: Facebookpagina The Crystal Ship.

4. Streetart-tour in Oostende

Ontdek ook de andere kant van dé stad aan zee. Spring op de fiets of ga al wandelend langs de prachtige muurschilderingen van The Crystal Ship, die permanent te bewonderen. Je kunt prima op eigen houtje op ontdekking en een speurtocht starten naar de meer dan zeventig creaties in de stad. De route is gewoon gratis online te downloaden. Wil je meer horen over de kunstwerken en het initiatief? Ga dan op pad met een gids. Iedere zondagochtend vertrekt er een begeleide wandeling vanaf Toerisme Oostende. Je bent zo’n twee uur onderweg en een kaartje kost €12,50.

Kamperen Bredene

5. Kamperen in Bredene

Je tentje opzetten doe je natuurlijk in dé kampeergemeente aan de Belgische kust: Bredene. Bijvoorbeel bij Camping ‘T Minnepark. De kinderen kunnen heerlijk in de duinen of op het strand ravotten en jij geniet van de rust en de zon op je gezicht. Breng ook zeker een bezoek aan Natuurreservaat D’Heye, een duingebied van meer dan 1.000 jaar oud dat op de grens ligt tussen Bredene en het populaire De Haan.

Heb jij eerder vakantie gevierd aan de Belgische kust? Laat een review achter!