Wil je de échte Sinterklaas bezoeken? Dat kan hier!

Redactie - 16 november 2017

Wil je de échte Sinterklaas bezoeken? Dat kan hier!

Redactie - 16 november 2017

Hulpsinterklazen genoeg! Maar wil jij dit jaar, met de kids natuurlijk, de echte Sinterklaas een keer ontmoeten? Wij tippen vijf keer waar je de Goedheiligman kunt vinden!

Sinterklaas Utrecht

Beeld: www.catharijneconvent.nl

Het huis van Sinterklaas in Utrecht

Ouders, kinderen, opa’s en oma’s zijn van 18 november t/m 5 december meer dan welkom in het Huis van Sinterklaas in Museum Catharijneconvent in Utrecht. In ongeveer een uur krijgen de kids een tour langs de hoogtepunten uit het leven van Sinterklaas. Pak je meteen een geschiedenislesje mee. Het hoogtepunt van de rondleiding: een ontmoeting met de Sint in zijn eigen werkkamer!

Entree: €6,- p.p. Openingstijden: 09:30 tot 17:30 uur (reserveren verplicht).

Van je dagje uit in Utrecht een weekendje weg maken? Bed and Breakfast Van Haver tot Gracht is super kindvriendelijk, ook voor de allerkleinsten. Moniek in haar review: ‘We hebben onze dochter van zes maanden meegenomen en voor haar waren er een bedje en een kinderstoel neergezet. Heel fijn dat zij ’s avonds in de slaapkamer kon slapen en wij het nog gezellig hadden in de woonkamer!

Sinterklaas boot

Beeld: www.stiphout.nl

De boot van Sinterklaas in Maastricht

Van 19 november t/m 3 december kunnen je kids de echte boot van Sinterklaas in Maastricht bezoeken! Op zaterdag en zondag kun je zelfs een stukje met de boot meevaren en de woon-, werk- en zelfs slaapkamer van de Goedheiligman zien. Op woensdag en vrijdag is de Sint zelf aanwezig om handjes te schudden.

Entree: volwassenen €9,75, kinderen €5,50. Wie zoet is krijgt lekkers…. Voor €4,95 p.p. krijgen de kinderen er een lekkere pannenkoek bij!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/dickens-kerstmarkten-nederland/”]

Sinterklaas stoomtram pakjesboot

Beeld: stoomtram.nl

Met de stoomtram naar de pakjesboot in Medemblik

Dit bezoekje aan de pakjesboot van Sinterklaas is extra bijzonder. Je gaat er namelijk naartoe met de stoomtram vanaf Hoorn! Jullie vertrekken richting de haven van Medemblik in een ouderwetse locomotief. Even lekker opwarmen met warme choco terwijl de Pieten met alle kinderen spelen.

De pakjesboot ligt van 19 november t/m 3 december in de haven in Medemblik en iedereen mag aan boord. De kids bezoeken de werkruimte van Sinterklaas en krijgen zelfs een cadeautje! Na het bezoek brengt de stoomtram het hele gezelschap weer naar Hoorn. In totaal duurt het programma zo’n 3,5 uur. Tip: plak er een nachtje aan vast in kindvriendelijk Hotel De Magneet. G&L vonden het hotel super gastvrij: ‘Zo leuk dat mijn zoontje direct mocht spelen met het speelgoed. Wij komen zeker nog eens terug met beide kids!’

Entree: volwassenen €26,00, kinderen 4-12 jaar €22,30. Tickets (voor woensdagmiddag, zaterdag en zondag) zijn online en bij de kassa bij de Museumstoomtram verkrijgbaar.

pakhuis sinterklaas

Beeld: rodi.nl

Het pakhuis van Sinterklaas in Langedijk

Al jaren op rij staat het officiële pakhuis van Sinterklaas in het Museum Broekerveiling in Langedijk. Hier worden niet alleen alle cadeautjes opgeslagen, het is ook het trainingscentrum van de Pieten. En dat betekent actie voor de kids! Ze mogen de Pieten helpen met allerlei klusjes, zoals pakjes in de schoorsteen gooien en bootje overvaren. Met als kers op de taart: het Pietendiploma halen! Je zou het bijna vergeten… maar ook de Sint geeft hier natuurlijk acte de présence!

Het pakhuis is van 18 november t/m 3 december geopend op woensdag, zaterdag en zondag. In het weekend verhoogt Pietenband de feestsfeer nog een beetje extra met alle bekende Sinterklaasliedjes. Meezingen verplicht!

Entree: € 7,75 per persoon (vanaf 3 jaar), incl. warme choc, limo, koffie of thee met wat lekkers erbij.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/shopping/5x-gezelligste-kerstmarkten-kinderen/”]

Sinterklaas pakhuis limburg

Beeld: www.limburgsmuseum.nl

Sinterklaas in het Limburg museum

De Goedheiligman reist dit jaar natuurlijk ook af naar het zuiden van het land. De Sint een handje of tekening geven of zelfs even op zijn schoot zitten, het kan allemaal in het Limburgs Museum in Venlo. Van 22 november t/m 5 december is Sinterklaas elke woensdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 16:00 uur in het museum.

Je vindt bij dit museum ook een pakhuis van Sinterklaas, vol met de leukste activiteiten voor de kids. Reken op urenlang speelplezier met bijvoorbeeld het bedienen van de pakjesmachine, pietengym en cadeautjes inpakken.

Entree museum: volwassenen €11,00, kinderen € 7,00.

Waar bezoek jij dit jaar de Sint met het hele gezin? Deel je tips in de reacties!