5x paasbrunch midden in de natuur

Redactie - 11 april 2017

5x paasbrunch midden in de natuur

Redactie - 11 april 2017

Zin om met de paasdagen na die overheerlijke lunch, brunch of high tea het bos in te duiken voor een lekkere wandeling? Dat komt goed uit! Deze vijf sfeervolle horecazaken liggen midden in de natuur. Dus schuif aan voor een Paasmaal en vergeet de eieren niet mee te nemen. Waar kun je ze beter verstoppen dan in het omringende groen?

Hoge Erf, Lage Vuursche

After-walking-food

Onder Utrechters is het dorpje Lage Vuursche wereldberoemd vanwege de pannenkoeken. En zeg nou zelf, die smaken toch het best na een heerlijke boswandeling in één van de mooie bossen. Trek in iets anders terwijl je uitrust van een tripje over de fraaie Utrechtse Heuvelrug? Las dan een pauze in bij theehuis ’t Hoge Erf. Zet daar je tanden in een Friese Spijker, een Scharrel Smijter of iets ander lekkers van de kaart. De kinderen zullen zich hier geen moment vervelen. Achter het theehuis wandel je namelijk zo het bos in. Met kinderen volg je de gele route voor een leuke wandeling. En niet te vergeten, naast het theehuis ligt het Klimbos. Succes gegarandeerd!

(H)eerlijk, de Kwakel

Zelfs het terras is zoet

Een knusse boerentheetuin aan de Amstel waar je de lekkerste zelfgebakken taarten eet. Die vind je in het dorpje De Kwakel. En echt, daar fiets je graag een stuk voor om. Theetuin (H)eerlijk! ligt aan de Amstel bij de Tolhuissluis: autovrij aan een wandel- fietspad en toch gemakkelijk bereikbaar door het sluisje met haar bruggetjes. Hier zit je altijd goed: kinderen kunnen in de tuin op ontdekkingstocht. Er is een glazen theehuis, beestenboel en speeltuin. En terwijl zij lekker ravotten, geniet jij  aan de voorkant van de bootjes in het water en kijk je aan de zij- en achterkant uit op de Drecht en de groene weilanden.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/originele-dagjes-uit-in-de-meivakantie/”]

Een plek om tot rust te komen

Een plek om tot rust te komen na een flinke wandeling is Rust Wat in Blaricum. Dit sfeervolle café restaurant is omringd door een prachtig bos en ligt aan een grote vijver. Hoe klinkt een licht pikante Thaise salade met gefrituurde inktvis en gamba’s of een kleine pittige steak tartare met  brioche toast en truffelmayonaise? Of ga je liever voor Salade riche: een mooie salade met stukjes kreeft, geroosterde coquilles, eendenleverkrullen en kreeftenmayonaise.

Wat langer in deze relaxte sfeer blijven? Dan zoek je een zacht bed in de landelijke omgeving. Die vind je bij B&B De Voshaar in Laren of in een 18e eeuwse boerderij dat verbouwd is tot exclusief en knus B&B: Het Hof van Laren. Mooier worden de Paasdagen niet!

Landgoed De Utrecht

Geheimen in het bos

In den Bockenreyder in Esbeek scoort met zijn vrolijke beestenspul en geweldige ligging al jaren hoog op de lijst van de café top honderd. Eenmaal een gezellig plekje gevonden, het liefst natuurlijk op het zonnige terras, zullen andere plannen snel worden vergeten. Die monumentale Jugendstil brandtoren met houtvesterswoning uit 1905 kan wel wachten… hoewel… de 2500 hectare van het landgoed blijven lonken!

Heb je tijdens een gezellige Paaslunch te veel wijntjes op om naar huis te rijden? Zorg dan dat je een plekje hebt gereserveerd op mini-camping De Tramhalte. Deze romantische camping is een prima uitvalsplek voor nog meer mooie wandelingen en fietstochten.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/pasen-slapen-een-ei/”]

Landgoed Avegoor, Ellecom

New York op de Veluwe

Als je niet beter wist, zou je denken dat je ergens in New York verzeild bent geraakt. Bij Landgoed Avegoor in Ellecom kun je in een geweldige omgeving heerlijk eten en wandelen. Met de Pasen hebben ze een gezellige Paasbrunch voor de hele familie. Voor de kinderen is er volop entertainment aanwezig. Vergeet niet te reserveren!

Als je hier bent, wil je natuurlijk helemaal niet meer weg. Komt dat even goed uit, Landgoed Avegoor is namelijk ook een hotel met 73 trendy kamers! Hotel Fletcher Landgoed Avegoor is volgens reviewer Christie absoluut sprookjesachtig en prinsessenwaardig.

De uitstraling van het landgoed en het hoofdgebouw is ronduit fantastisch. Je voelt je al verwend bij de eerste stap op het landgoed.’

Waar zijn jullie met Pasen? Combineren jullie ook een lunch met een mooie wandeling? Laat het ons weten in een reactie.