5 x criminele trucs op het vliegveld

Redactie - 1 juni 2018

5 x criminele trucs op het vliegveld

Redactie - 1 juni 2018

Niets is vervelender dan bestolen worden tijdens je vakantie. Waar veel vakantiegangers niet bij stilstaan, is dat veel criminelen actief zijn op het vliegveld. Het AD schrijft over de meest voorkomende criminele activiteiten op vliegvelden. We geven tips om je vakantie onbezorgd te starten.
Vliegveld security tablet

1. Diefstal bij de securitycheck

Je staat in de rij voor de securitycheck. De persoon voor jou heeft wat tijd nodig om door de securityscanner te gaan omdat de piep een aantal keer af gaat. Ondertussen heb jij je handbagage al in de bakken gedaan en gaan ze door de scanner. Op dit moment pakt de partner van de persoon voor jou, die al door de security scanner is, jouw bezittingen en loopt weg. Zo zijn jouw bezittingen onopgemerkt gestolen!

Tip: leg je handbagage pas op de band wanneer jij echt aan de beurt bent om door het poortje te lopen. Is je handbagage wel gestolen? Waarschuw dan zo snel mogelijk iemand van de security!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/nieuws/ontcijfer-geheimtaal-vliegtuigpersoneel/”]

2. Twee taxichauffeurs met jouw naam

Je bent net geland op je bestemming. Je loopt de aankomsthal uit en ziet een taxichauffeur met jouw naam, je wil er op aflopen en ziet daarnaast nog een taxichauffeur staan met ook jouw naam op zijn bordje. Wat moet je nu doen? Een van de chauffeurs is eigenlijk een oplichter en heeft de naam overgeschreven van de echte chauffeur. Oplichters vragen een veel hoger bedrag voor de rit dan officiële taxichauffeurs, pas hier dus mee op!

Tip: vraag de gegevens van de taxichauffeur die jij van tevoren hebt geregeld, zo kom je niet tot verrassingen te staan en zal de oplichter door de mand vallen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/visum-egypte-aanvragen/”]

3. ‘Sorry de taximeter is ineens stuk’

De taxichauffeur brengt je van het vliegveld naar bestemming. Eenmaal de bestemming bereikt, zegt de chauffeur: ‘Sorry de taximeter was de hele rit kapot’. De prijs blijkt ineens veel hoger te zijn dan wat de taximeter zou hebben aangegeven. Je wordt opgelicht waar je bij staat!

Tip: voordat je met de taxi gaat, spreek je duidelijk een bedrag af. De route is immers al bekend en afspraak is afspraak. Op deze manier kan de taxichauffeur je niet op lichten. Gewoon op de meter rijden is ook safe, als je het van tevoren maar afspreekt.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/dit-zijn-de-10-beste-hotels-in-turkije/”]

4. Zakkenrollen via bluetooth

Vooral in een lange wachtrij zijn zakkenrollers actief, dat is bij velen al bekend. Wat nog vrij onbekend is, is dat hackers en zakkenrollers gebruikmaken van bluetooth-trackers om smartphones, laptops en tablets op te sporen. Op deze manier weten ze precies waar jouw digitale bezittingen zijn en kunnen ze deze makkelijk en onopgemerkt van je stelen.

Tip: zet je bluetooth uit op het vliegveld, dit bespaart ook batterij!

Vertraging vliegtuig

5. Diefstal in het vliegtuig

Vaak past handbagage niet meer in de bagagebakken boven jouw plek in het vliegtuig. Daarom berg je je tas op in een ander deel van het vliegtuig. Maar let op: als je geen zicht hebt op je tas, kunnen anderen spullen eruit pakken zonder dat je er erg in hebt.

Tip: haal je meest waardevolle spullen uit je handbagage en leg die onder je stoel neer.

Ben jij wel eens bestolen tijdens je (vlieg)vakantie?