5 redenen om voor Duitsland te kiezen!

Redactie - 4 oktober 2018

5 redenen om voor Duitsland te kiezen!

Redactie - 4 oktober 2018

Duitsland is al generaties lang een populaire vakantiebestemming. En dat is niet zo gek! Wij geven vijf redenen waarom onze Oosterburen ons telkens weer weten te verleiden. Jetzt geht los! Ofwel: op naar Duitsland!

1. Korte reisafstand

De eerste reden is meteen een praktische: de korte reisafstand. Op slechts een paar uur rijden stuit je op mooie regio’s en plekken om te verblijven. Zo sta je binnen vier uur aan de oever van de Moezel in het sfeervolle stadje Cochem. Op diezelfde afstand rijd je eenvoudig naar de regio Noordrijn-Westfalen, waar je Winterberg vindt. Deze plaats is het hele jaar door interessant en heeft genoeg sfeervolle accommodaties zoals het op Zoover goed beoordeelde Hotel Der Brabander. Dus laadt je auto vol met alle benodigdheden, stel de navigatie in en de vakantie kan beginnen.

2. Schitterende natuur

Vanuit je ‘vlakke’ thuisbasis rijd je richting Duitsland letterlijk de bergen tegemoet. Je waant je direct in een andere wereld, met regio’s als het gevarieerde Baden-Württemberg. Als natuurliefhebber kun je hier genieten van het Bloemeneiland of de watervallen en natuurlijk naar hartenlust wandelen of fietsen in het Zwarte Woud. Of wat dacht je van de gevarieerde Eifel? Rheinland Pfalz verrast iedereen met haar mysterieuze kastelen en burchten, natuurschoon waar je uren kunt wandelen en maar liefst vier UNESCO werelderfgoed locaties.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/5-mooiste-natuurgebieden-duitsland/”]

3. Bruisende steden

Naast het aanbod aan overweldigende natuur beschikt Duitsland ook over meerdere geweldige steden. Zo is wereldstad Berlijn een stad die niet op je lijstje mag ontbreken. Maar ook steden als Leipzig en Hamburg transformeren in rap tempo tot hippe, culturele pareltjes waar het bruist van de gezelligheid en jonge mensen. Ideaal voor een stedentrip, maar zeker ook in combinatie met een reguliere vakantie. Om écht de sfeer van een stad mee te krijgen, kun je er het beste verblijven. In Berlijn bijvoorbeeld bij het lokale Hotel Econtel Berlin Charlottenburg. Reviewer Bram: ‘Prima hotel met directe verbindingen naar vliegveld en U-bahn voor de deur.’ Ideaal dus voor een stedentrip!

4. Duitsland aan zee

Zeeland is erg populair onder Duitse toeristen, maar Nederlandse zon, zee en strandaanbidders kunnen ook zeker in Duitsland terecht! Zo tref je in het Noordoosten van Duitsland de regio Mecklenburg-Vorpommern, met het aan de Oostzee gelegen eiland Rügen. En dat op slechts een paar uur rijden! Het gebied kent veel leuke badplaatsen, prachtige natuur, historische steden en in het binnenland ligt een groot merengebied. Leuke campings? Die zijn er natuurlijk ook. Bijvoorbeeld Camping am Blanksee, direct gelegen aan een meer en fijn strandje. De reviews liegen er niet om, zoals deze reactie van de familie Jansen: ‘Wat een heerlijke camping! We hebben in de glamping tent een week gekampeerd. Veel ruimte voor de kinderen om te spelen.’ Een andere aanrader is het idyllische eiland Sylt.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/5-landen-met-onverwacht-mooie-stranden/”]

5. Culinair genieten in Duitsland

Honger zul je in Duitsland niet snel krijgen. Wanneer dat toch het geval is, is er altijd wel een sfeervol tentje in de buurt waar je je tegoed doet aan de lekkerste gerechten zoals Frankfurter worstjes, aardappelschotels en schnitzels die je hele bord beslaan. Natuurlijk in combinatie met een heerlijke (moezel)wijn! Over culinaire gezelligheid gesproken: in oktober vindt in München het legendarische Oktoberfest plaats. Dát is pas cultuur proeven in Beieren. Het is maar goed dat je in Duitsland zoveel kunt wandelen, want met deze overdaad aan culinaire keuzes is dat geen overbodige luxe!

Is Duitsland ook jouw favoriete vakantieland? Laat een review achter en inspireer anderen!