5 handige hotel hacks om geld te besparen

Redactie - 11 oktober 2018

5 handige hotel hacks om geld te besparen

Redactie - 11 oktober 2018

Een vakantie kan flink wat geld kosten. Wist je dat je met een paar slimmigheden geld kunt besparen op je hotelverblijf? Zoover tipt!

1. Boek direct bij het hotel

Hotels moeten meestal een commissie betalen over jouw boeking aan boekingwebsites. Om te voorkomen dat je liever daar boekt dan bij het hotel zelf, houden ze de prijs op hun eigen website zo laag mogelijk. Vind je toch een hogere prijs, bel dan het hotel. Vaak matchen ze niet alleen de prijs, maar krijg je ook nog wat leuke extra’s. Boek je vaker bij vaste hotels? Dan heb je als extra voordeel dat je mee kan doen met het loyaliteitenprogramma!

2. Dagen van de week

Zakenhotels zitten doorgaans doordeweeks helemaal gevuld en zijn daarom gunstiger geprijsd in de weekenden. Romantische B&B’s of kleinere hotels richten zich juist weer op de weekendjes weg en zullen doordeweeks met de prijzen zakken. Bedenk dus goed naar welk soort hotel je gaat en pas je boeking daar op aan.

3. Regel je eigen ontbijt

Als het hotel geen gratis ontbijt aanbiedt, regel het dan zelf. Een ontbijtbuffet is natuurlijk bijzonder feestelijk, maar ook prijzig. Een broodje bij de lokale bakker en een goede koffie in een leuk zaakje is een stuk goedkoper. Kun jij de deur niet uit zonder een hap gegeten te hebben? Doe dan wat boodschappen en maak je ontbijt op de kamer. Producten kun je gekoeld houden in de mini-bar.

Bed and Breakfast Yew Tree House

Yew Tree House

4. Skip de hotelbar

Haal een sixpackje bier of een lekker flesje wijn in de buurt en geniet van de drankjes in het comfort van je hotelkamer. Heb je geen mini-bar? Vul dan de wasbak met koud water om je dranken te koelen, werkt perfect!

5. Gratis wifi

Soms moet je betalen voor je wifi, maar dit kun je ook vaak ontlopen door lid te worden van het loyaliteitenprogramma van het hotel. Schrijf je in en geniet van gratis wifi.

Heb jij nog goede tips? Laat het weten in een reactie en help andere vakantiegangers!