Kleinschalig kamperen op de beste campings in Italië

Redactie - 20 januari 2018

Kleinschalig kamperen op de beste campings in Italië

Redactie - 20 januari 2018

Staat kamperen in de prachtige Italiaanse natuur ook op jouw wishlist? Check dan deze vijf campings in Italië die op Zoover de hoogste cijfers scoren. Denk: je tent opzetten in de olijfgaard, zelfgebakken pizza uit de campingoven en ultiem relaxen!

5.  Camping Rocca di Sotto 9.1

Camping Rocco di Sotto ligt op een prachtige locatie in de Abruzzo met uitzicht op de bergen. In de beoordelingen op Zoover scoort de camping hoog op: sfeervol, verzorgd en super schoon sanitair. Ook eigenaren Jan en Willeke krijgen een pluim voor hun vriendelijkheid en behulpzaamheid. Je kampeert hier tussen de olijfbomen, plukt verse tomaten uit de moestuin en als het donker wordt heb je de mooie sterrenhemel bijna helemaal voor jezelf. Op deze minicamping kun je verblijven in je eigen tent, een ingerichte tent of een blokhut.

Zoover tip: bekijk hier ons overzicht van alle campings in Italië. Handig!

4. Camping Agriturismo Villa Valente – Minicamping Le Marche 9.4

‘Wat een fantastische vakantie bij Ron, Ianthe en Valento! We voelen ons helemaal thuis en de kinderen kunnen hier heerlijk zwemmen, spelen en ravotten. Er wordt iedere dag vers brood gehaald en twee keer per week kun je aanschuiven voor een gezellig en uitgebreid driegangen diner voor jong en oud. Kortom: voor ieder wat wils om te genieten van La Dolce Vita in la Bella Italia!’ (Reviewer Johan).

Bij Agriturismo Villa Valente in Le Marche overnacht je op de minicamping of in het schattige vrijstaande vakantiehuisje Casa Lavanda.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/vakantieverhalen/snowboarden-in-italie/”]

3. Camping Agriturismo Lavanda Blu 9.5

‘We voelden ons met onze vier kids en de daarbij behorende chaos zo welkom op Camping Agriturismo Lavanda Blu! Wat een gastvrije mensen die je het gevoel geven dat je nooit te veel bent met je vragen, en je graag helpen mee denken over oplossingen. Ze hebben een plek gerealiseerd waar je heerlijk kan genieten van al het moois wat Italië je te bieden heeft: prachtig uitzicht, heerlijk eten en hartelijkheid.’ (Familie Koster op Zoover)

Bij Agriturismo Lavanda Blu kun je niet alleen verblijven op de kleine camping, maar ook in een van de twee appartementen of een van de vier kamers in de Bed & Breakfast, waar je een lekker Italiaans ontbijt geserveerd krijgt.

2. Camping Piazza Azzurra 9.6

Piazza Azzurra bestaat uit een paar huizen en een minicamping. De Piazza is de ontmoetingsplek van de camping en bij genoeg animo wordt de pizzaoven opgestookt en kunnen de gasten tegen een kleine vergoeding aanschuiven voor een gezellige maaltijd.

‘Een kleine en zeer aangename camping, die gerund wordt door de lieve gastvrouwen Rosanna en Annett. Leuk terras waar je ‘s morgens lekker kunt ontbijten met de versgebakken broodjes van het huis en ’s avonds kunt nippen van een huisgemaakte Limoncello.’ (Reviewer op Zoover).

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/5x-highlights-van-italie/”]

1. Camping Agricamp Picobello 9.7

Naar camping Agricamp Picobello neem je je eigen tent mee of boek je een compleet ingericht exemplaar. Liever een echt dak boven je hoofd? Ga voor een kamer in de Bed & Breakfast of overnacht in een pipowagen.

‘Wat een fijne plek, wat een lieve gastvrouw, wat een omgeving en wát een fijne restaurantjes. Volgens ons hadden we de mooiste plek, schitterend uitzicht. We hebben volop genoten. Ja, wat klopt er eigenlijk niet? Wij kunnen ’t niet bedenken.’ (Joke en Jan op Zoover).

Meer heerlijke campings in Italië vind je op Zoover!