Redactie - 17 december 2017
Zelf ben ik altijd enorm trots wanneer ik, na eerst een paar uur met de lichtjes in de weer te zijn geweest, naar mijn kleine versierde kerstboom kijk. Sommige mensen gaan echter een stapje verder. Veel verder. In de kerstvakantie, maar vaak ook ver daarvoor zijn op plekken in Nederland de meest prachtig versierde huizen te ontdekken. Waar? Dat lees je in dit blog!
Inhoudsopgave
Al bijna twintig jaar is de Eikstraat bij wijze van spreken vanuit de ruimte te zien. Wanneer de dagen korter worden gaat de familie Kraats aan de slag met hun door je jaren heen opgebouwde assortiment aan kerstspullen. Wie denkt dat het een lukrake verzameling is, heeft het mis. ‘Ik hou van de willekeur, als ik een nieuw verlichte Rudolf op de markt scoor dan leg ik die er gewoon bij. Maar je moet natuurlijk wel eerst kijken of het niet vloekt met de rest‘, aldus de heer des huizes. Dus mocht je in december bijvoorbeeld in Hotel NH Amersfoort verblijven, rij dan zeker even door de Eikstraat. Je ziet vanzelf waar je moet zijn.
Wanneer je een uitbouw neemt zodat je je alsmaar uitdijende kerstdorp kwijt kunt, verdien je met recht een plaatsje in deze lijst. Dit waar kunstwerk van Rob en Herman uit Leiderdorp mag er absoluut zijn. De omvang en details van het dorp zijn van een ontzagwekkend niveau. Hoewel verleidelijk, een verdere uitbreiding zit niet in de planning. ‘Het dorp wordt zeker niet groter, want de woonkamer moet wel een beetje leefbaar blijven.’
[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/kerstvakantie-gratis-dagjes-kinderen/”]
In het Brabantse Raamsdonksveer vindt er in november een halve volksverhuizing plaats. 180 dozen met daarin onder andere vijftienduizend lichtjes, driehonderd kerstmannen en tweeduizend kerstballen verhuizen dan tijdelijk naar de tuin waar dan ook een ontelbaar aantal kerstbomen zijn neergezet. De liefde voor kerst zit diep en die liefde delen Riny Vogels en Nellie Boer graag met iedereen die het maar wil zien. Jaarlijks komen er honderden mensen om deze prachtige tuin te aanschouwen. Wat ons betreft volkomen terecht! Ben je van plan om met Kerst naar de Efteling te gaan en verblijf je daarna in Vakantiepark Efteling Bosrijk? Combineer het met een bezoekje voor nog meer sprookjesachtige taferelen.
Als de Dikke van Dale ook foto’s zou bevatten, zou naast het woord ‘kersthuis’ zomaar een afbeelding van dit huis aan de Beggelderveldweg in Dinxperlo kunnen staan. Aan dit prachtige resultaat zijn weken van noeste arbeid vooraf gegaan. Volgens de bewoonster zijn er een miljoen lampjes gebruikt! Zelf hebben we ze niet geteld, maar dat het er veel zijn valt wel aan de foto af te lezen. Dus mocht je Gelderland wonen of van plan zijn om er met Kerst naartoe te gaan: je weet wat je te doen staat.
[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/leukste-kerstmarkten-nederland/”]
Ben je van plan om in december één of meerdere kerstmarkten te bezoeken? Zoek van tevoren of je een aantal versierde kersthuizen kunt vinden op internet. Zo kom je helemaal in de stemming en creëer je het ultieme kerstweekend weg in eigen land. Stop onderweg natuurlijk ook bij een oliebollenkraam.
Er zijn natuurlijk nog véél meer versierde kersthuizen die het vermelden waard zijn. Heb jij een mooi huis gespot? Deel een foto met ons in de comments!